Reklama

RTVS bude mať nového šéfa, Jaroslav Rezník končí

Verejnoprávnej RTVS bude šéfovať Ľuboš Machaj, rozhodli o tom dnes poslanci Národnej rady SR. Za Machaja hlasovalo v druhom kole voľby 89 zo 122 prítomných poslancov, zatiaľ čo za jeho protikandidáta Jaroslava Rezníka zahlasovalo iba 29 poslancov. Doterajší generálny riaditeľ Jaroslav Rezník tak vo funkcii RTVS, po piatich rokoch, končí.
Pokračovanie nižšie:


Ľuboš Machaj nastúpi do funkcie generálneho riaditeľa RTVS 2. augusta 2022. Verejnoprávnu inštitúciu bude riadiť najbližších päť rokov. Podľa projektu riadenia a rozvoja Rozhlasu a televízie Slovenska v rokoch 2022 – 2027 Machaj chce, aby RTVS svojich poslucháčov a divákov rýchlo a objektívne informovala, vzdelávala vo všetkých dôležitých oblastiach a kultivovane zabávala. Celý projekt je k dispozícii na webovej stránke NRSR.

O post šéfa RTVS sa uchádzalo v tomto roku celkovo osem kandidátov Peter Badač, Tibor Búza, Ivan Golian, Peter Janků, Ľuboš Machaj, Jaroslav Rezník, Vladimír Seman a Daniel Živica.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Volil vyhrať radšej Búza. Henten bankroťák chce zrušiť stanice RTVS Trojka a RTVS Šport. A pozastaviť RTVS 24.

    1. Trepes, spravodajstvo chce naopak podporit, pouzije na to prasule z prevadzky dnesnej Trojky.

    2. Radšej nechať Trojku, ako nepozerateľnú :24! No ale chňupi chňupa ta dosadia.

  2. Dúfam, že zastaví financovanie nezmyselného projektu DAB+

    1. @ WiFi4 :

      Přesně tak v dnešní době internetu investovat do DAB+ jsou vyhozené peníze z okna. DAB je pouze maximálně pro celoplošky a v žádném případě pro místní regionálky. O pokrytí DABu+ oproti FM je zbytečné diskutovat proto oproti FM to je a vždy bude děs a hrůza!!!

    2. DAB je super.Zase tu mudrujú mešťania ,keď bude všade kvalitné interiérové pripojenie ako v mestách tak potom mudrujte, na dedinách títo kapitalisti využívajú staré káble ktoré sú tu od 80 rokov minulého storočia .Nič nezainvestovali do modernizácie ,len ryžujú na tom čo tu bolo vybudované pred kapitalistickou revolúciou v 89roku.

  3. je jedno či Machaj,alebo Rezník politika má vždy prednosť

    1. Tak, financmešter rozhoduje. I ten Pavlínkin, čo nevie hospodáriť s rodinným rozpočtom.

  4. Hlane , že zvolili v slovenskom parlamente na post riaditela verejnopravnej TV teda RTVS – „Dôchodcu “ . No určite bude presadzovať Americkú tvorbu .
    RTVS 24 – Každý vysielateľ čo chce robiť telku tak stavia na spravodajstve.
    Spravodajské tv – tam každy len klame lebo keby sa povedala pravda tak tá oči kole . Ja spravodajské tv nepozeram . Naša slovenská tvorba film , serial natočená v tomto kapitalizme mi nehovorí nič teda žiadny dej to nemá . Bolo by fajn keby zmenili , opravili , upravili internetovú stránku RTVS . Bolo by fajn keby sa zamerali na Digitálnu Retuš a Digitálnu Audiovíziu Filmov a Serialov trebarz čiernobiely film Dobrodružstvo pri obžinkoch , ženský zákon alebo Vlčie Diery .
    RTVS 3 – Nech sa pozrú na CT3 ako má vizerať telka od 40 + až pre seniorov a hlane nech sa RTVS 3 neruší . Stačia telky RTVS 1 , 2 , 3 a RTVS sport .
    Nech sa darí RTVS .

    1. Na mrtve.sk píšu, že bankroťák už ide rušiť RTVS Trojku. Henten bankroťák, ktorý likviduje stanice, aj v 2011 zrušil pôvodnú športovú STV Trojku.

    2. BMO: popísal si tu mizerným pravopisom samé bludy. Máš krištáľovú guľu, že už teraz vieš, akú tvorbu bude „presadzovať“ nový šéf telerozhlasu? Ak podľa teba všetci v spravodajských TV klamú, tak to asi sleduješ výlučne ruské, s prepáčením, „spravodajstvo“. Jaj pardon, ty nesleduješ žiadne spravodajské TV – ale napriek tomu vieš, že všetky klamú. Paráda! A hocijaký americký brak je určite lepší, než tie „klenoty“, ktoré si menoval.

Komentáre už nie sú povolené.