Reklama

RTVS obnovila vysielanie Trojky, dostupná je v DVB-T, na satelite aj u IPTV či OTT operátorov

Dnes v ranných hodinách obnovila verejnoprávna RTVS vysielanie televíznej stanice Trojka. Televízny okruh, ktorý ponúkne divákom programy z archívov, je dostupný u vybraných satelitných, káblových, IPTV a OTT operátorov. Okrem toho je vysielanie šírené nekódovane (FTA) aj prostredníctvom DVB-T vysielačov celoplošného multiplexu 3 (MUX 3).
Pokračovanie nižšie:

Loviť v televíznom archíve je pre nás dosť veľké dobrodružstvo. Vždy sa tešíme, keď objavíme nový formát, ktorý bol v minulosti veľmi sledovaný a zakaždým sme radi, že môžeme divákom opäť ponúknuť niečo, čo malo v minulosti obrovský úspech. Nádejáme sa, že si nás diváci, ktorí radi sledovali poklady z archívu, opäť naladia,“ hovorí intendantka Trojky Judita Gembická.

Na obrazovky Trojky sa vráti Nemocnica na okraji mesta, ktorá bola počas troch rokov vysielania stanice zatiaľ najúspešnejším seriálom. Pri opätovnej výstavbe vysielacej štruktúry chce dramaturgia Trojky zachovať vybudovaný divácky návyk. Piatkový večer teda zostáva hudobný a zábavný. V prvý deň obnoveného vysielania 10. júna odštartuje Trojka večer Legendami popu s Lojzovcami, ktorí v tomto roku oslavujú 40. výročie svojho vzniku. Na program bude nadväzovať premiéra relácie Ľuba Beláka Kde bolo, tam bola, v ktorej budú spomínať členovia skupiny Lojzo. Sobotný večer bude otvárať spomínaná Nemocnica na okraji mesta, na ktorú nadviaže premiérová relácia Vtipnejší zostáva s Rasťom Piškom a archívna relácia Takí sme boli, 11. júna s Marínou Kraľovičovou k jej významnému životnému jubileu. V nedeľu večer sa na obrazovky vrátia obľúbené seriály Četnické humoresky a Chobotnica a následne v premiére aj televízny záznam obľúbenej rozhlasovej relácie Nočná pyramída.

Pondelkový večer budú pravidelne otvárať Četnické humoresky a na svoje si prídu aj diváci kvalitnej filmovej tvorby. Trojka prinesie v pondelky vo vysielaní aj hodnotné filmy zo SFÚ. Utorkové a štvrtkové večery budú patriť seriálu Ranč Pri zelenej sedme a následne aj relácii Mojich sedem divov. Stredajšie večery budú dokumentárno-publicistické a odštartujú ich Príbehy slávnych, ktoré časom postupne vystriedajú aj epizódy z cyklov Nevyjasnené úmrtia, Rodinné striebro či Predčasné úmrtia. Po Príbehoch slávnych bude v stredy na Trojke nasledovať Klub na Trojke s Katkou Brychtovou a Marcelom Hanáčkom. V uplynulých dňoch sa relácia pod názov Klub 24 venovala najmä situácii na Ukrajine a s ňou spojenými témami. Klub na Trojke sa teraz vracia k svojmu pôvodnému zameraniu a od jesene chystá aj novinky. V stredy prinesie Trojka aj Bakalárske návraty, záznam rozhlasovej relácie Hosť Nory Gubkovej a obľúbené Okná vesmíru dokorán.

Vo vysielacej štruktúre Trojky sa mení program o 18.00 h. Od opätovného spustenia až do konca roka poteší divákov každý pracovný deň kultová Doktorka Quinnová. Pokračovať budú aj relácie, Bolkoviny, Hoplá! či Vadkerti talkshow, z ktorej mnohé časti rozoberajúce medziľudské vzťahy a rôzne problémy sú aktuálne aj v dnešných časoch. Vo vysielaní majú naďalej svoje stále miesto aj záznamy obľúbených rozhlasových relácií Nočná pyramída a Hosť Nory Gubkovej.

Programová služba RTVS Trojka je dostupná na všetkých distribučných platformách. Naladiť si ju môžu od dnešného dňa diváci satelitných služieb Skylink, Magio Sat a DIGI TV. Prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E) je k dispozícii aj užívateľom bezplatných dekódovacích kariet RTVS. Stanica bude zaradená aj v ponukách vybraných IPTV a OTT služieb, ako aj u káblových operátorov. K dnešnému dňu je k dispozícii napr. užívateľom služieb Magio TV, Orange TV, UPC, Tango TV, Magio Go, DIGI Go, Antik TV, Lepšia.TV, Kuki TV, Sledovanie TV, Horizon Go, Satro Analog či Satro Digital.

Nekódované vysielanie Trojky (SD/MPEG-4) môžu diváci prijímať prostredníctvom DVB-T vysielačov multiplexu 3, ktorého súčasťou je aktuálne päť TV staníc (Dvojka, Jednotka HD, RTVS 24, RTVS Sport HD a Trojka). Kompletný zoznam vysielačov aj s ich polohou na mape môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Technické parametre pre príjem stanice Trojka (Skylink a RTVS karty) :
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 11954 MHz
Polarizácia: H
FEC: 2/3
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Trojka
Provider: M7 Group
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: 0624 (Irdeto), 181D (Nagravision), 0668 (Irdeto), 0B02 (Conax), 0653 (Irdeto), 0500 (Viaccess)
Programová pozícia: 19 (FastScan SK), 60 (FastScan CZ)

PIDy:
Video PID: 3801
Audio PID: 3811
Audio stopy: 3811 slo (MPEG), 3812 slo (MPEG)
PCR PID: 3801
PMT PID: 3800
TSID: 3213
0NID: 0003
SID: 15228
TXT: Áno (PID: 3731)
HbbTV: Áno
DVB a TXT titulky: slo (3861)

Technické parametre pre príjem stanice Trojka (Magio Sat a DIGI TV) :
Družica: Thor 5/6/7 a Intelsat 10-02 (0.8°W)
Frekvencia: 12607 MHz
Polarizácia: V
FEC: 3/5
SR: 28800
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Trojka
Provider: Slovak Telekom
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: 1882 (Nagravision), 1886 (Nagravision), 0B1C (Conax)
Programová pozícia: 13 (DIGI TV), 99 (Magio Sat)

PIDy:
Video PID: 1802
Audio PID: 1803
Audio stopy: 1803 slo (AAC)
PCR PID: 1802
PMT PID: 1801
TSID: 2811
0NID: 0187
SID: 11018
TXT: Nie
HbbTV: Nie
DVB a TXT titulky: slo (1818)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Neviem načo tú RTVS 3 zapli ked nie je v DVB _ T / T2 Plustelke v HD – kvalite . Ked nemajú nato tak načo .

    1. Je to kvôli kapacite a kvôli tomu, že sa tam vysielajú SD programy

    2. Pouzi na prijem STB linux, ktorym vies preklopit obraz 576i SD na 1080i HD… V DOBE NATACANIA tv relacii a filmov vysielanych na tv stanici Trojka, vsak ziadna digitalna HD TV technika neexistovala, iba ANALOG… Takze mam zato, ze vysielanie Trojky v SD rozliseni plne dostacuje, nakolko ak je raz nieco natocene v standartnom analogu, tak z neho ziadne kvalitne High Definition nedosiahnes 😀

    1. Ani nepridá – minimalne cez daný satelit. Freesat jednoducho túto satelitnu pozíciu odpísal. Ľudí núti aj takto k prechodu na ASTRU

  2. RTVS
    5 TV staníc + rozhlas
    4,64 € /mes. koncesie – dôchodcovia zľavy – pri počte 5 mil
    koľko to ešte môže vydržať ?
    tipujem že po zvolení riaditeľa RTVS to pôjde hore min. o 100%

  3. Není ani Skylink live čo musí byť lebo je to verejnoprávna tv ani na internete není rtvs

    1. U Teba mozno RTVS nieje, lenze u mna na Tebou spomenutych moznostiach prijmu funguje v pohode…Zaujimave!

  4. A viete ze ma to vobec netrapi? Nech si robia co chcu, ja ich aj tak nepozeram ani nemam doma telku a na radiu mam naladene uplne ine radio ako nieco z portfolia rtvs. A aj tak musim platit tie priondate poplatky. Za co? Prosim vas za co? Nechcem to.

    1. To máš tak Patrik. Keď si zaplatíš nejaký tv balík tiež tam máš programy ktoré pozerať nebudeš ale za balík zaplatiť musíš ak chceš pozerať.
      Ale ak by si si poškodil sluch a zrak tak Ti možno priznajú trvalú invaliditu a potom koncesionárske poplatky platiť nemusíš. 🙂

  5. 3x sláva!!!

    1. – Síce žiadna nová stanica (iba návrat vypnutej starej), ale predsa!!! Konečne sa dozvieme niečo nové, a hlavne zaujímavé!!!
    2. – Po tomto zistení, som pekne túto stratenú ovečku naladil rodičom s tým, že ľaľa – tu to máte! A v skutku. Potešili sa. Pretože lepšia 3ka v anténe, ako posledný Neurol zakotúľaný pod posteľou! A tak som rovno aj nahliadol do programu, že čo tam teda „dávajú“. CHYBA!!! Počas 2 týždňov programu som nenašiel ani jednu(!!!) reláciu, ktorá by stála aspoň za fajku močky! Teda poviem vám, že taký výplach som už dávno nevidel. Nič, ale že absolútne nič!!! Kde sú relácie – Armádny magazín, Maják, Pozor zlodej!, Auto-moto-revue, filmy, seriály, rozprávky, dokumenty, reportáže a správy z Bratislavy a celého Slovenska? To si STV myslí, že všetci, čo žili pred rokom 89 sú dementi? Že doktorka kvínová, četnícke humoresky, chobotnica???!!! To vážne? Slovenské smrdí, tak šup sem so zahraničným výplachom!!! A ako chcú zaujať ten zbytok Slovákov, ktorí sa narodili po roku 89? Takýto obraz o minulosti si majú vytvoriť? Ani sa nečudujem, že si mladí prd robia z rodičov, starých rodičov, a nebodaj prarodičov. Považujú ich za neandertálcov… A ani nechcem vidieť, čo je to ten Archív STV. To musí byť… A kde je zbytok celoštátnych produkcií? To si všetko nechali Česi, lebo však panebáčúm nic netřeba? Asi hej…
    3. – No a samozrejme, že táto informácia nie je v sekcii DVBT, pretože redaktor sekcie Aktualít sa nerozpráva s redaktorom sekcie DVBT.
    Ako hovoril jeden šušlavý Peržan, ktorý prišiel na prietrtky za Božkou na Záhorie – „Selé sle!“

Komentáre už nie sú povolené.