Reklama

DIGI TV vydá novú aktualizáciu pre CA moduly CATV

DIGI Slovakia má v pláne vydať začiatkom budúceho týždňa novú aktualizáciu softvéru pre CA moduly, ktoré využívajú klienti káblovej televízie (CATV). V najnovšej verzii softvéru, ktorá má byť vydaná v pondelok 6. júna 2022, bude veľmi žiadaná funkcia, ktorá umožní vypnúť rodičovskú kontrolu pri reláciách s označením 18+.
Pokračovanie nižšie:

Rodičovská kontrola umožňuje zablokovať sledovanie obsahu televízneho vysielania, ktorý patrí do kategórie obsahu nevhodného pre maloletých divákov (18+). Pri zapnutej rodičovskej kontrole je televízne vysielanie automaticky uzamknuté a sledovanie je možné len po zadaní 4-miestneho PIN kódu.

Ak bude dostupná nová verzia softvéru pre CA modul CATV, zobrazí sa na obrazovke tabuľka, ktorú stačí potvrdiť tlačidlom OK na diaľkovom ovládaní. Následne prebehne do pár sekúnd aktualizácia softvéru. Po dokončení aktualizácie bude už rodičovská kontrola automaticky vypnutá. Nebude tak už potrebné zadávanie PIN kódu pri sledovaní obsahu pre 18+.

V prípade záujmu si môžu klienti s CA modulmi rodičovskú kontrolu kedykoľvek zapnúť v menu modulu (Modulové nastavenia > Rodičovská kontrola > Stav rodičovskej kontroly > Aktivovať rodičovskú kontrolu).

Nová aktualizácia nemá vplyv na funkciu rodičovskej kontroly v prípade špecializovaných programov pre dospelých. V týchto prípadoch funkciu rodičovskej kontroly nie je možné vypnúť.

PIN kód rodičovskej kontroly na kartovom module je prednastavený štandardne na 1234. Klienti si ho môžu samozrejme kedykoľvek zmeniť.

V prípade, že klienti zaznamenajú akékoľvek problémy s novou aktualizáciou softvéru CA modulu, operátor odporúča kontaktovať zákaznícku linku DIGI TV na čísle 0850 211 112.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pouzivam CA modul od magio sat na LG tv (r. 2018) na ktorom nemozem zoradit kanaly podla seba napr. 1. HBO 2.HBO2 3. STV atd. a tak som volal priamo do LG SK/CZ kde mi povedali ze tento typ tv podporuje ladenie kanalov v oblubemych podla seba a preto sa pytam bude magio aktualizovat svoje CA moduly tak aby nam zakaznikom vyhovovalo usporiadanie tv stanic podla seba?

    1. Keby si kúpiš nejaký kvalitný satelitný box, tak tam si zoradíš programy ako chceš ty. Len by si musel ladiť manuálne. Moje skúsenosti so Smart TV sú také, že tie akože chytré TV sú skôr „hlúpe“ TV.

    2. To asi ťažko spravia. Ak máš službu od DIGI, po prvom spustení s fastscanom, karta vytvorí vlastnú knižnicu, kde naladí všetky svoje stanice. U LG je problém, že z tej vlastnej knižnice sa nedajú vytvoriť skupiny obľúbených.
      Riešenie: Nespustiť fastscan, ale nastaviť iba transpondéry, ktoré používa DIGI a dať naladiť do knižnice Satelit. Pravdou je, že tam naladí všetky stanice, aj ktoré nepodporuje DIGI. Z tej knižnice si už môžeš nastaviť skupiny obľúbených.
      Nevýhoda: Po každom zapnutí TV sa 3krát spíta, či chceš spustiť automatické ladenie podľa CAM modulu. Vtedy treba odmietnuť.

    3. fajnsmeker: Prečo vždy propaguješ satelitné boxy? Sú ľudia, ktorým vyhovuje zabudovaný satelitný prijímač a nechcú mať ďalšie zariadenie. Tým treba pomôcť a nevnucovať kúpu ďalšieho žráča elektriky.

    4. Re: fanjsmeker
      Lenže keď si keď si kúpi univerzálny (lepší) satelitný prijímač, tak v tom mu karta DiGi-TV nepôjde. Iba ak v CAM. A to zasa tam, kde bol predtým.
      Re: Divák
      Kto nechce satelitný prijímač, ten sa musí uspokojiť s obmedzeniami CAM. A tomu „nie je pomoci“.
      Satelitný prijímač tiež nie je „žráč elektriky“. Aj zabudovaný satelitný tuner v TV má spotrebu elektrickej energie (napájanie LNB…) a tiež CAM. Môžeme hovoriť len rozdiele v spotrebe, a ten nie je veľký.

    5. @Divák: vstavané tunery v TV majú takmer vždy dobabrané niektoré funkcie, predovšetkým zoraďovanie a triedenie programov. Nie je to principiálny problém, ale šlendriánstvo výrobcov. Preto tiež preferujem separátne boxy. Nie sú to žrúti energie, Milan už vysvetlil, prečo.
      @Milan: fajnšmeker má pravdu, aj pri použití CA modulu sa v boxe dajú programy zoradiť a triediť oveľa lepšie, ako v TV so vstavaným sat. tunerom.

    6. Re: RDX
      S tým ladením a editáciou programov súhlasím. Ja tiež používam satelitný prijímač, hoci mám v TV zabudovaný DVB-S tuner.
      Lenže konkrétne tento CAM s automatickým fast-scan a LCN bude asi robiť problémy aj v satelitnom prijímači.

    7. ..dlhoročné skúsenosti, nastavovať mnohé tv so sat.tunerom je za trest

  2. Tak ja mam tiez Vlastny prijímač ale Automaticku aktualizaciu programov mam vypnutú. Takže si to viem po ukladať podľa seba ako to chcem mať ja. Len potom uz si to treba ladiť sam ak bude nejaká zmena frekvencii alebo pridanie nových programov. Mne ten ich nový Modul funguje zatiaľ ok.

    1. Zetor25. Rozumiem tomu tak ze mas naladene programy podla seba ako ty chces v magio sat? Napr. 1. HBO 2. HBO2 3. HBO3 4. STV a to cez CA modul? Tak mi prosim v kratkosti porad dakujem

  3. Jozef, tak ja som si nedávno kúpil Abcryptobox 750 HD a ide to dobre len proste treba vypnúť fastscan aktualizáciu a ono ti to nerozhádže programy uz to tak mam pomaly od Marca, a celkom dobre to je len nevýhoda pre niektorých bude ze musía všetko na novo skenovať keď bude nejaká zmena. Skus si kúpiť nejaký prijímač s CI slotom tak ako mam ja a vypni si fastscan. Zatiaľ sa mi to ešte nestalo aby sa mi pomiešali programy. Prvé mam prvé mam. Doku TV, potom Športové a od 25tky STV 1,26 STV 2. Aj na Skylinku som to tak mal len potom som to musel vypnúť Fastscan a bolo po probléme. Pardon že som nereagoval. Máš SAT prijímač alebo SAT Tuner? Ak SAT Tuner v TV, skus pozrieť v menu TV či sa to nedá obísť. Ak áno tak vypni Fastscan. Ale rozhadzovať programy by nemalo, Mam tiež bez kartový modul.

    1. Zetor25, takže máš to takto odskúšané s týmto DiGi-TV modudlom? To je potom dobrá voľba.
      V menu AB Cryptoboxu môžeš fast-scan spustiť kedykoľvek ručne a máš tam aj nastavenie „pridať programy“. Vtedy Ti nezmení Tvoj zoznam staníc, len Ti pridá nové programy na koniec zoznamu. Neodstráni Ti ani nefunkčné programy, tie musíš vymazať ručne. Mám to odskúšané s inými poskytovateľmi, pre DiGi-TV CAM to odporúčam najskôr odskúšať.
      Tiež je asi vhodné v menu pre nastavenie CI vypnúť „hlásenia CAM“. Aby modul „neotravoval“. Takto by mohlo fungovať dobre.

    2. Milan ahoj ano mam ten novy modul nie ten plechový s kartou. V menu Fastscan pre Digi TV som vypol kolonku automatické ladenie a ide to bez problémov. Len tie čo nechcem tak ich vymažem a tie čo pozerám cca 22 TV + Balík Premium do budúcnosti ak by som chcel mať tak som tie kanály uložil od pozície 47 aby mi to tam nestrašilo to veľké oznámenie program nie je dostupný. Ja som v menu CAM Modulu nerobil nič iba v kolónke Fastscan Digi TV.

Komentáre už nie sú povolené.