Reklama

Vlastník platformy Skylink končí so službou Anténa+

Prevádzkovateľ satelitných služieb Skylink a freeSAT dnes informoval, že 30. júna 2022 ukončí prevádzkovanie terestriálnej platformy Anténa+ v Českej republike.
Pokračovanie nižšie:

Anténa+ odštartovala oficiálne 1. októbra 2020. Divákom, ktorí prijímajú signál prostredníctvom antény v širšom okolí Prahy, ponúkala platené televízne programy. Platforma šírila programy cez Regionálnu sieť 4 (DVB-T2), ktorú využíva aj nekódovaná Praha TV, ako aj rozhlasové stanice Dechovka a Český Impuls.

Celkovo 18 mesiacov pilotnej prevádzky nepreukázalo, že rozšírenie existujúcich možností príjmu platených televíznych programov o pozemné vysielanie by malo významný komerčný potenciál. Aj keď za tú dobu službu Anténa+ vyskúšalo niekoľko stoviek užívateľov, väčšina z nich začala postupne preferovať internetovú televíziu Skylink Live TV, ktorá sa pre nich vďaka bohatšej programovej ponuke a doplnkovým službám stala lepšou alternatívou,“ uviedol operátor.

Všetkým súčasným klientom bude internetová Skylink Live TV aj naďalej dostupná so zvýhodneným programovým balíkom Smart. O ukončení prevádzky a prechodu na novú ponuku budú zákazníci informovaní v dostatočnom predstihu.

Anténa+ bola v Českej republike jediná platená terestriálna platforma. Klientom ponúkala jeden programový balík bez viazanosti, ktorý stál 125 Kč (5,06 €) mesačne. Súčasťou balíka sú k dnešnému dňu programy JOJ Cinema HD, Film+ HD, Nova Sport 1 HD, Nova Sport 2 HD, Viasat Nature HD, National Geographic HD, Minimax, Disney Channel, Leo TV, AMC, CS Film, Viasat History a National Geographic Wild. Všetky sú šírené v novom kodeku HEVC a kódované systémom Viaccess. Pre ich príjem je teda nutné dekódovacie zariadenie priamo od operátora.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Teres 26.05.2022 o 17:59 :

      Nemožeš porovnát Plustelku s nějakou placenou TV jen prom Pražáky a Čechy z okolí Prahy. Na Slovensku jaksi nemožeš v pozemáku přijímat Markízu zdarma oproti Nově v ČR a tak porovnáváš neporovnatelné! Až by v ČR zpoplatnily Novy tak by si aj tam začali někteří platit ten pozemák aj když tam Nova stejně vysílajá jen samé ch.j.viny a nic jiného.

    2. Plustelka má asi 14k abonentov, čiže je stratová od samého začiatku. Toľko stačí k tvojim zbožným želaniam, Zdenku.

  1. Uz im vsetkym odbija, prichod Disney+ a potom SkyShowtime v zime

  2. Aj toto je príklad toho ako sú páni na čele s JG mimo realitu. Dávno pred Anténa+ bola v Prahe dostupná platená FreedomTV s dvojnásobným počtom programov. A hádajte čo ? Skončila pre nezáujem divákov !

Komentáre už nie sú povolené.