Reklama

TA3 HD teraz nekódovane v DVB-T

Prevádzkovateľ terestriálnej platformy Plusteka, operátor Towercom, ponúkne v spolupráci so spoločnosťou CEN s.r.o. počas celého júla vysielanie spravodajského kanálu TA3 v DVB-T nekódovane (FTA). Spravodajská televízia bude tak v najbližších týždňoch sprístupnená pre všetkých divákov, ktorí majú možnosť prijímať programy cez anténu. Vysielanie programu je možné prijímať prostredníctvom druhého celoplošného multiplexu (MUX 2) vo vysokom rozlíšení (HD/MPEG-4).
Pokračovanie nižšie:

Nekódované vysielanie však nie je trvalé, jedná sa len o ochutnávku. Štandardne je totiž TA3 v DVB-T kódovaná a súčasťou platenej platformy Plustelka. Od augusta bude opäť zakódované systémami Irdeto a CryptoGuard.

Nekódované vysielanie programu TA3 nie je štandardne dostupné v DVB-T už od novembra 2020. O ukončení bezplatného šírenia rozhodol samotný vysielateľ.

Kompletný zoznam staníc šírených nielen v DVB-T/T2, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. A dake ine zmeny neplanuje Plustelka.
    Privital by som v Plustelke aspon filmove stanice Dajto a JojPlus v HD pozeratelnom rozliseni.

    1. ..dajto je filmová stanica?? A ešte si za takéto niečo aj platiť??????? To by oni mali platiť tým, čo sa na to pozerajú a zástupcovia svatej trojice joj, joj plus a wau budú „ubezpečovať“ divákov, že oni naďalej budú vysielať v max.neefektívnom mpeg2, čo už nevysielajú stanice ani v bangladéši.

  2. Spravodajský kanál kódovaný – to len na SK môže niečo také byť a o kvalite radšej pomlčať…

    1. V Maďarsku Hír TV (obdoba TA3) je tiež v kóde v T2 (MUX C).

    2. pre Janku z Lc , keď už niečo napíšete tak aspoň neklamte lebo TA3 už npatrí Kmotríkovi skoro pol rok . Skupina Grafobal Ivana Kmotríka predala televíziu TA3. Novým majiteľom sa stal český podnikateľ v médiách Michal Voráček a jeho firma Blueberg Media

    3. RobertoS: je rozdiel medzi klamstvom a neznalosťou. V každom prípade sa zmena majiteľa na vysielaní TA3 neprejavuje, stále to tam vyzerá, akoby túto TV vlastnil Kmotrík.

  3. Je to rozhodnutie ceskych majitelov. Ja osobne ju od zakodovania nepozeram, uz som aj zabudok , ze existuje. Je ale na zadavateloch reklamy, aby tuto skutocnost sledovali. No ak tam zadava reklamne kampane stat a malokto ich vidi, je treba brat na zodpovednost zadavatelov osobne. No ale na Slovensku osobna zodpovednost neexistuje a politikom to vyhovuje. Daju do nej reklamu, aby ich do nej pozyvali, ved to vsetci aj tak zaplatime v daniach.

    1. Brumty: presne tak!
      Pre redakciu: čo je to tu za nezmyselné obmedzenie – napíšem 3 komentáre a už mi to hlási, že posielam komentáre príliš rýchlo?! To mám písať 3 vety hodinu, či ako?

  4. Ta3 zerie financie statu, no regionalky nedostali, napr. z proticovidovych kampani ani cent, podobne ani z kampani na ockovanie a pod.

  5. KOĽKÉ TO ŠŤASTIE!!! TA3 a NEKÓDOVANE!!!! idem sa vygrimasovať za strom.

  6. Neviem čím to je, že sa pod väčšinou článkov diskutuje v negatívnom duchu.
    Na mesiac pustia v Plustelke TA3 fta a koľko to vzbudí negatívnych reakcií, ktoré s podstatou veci nesúvisí. Veď keď vám spravodajstvo TA3 prekáža, nemusíte ho pozerať. Každá komerčná tv je rada keď ma obsadené všetky reklamné sloty a pokiaľ to nepodporuje zákonom, môže si reklamy zaplatiť ktokoľvek. Neviem na čo sa nad tým vzrušovať, keď to aj tak ovplyvniť nemôžete (kvalitu spravodajstva, reklamy). Máte možnosť to nesledovat, resp. každý sledovať čo uzná za vhodné. Možností je viac ako dosť. Prosím menej negatívnych subjektívnych názorov.

    1. Ak nechcete TA3, tak môžte skúsiť MTV Germany:
      Astra 19.2E
      11973 V
      27500 3/4
      FTA

  7. pre Skrateka:

    V regionálnom multiplexe na vysielači K41 Prešov je na stanici TV 7 HD nejaký technický problém (už asi 2 týždne, od prechodu na HD), asi na trase (dátový tok). V pravidelných intervaloch (každých cca 10 sekúnd) trhá obraz, štvorčekuje, farebná dúha, preruší zvuk. Na ostatných staniciach v muxe to nerobí.

    1. @ABCD Televízia prešla do HD, už stream nevyrába AVIS a odvtedy je s tým problém. Rieši sa to.. Vďaka za dotaz..

Komentáre už nie sú povolené.