Reklama

RTVS bude od júna prevádzkovať päť TV programov

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) bude od júna 2022 prevádzkovať celkovo päť televíznych kanálov. Po kanáloch Jednotka, Dvojka a RTVS Šport má v pláne slovenský verejnoprávny vysielateľ prevádzkovať aj naďalej súčasný spravodajský kanál RTVS 24 (:24) a okrem toho opätovne spustí už o niekoľko dní archívnu Trojku.
Pokračovanie nižšie:

Spravodajská :24 bude vysielať s doterajšou licenciou po Trojke, ktorá bola zmenená a prispôsobená pre potreby spravodajskej stanice ešte v apríli. Z pôvodne dočasného programu sa tak stáva plnohodnotný. Pre Trojku preto musela RTVS požiadať mediálneho regulátora o novú licenciu. Tú získala až v tomto týždni. Podľa novej licencie bude Trojka vysielať 18 hodín denne, 7 dní v týždni. Opäť sa zameria najmä na vysielanie archívneho obsahu verejnoprávneho vysielateľa. Obsahovať bude aj premiérové spravodajstvo, reprízy starších programov pre ktoré nie je miesto na programových službách Jednotka a Dvojka.

Podľa zverejnených programových plánov by mala Trojka obnoviť vysielanie v piatok ráno 10. júna 2022 o 6:00. Program stanice bude dostupný v sekcii TV program.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. A potom budú v RTVS nariekať, že treba zvýšiť koncesionárske poplatky.
    Tú 24 hodinovú ideologickú propagandu môžu zrušiť, je úplne zbytočná.
    Športový kanál tiež nevedia plne naplniť zmysluplným obsahom.
    2 televízne programy úplne stačili.

    1. Vysvetli, v čom spočíva tá údajná „ideologická propaganda“. V tom, že tam nedávajú klamstvá dezinfo scény a kremeľských trollov?

    2. propaganda spočíva v tom že tam dávajú nevyvážené informácie a jednostranné klamstvá a propagandu fašistických ussa

    3. BFG10K, Ty by si podľa reakcie aj tak nepochopil, aký je rozdiel medzi objektívnym spravodajstvom a jednostrannou ideologickou propagandou.

    4. Pán Milan nehnevaj sa na mňa, ale Váš pohľad na RTVS je veľmi špatný. Programova skladba programov RTVS je vyvážena. Žijem v Nemecku a mám prístup k ponuke sky deutschland za ktorú platím 42.50 mesačne a ak prirátam koncesie 18.36 € ktoré sa platia v Nemecku tak 4.84 € je naozaj smiešný odvar koncesionárskych poplatkov. Jednoducho kvalita niečo stojí…kedže televízia musí za vysielací obsah zaplatiť. Je typické pre Slovakov že chcú kvalitu ale platiť NIE ! A keď sa to snaží televízia vykryť reklamou tak je zas zle.

    5. Marián, porovnávaš neporovnateľné.
      Miešaš platenú TV (Sky Deutschland) s verejnoprávnou TV. Rozdiel je v DOBROVOĽNOSTI platby. Dobrovoľne nech si každý platí, koľko chce.
      Vôbec ma nezaujímajú „koncesie“ v Nemecku. Nežijem tam, nezarábam tam. Neplatím tam dane, ani tam nevolím. K nemeckým „koncesiám“ nech sa vyjadrujú Nemci.
      RTVS je zo zákona VEREJNOprávna TV. Preto verejnosť (teda aj ja) má právo vyjadrovať sa k tomu, za čo ho štát núti POVINNE platiť. Verejnoprávna „služba verejnosti“ nemá byť konkurenciou pre komerčné TV, ale má verejnosti poskytovať službu, ktorú jej komerčné TV neposkytujú. A k tomu RTVS 5 televíznych staníc nepotrebuje. S verejnými financiami (povinné platby na základe zákona) má hospodáriť efektívne.
      Netvrdím, že RTVS nemá aj dobrú programovú ponuku (s výnimkou neobjektívneho spravodajstva), nehospodárne sa však púšťa do oblastí, ktoré nespĺňajú „verejný záujem“.
      Osobne si myslím, že „verejnoprávny“ model nefunguje. Na názor verejnosti RTVS zvysoka kašle. Občania (verejnosť) ju nekontrolujú, ani nevolia jej vedenie. A nepodlieha ani dostatočnej kontrole zo strany štátu, lebo je „verejnoprávna“. To vedie k svojvôli jej „manažérov“.
      RTVS by mala byť štátnou a v plnej miere by mala podliehať kontrole zo strany štátnych inštitúcií. Hru na „koncesionárske poplatky“ treba zrušiť. Nie je to žiadna koncesia (občan si nič neobstaráva), ale len ďalšia forma dane.

    6. Milan: tak daj príklad nejakého média s objektívnym spravodajstvom. Potom si povieme, kto je tu nechápavý.

    7. jando: v preklade do ľudskej reči si vlastne povedal, že objektívne a vyvážené spravodajstvo je pre teba propaganda fašistického RuZZka. Môžeš sa ísť hanbiť do kúta.

    8. Načo platíš 42 € za Sky Deutschland? Však už X programov máš aj zadarmo (síce v SD, ale veľká časť – zväčša verejnoprávne aj v HD). A keď chceš HD, tak je aj HD+ Deutschland za menej ako 10€ myslím, ale neviem, koľko je to teraz. Či platíš si Sky kvôli futbalu???

    9. Programy zdarma HD:
      Ard das erste
      Ard One
      Tagesschau 24
      ZDF
      ZDF Neo
      ZDF Info
      3sat
      Arte
      Ard Alpha
      RadioBremen TV
      Br Alpha
      HR fernaehen
      MDR
      NDR
      SR
      SWR
      WDR
      KIKA
      Phoenix
      Anixe
      Servus TV
      Bibel TV

      Bezplatné SD
      RTL
      RTL 2
      RTL Nitro
      RTL up
      Vox
      Vox up
      SAT 1
      SAT 1 Gold
      PRO 7
      PRO 7 MAXX
      Kabel 1
      Kabel 1 Doku
      Sixx
      DMAX
      Tele 5
      TLC
      HGTV
      Welt der Wunder
      Super RTL
      Disney Channel
      Eurosport
      Sport 1
      Welt
      N – TV
      Nickelodeon
      Comedy central
      MTV
      Deluxe Music
      Anixe+
      Ric

      Je to málo, že treba platiť ešte aj Sky?!

    10. Vypísal som 52, ešte som zabudol, pridám ešte:
      Hope Channel
      EWTN
      N24 Doku
      DW English
      Rôzne regionálky
      A aby nebolo málo, tak na 19.2 idú aj zahraničné:
      CNN int
      BBC World news
      TV5 Monde
      Bloomberg
      CNBC
      ORF 2 Europe
      Sky News
      A veľa ďalších iných programov, aj vyše 100…

    11. BFG10K
      ľudskej reči zjavne nerozumieš .
      Človek ktorý nevidí cenzúru a propagandu ktorú tu valia cez médiá a zjavne nevie čo je to vyváženosť je na smiech a to je tvoj problém nie môj.
      Skús na začiatok pochopiť prečo EU nedala sankcie na usa za zločiny ktorých sa doteraz dopustili

    12. jando: Spravodajstvo je podľa teba vyvážené kedy, keď tam dávajú to, čo vyhovuje dezolé scéne? Čiže bludy a kremeľskú propagandu? Alebo keď ku každej pravde na vyváženie prilepia nejaké klamstvo? Cenzúru a propagandu máš v RuZZku a odtiaľ ju šíria k nám cez dezinfo h@vn@stránky, ale to je pre teba ok, že? Na smiech si tu jedine ty, keď s takou mentálnou výbavou ideš poučovať o tom, kto nevidí cenzúru a propagandu a ako má vyzerať spravodajstvo. No, a ešte vymenuj tie údajné zločiny USA, nech sa zasmejem ešte viac.

    13. BFG10K
      spravodajstvo je vyvážené vtedy keď sú v nom zastúpené rôzne prúdy a názory ale to ty nepochopíš inak by si nevypisoval také hlúposti o dezolé . Pre teba je pluralita vtedy keď majú všetci rovnaký názor ako ty a toto je presne totalita.
      To že nevieš o zločinoch USA ( a že je ich za posledných 70 rokov požehnane od vraždenia, zabíjania, tajných väzníc, mučiarní, špicľovania,terorizmu,klamstiev,prevratov až po zlodejiny, prenasledovania a nerešpektovania práva)len ukazuje aký si plytký v poznaní a myslení ale to je aj tým že u nás je propaganda ako sme písali a tvoj problém že nevieš myslieť samostatne a čakáš na to že ti niekto povie čo si máš myslieť.

    14. jando: vidím, že nie si schopný pochopiť jednoduchú vec, tak ti to budem musieť vyložiť ako v pomocnej škole: keď sa v spravodajstve povie, že zem je guľatá, tak na „vyváženie“ musia dostať priestor tie tvoje „rôzne prúdy“, ktoré napríklad tvrdia, že zem je plochá, alebo iné, podľa ktorých zem neexistuje a žijeme v Matrixe? Tak si to predstavuješ? Pluralita neznamená, že správy musia uspokojovať niekoho požiadavky – napríklad nadbiehať idiotom, ktorí veria bludom. Správy majú len informovať o faktoch. A ešte aj o tej totalite úplne trepeš – ani v totalite nemajú všetci rovnaký názor (to sa ani nedá dosiahnuť), akurát sa vyslovenie nepohodlného názoru trestá, aj vtedy, keď vystihuje skutočný stav vecí. Ako v RuZZku, ktoré dezolé scéna tak obdivuje. A neuviedol si žiadny konkrétny „zločin“ USA, iba prázdne žvásty. Daj niečo konkrétne, čo sa dá doložiť alebo vyvrátiť, inak sú to len nepodstatné nezmysly. A potom ti na konkrétnom príklade ukážem, že znovu táraš. 😀 A áno, uhádol si, ja si myslím to, čo mi niekto povie, zato ty si ten kriticky mysliaci génius, ktorý vidí za oponu. Nemôžem sa prestať smiať… 😀

    15. BFG10K netáraj
      človeče spravodajstvo to nie sú len správy o tom že zem je guľatá tresnú tam správy že napr Biden povedal niečo Putinovi, ale ty sa nedozvieš čo mu na to odpovedal putin a toto sa deje neustále roky rokúce.A prečo? Nedozvieš sa čo na nejakú globálnu vec hovorí čína alebo India – dozvieš sa len čo vykričal fašistický západ. Tak ako za nacistov len jednostranná propaganda .Akonáhle vystúpi napr čarnogurský už podávajú trestné oznámenia a už ho tam nikto nepozve a žiadna verejná debata .Všade len otec hovnomana Macka ale iných generálov sa pre istotu nespýtajú. O jednostranných komentároch ani nehovoriac, slovo dávajú politologom ktorý majú rovnaké prozápaadné razenie a pohľad na vec. Preto je realita iná ako ju prezentuje proamerická propaaganda – v podaní západu je vraždenie a zabíjanie iba mierovou misiou a preto EU nedala sankcie na USA.Pluralita je o tom že dajú hlas aj iným názorom nie len havranom a hríbom a globsecmaniakom. Uviedol som ti zločiny usa s koncentrákom, tajnými väznicama CIA, vojnami vietnam,srbsko,irak, lybia,afganistan,sýria atď a zabíjaním po celom svete, prenasledovaním,zlodejstvami,terorizmom,únosmi ľudí z celého sveta(ako inak by sa do koncentráku a tajných väzníc v poľsku,rumunskua pobaltí dostali že?) to že o tom neinformujú médiá je presne preto že je tu fašistická usapropagandda.Ja za to nemôžem že ty nevidíš a nerozumieš .Napokon si sám dezolé ktorý robí presne to isté čo vyčíta iným len o tom nevieš.Veď aj ten Putin už nežije a je to len jeho dvojník či ako to teraz píše usapropaganda a dezolé scéna verí že neexistuje a žerie malé deti na raňajky.Veď ani ten Sereš podľa dezolé neexistuje a USA sú mierová krajina čo po svete šíri mier a krajšie zajtrajšky.Mne dokazovať nič nemusíš dokáž sebe odpovedať prečo EU neuvalila doteraz na zlošinecké USA sankcie.
      toto je posledný príspevok lebo je to strata času ja nemienim dezolátov ako ty učiť

    16. Jando, nestrácaj čas s trollom, navyše s obmedzeným fanatikom. Nenechaj sa ďalej provokovať infantilnými pseudoargumentami. Porovnať pluralitu názorov na politické, spoločenské, ekonomické… témy s „plochou zemou“, môže iba obmedzený hlupák.
      Nižšie spamuje pod nickom Le Fu.
      Toto je stránka o satelitnom a televíznom príjme. Ak je reč o RTVS, ktorá vysiela aj politické spravodajstvo, dokonca má stanicu, kde ho vysiela 24 hodín denne, tak je legitímne diskutovať o jeho kvalite a objektívnosti. A o potrebe „špeciálneho“ kanálu. Ale konkrétne v súvislosti s RTVS.
      Diskutovať všeobecne o politických témach je však v rozpore s pravidlami diskusie a na túto stránku to nepatrí. Ak prevádzkovateľ stránky diskusiu zruší, tak takíto fanatici s jediným „správnym“ názorom zvíťazia. Zostane menej mediálneho priestoru pre pluralitu názorov.
      Inak s Tebou súhlasím. Politické pravodajstvo RTVS je neobjektívne a jednostranné, a 24: hodinová propaganda je zbytočná, ktorú, ako „koncesionár“, nechcem podporovať. A takých názorov (v mojom okolí určite) je väčšina.

    17. Milan: jasné, nemáš čo povedať k veci, tak budeš len zúrivo nálepkovať, trepať hlúposti a potľapkávať sa po pleci s rovnako postihnutým, ako si sám. A použiješ nadávky ako troll a obmedzený fanatik, ktoré sedia práve na teba, lol. Freud by mal z teba radosť, lezú ti z podvedomia samé ukážkové mindráky. No ok. K veci: „Porovnať pluralitu názorov (bla bla…)“ – týmto len dokazuješ, že nerozumieš základnej logike. Ale skúsim ti ešte raz vysvetliť (asi zbytočne), že som nič neporovnával a že pluralita neznamená, že fakty je potrebné „vyvažovať“ bludmi. A to platí tak pre plochú zem, ako aj pre politiku, spoločnosť, etc. Pretože aj na tie sa vzťahuje základná logika, jasné? Ok, nečakám, že taký obmedzený hlupák to dokáže pochopiť, ale potom aspoň nevyskakuj ako čertík Bertík z krabice. Nižšie ti už bolo povedané, že si máš naštudovať význam slova „spamovať“, ale asi je zbytočné žiadať od obmedzeného hlupáka, aby si si samostatne niečo naštudoval… Asi ako žiadať od žumpy, aby nesmrdela. A mýliš sa, ja tu spamujem asi pod päťdesiatimi nickami, ty detektív Oriešok. 😀 „Ak prevádzkovateľ stránky diskusiu zruší, tak takíto fanatici s jediným „správnym“ názorom zvíťazia.“ – presne moja reč! Akurát, že ten fanatik si ty. „…tak je legitímne diskutovať o jeho kvalite a objektívnosti.“ – s tým tiež plne súhlasím. Lenže ty nediskutuješ, nemáš argumenty, len trepeš bez konkrétnych faktov a príkladov, že „pravodajstvo RTVS je neobjektívne a jednostranné“, nazývaš ho propagandou (lebo neuvádza prokremeľskú propagandu, podľa teba je to „pluralita“! LOL) a keď s tebou niekto nesúhlasí, namiesto argumentácie nadávaš a potom sa ideš vyplakať na plece lumenovi, ktorý zastáva rovnaké nepodložené názory. „A takých názorov (v mojom okolí určite) je väčšina.“ – to je to, v tvojom okolí sú zrejme samí dezoláti, stačí vám, keď si zanadávate a vzájomne sa uistíte vo svojich tupých názoroch. Potom sa nečudujem, že netušíš, čo je logika a argument.

    18. jando: vidno, že aj ty máš problém s elementárnou logikou, ako tvoj kamoš Milan, a hlavne s abstraktným myslením (niežeby som sa čudoval…) Fakt je pre teba také ťažké pochopiť, že je to názorný príklad (ako pre žiaka osobitnej školy!) a nie doslovný opis?! Pointou toho príkladu je, že pluralita a vyváženosť nie je, keď sa fakty vyvažujú nezmyslami a klamstvami! A to platí pre každú oblasť, pre politiku, vedu, právo, čokoľvek, nielen pre tvar Zeme! Ďalej nemáš ani poňatia, ako sa robí spravodajstvo. Vyberú sa podstatné veci, lebo na všetky detaily nie je čas, na to sú iné formáty – analýzy, komentáre, oficiálne dokumenty. Keď si vybral ten príklad, že chudáčikovi Putlerovi nikdy „nedajú priestor“, tak asi žiješ v nejakej inej realite, lebo ja som už veľakrát počul z RTVS vyjadrenia Putlera aj iných šmejdov z Kremľa. A ak v nejakom konkrétnom prípade nezverejnili, čo odpovedal Bidenovi, tak asi to nebolo v danom kontexte dôležité. Prípadne neodpovedal do uzávierky, neodpovedal vôbec, whatever, ale robiť z toho permanentnú cenzúru Putlera je smiešne klamstvo. „Nedozvieš sa čo na nejakú globálnu vec hovorí čína alebo India“ – buď nedávaš dobrý pozor, alebo žiješ v inej realite, alebo drzo klameš. Lebo ja napríklad viem, čo oni na to hovoria. A ak je západ pre teba fašistický, tak si obyčajný dezolát, sorry. „Tak ako za nacistov len jednostranná propaganda“ – áno, presne – v RuSSku je to naozaj tak. „Akonáhle vystúpi napr čarnogurský už podávajú trestné oznámenia“ – kto podal trestné oznámenie a na koho? Schválne som googlil, ale v tej súvislosti žiadne trestné oznámenie nikto nepodal, zase len klameš. Pritom by bolo na mieste, pretože na tie Čarnogurského podlé klamstvá je paragraf. A mimochodom – tu ti nechýba tá tvoja „pluralita“, keď tam Čarnogurský bliakal lži bez oponenta, bez vyváženia? 😀 Propaganda ti zjavne prekáža, len ak nie je proruZZká. Čo sa týka tvojich nezmyslov o generáloch, tak zase si spal alebo klameš, lebo ja som zachytil vyjadrenia viacerých generálov – a ich vyjadrenia ťa určite tiež nepotešia. „…slovo dávajú politologom ktorý majú rovnaké prozápaadné razenie…“ – a napadlo ti už, že to môže byť aj tým, že pravda je na strane Západu? Určite nieeeee, veď podľa vás dezolátov má pravdu vždy Kremeľ, aj keď si v kuse sám protirečí! „Preto je realita iná ako ju prezentuje proamerická propaaganda…“ – proamerická propaganda je leda v tvojich mokrých snoch. „Pluralita je o tom že dajú hlas aj iným názorom…“ – iste, ale názorom podloženým argumentmi a faktmi, alebo aspoň autoritou experta, ale nie nezmyslom a najmä nie sprostým klamstvám (Čarnogurský a spol.). „Uviedol som ti zločiny usa…“ – nie, neuviedol, len samé neurčité hmlisté táraniny, prípadne rovno dezolátske klamstvá. Koncentrák? Tvoj hlúpy výmysel. Tajné väzenia? Existovali, ale nebol to zločin USA podľa medzinárodného ani iného práva, boli v nich väznení teroristi, zajatí v Afganistane a tým pádom to boli lege artis vojnoví zajatci a nie nejakí unesení nevinní ľudia, to sú iba tvoje klamstvá. (Mimochodom, únos Savčenkovej, Kohvera a iných, kde páchateľom je RuZZko, ti tiež tak leží na srdci? :-D) A škandál a právny problém to bol práve pre európske krajiny, ktoré to dovolili, nie pre USA, čiže táraš o veciach, ktorým ani trochu nerozumieš, ani len základné fakty si si neoveril. Za čo by potom mala EÚ uvaľovať na USA sankcie, keď išlo výlučne o porušenie práva EÚ členskými štátmi, ty lumen? 😀 A klameš aj o tom, že mainstreamové médiá to tajili – a klameš veľmi hlúpo, lebo každý si to môže overiť – stačí zadať do Googlu frázu „tajné väzenia CIA“ a vyhodí obrovské množstvo článkov na túto tému v mainstreame, najstaršie už z roku 2005. Poďme ďalej, vojny – Irak – oslobodenie spriateleného štátu (Kuvajt), ktorý bol napadnutý a okupovaný Irakom (tak, ako RuZZko teraz napadlo Ukrajinu a okupuje Krym a Donbas). Takže záslužný čin, nie zločin, navyše s mandátom OSN. Druhá vojna v Iraku – to vlastne nebola druhá vojna, ale de iure stále tá istá, keďže tú „prvú“ neukončili bojujúce strany mierovou dohodou, šlo iba o zastavenie paľby. Afganistan? Útok z 11.9.2001 teroristami pod ochranou zločineckého Talibanu, legitímny casus belli z každého pohľadu. Srbsko? Ochrana kosovských Albáncov pred vraždením mäsiarom Miloševičom, obvineným z vojnových zločinov. Sýria? Boj proti ISIL (proti nim bojovali a Sýriu bombardovali aj Rusi, to je u teba v poriadku, ale keď to isté robí USA, tak fuj, zlí Američania? :-D) Líbya? Myslíš za Reagana v 80’s? To bolo za to, že Kaddáfí poslal teroristov, ktorí zničili Boeing 747 nad Lockerbie a zavraždili nevinných ľudí. Takže stále klameš, nie USA vraždia, oni vrahov prenasledujú. Vietnam? Legálna pomoc legitímnej juhovietnamskej vláde proti boľševickému útoku zo severu, ktorý podporovala Čína a ZSSR. „…zabíjaním po celom svete, prenasledovaním,zlodejstvami,terorizmom,únosmi ľudí z celého sveta(ako inak by sa do koncentráku a tajných väzníc v poľsku,rumunskua pobaltí dostali…“ – samé nekonkrétne kecy, pravdepodobne hlúpe lži, ako všetky tvoje obvinenia. A to posledné o údajných „únosoch“ som ti už vyvrátil vyššie. Z tých tvojich mnohých údajných zločinov USA je skutočným zločinom jedine ten waterboarding v Guantaname a tajných väzeniach, zvyšok sú hlúpe kydy. „Ja za to nemôžem že ty nevidíš a nerozumieš…“ – nie, ty môžeš za to, že klameš a táraš hlúposti. Práve som ti to dokázal, a nie raz. „Veď aj ten Putin už nežije a je to len jeho dvojník či ako to teraz píše usapropaganda…“ – to o čom točíš? Kto to tvrdí, mainstream? 😀 Chlapče, ty zájdi za odborníkom, toto už vyzerá na vážnu diagnózu. Vôbec ti teraz nenadávam ani sa neposmievam, fakt zachádzaš priďaleko. „…ani ten Sereš podľa dezolé neexistuje…“ – presne o tom hovorím, fakt zájdi za odborníkom. Mimochodom, dezolé scéna, to si ty a tebe podobní. Máš to pomýlené. Ak si to myslel ako nadávku voči mne, tak tvoji ideoví kamoši mi nadávajú „ti lyberalni fašysta!!!1!1“ 😀 To len tak na okraj, aby si vedel, kde je sever, lebo si riadne dezorientovaný. „…dokáž sebe odpovedať prečo EU neuvalila doteraz na zlošinecké USA sankcie.“ – zjavne preto, že USA sú „zlošinecké“ len v tvojej vyšinutej hlave. „…ja nemienim dezolátov ako ty učiť“ – no to je ohromná škoda, ja som sa tak tešil, ako mi rozšíriš obzory! 😀

  2. no jasne, ze si prihrievaju polievocku pred zvysenim koncesii, nejako to spravit uz museli 🙂 dufam, ze ked tam pride novy riaditel, tak spravi z danej institucie opat to, co budovali predchodcovia tohoto stareho apana co tam je teraz a nie to, co z nej spravil tento komancsky nacelnik…

  3. Hlavna vec, ze regionalne spravodajstvo je na mizine, predali bystricke TV studio, teraz sa bystricka TV tlaci s rozhlasom v jednej budove, v roku 93 zrusili odpajanie studii a od cca 2016 BA nevysiela zapadoslovenske regionalne spravy. Hamba

    1. Neviem,kto by to pozeral,veď v správach o 19.00 sú zahrnuté aj regiony

  4. Ešte tak spravit RTVS Art ako Ct Art,lebo sa tu malo zaujimaju o Kulturu a i Interpretoch ako som ja a ostatny.Ešte i Polici v TVP 3 Katowice sa zaujimaju viac o kulturu ako tu Slovaci.Po-Ne o 19:00-19:30 program kde chodia hostia Spisovatelia,Umelci,Herci a tak dalej.

    1. ČT Art je dobrá stanica, tiež ju občas sledujem. Ale vysiela len večer, nie je to celodenná TV. A v poslednom období neprinášala takmer nič nové (kultúra bola v útlme).
      U nás jej obsah čiastočne napĺňa Dvojka. A dalo by sa to zlepšiť. Odstrániť „balast“ v podobe „krákania havrana“, hneď by bolo viacej priestoru pre kvalitné relácie.
      RTVS potrebuje zvýšiť kvalitu a efektívnejšie využiť vysielací čas. „Manažéri“ RTVS však presadzujú kvantitu na úkor kvality. To vedie k rastu nákladov (najvyššie náklady má RTVS na mzdy, hoci množstvo relácií je zabezpečovaných externe) a povedie k snahe o zvyšovanie „koncesionárskych“ poplatkov.

    2. To tvoje „krákanie havrana“ je práveže jedna z tých lepších relácií na Dvojke.

    3. T tých lepších???
      Podľa akých kritérií?
      Ako táto ideologicko-politická relácia zapadá do úlohy VEREJNOPRÁVNEJ televízie?

    4. Milan: Podľa akých kritérií? Podľa intelektuálnej úrovne, napríklad. Podľa toho, že sa tam často preberajú aktuálne spoločenské témy. A politické relácie do výbavy verejnoprávnej TV jednoznačne patria. Pokiaľ nazývaš diskusiu „ideológiou“, tak je to len tvoja zaujatosť – predpokladám, že ak by tam presadzovali dezolátske dezinfo nezmysly, žiadnu ideológiu by si tam ani nepostrehol. Alebo by ti nevadila.

    5. Le Fu, svoje stupídne „predpoklady“ a bezočivosti si nechaj pre seberovných. Vidím, že nie si schopný vecnej diskusie. A pravdepodobne tu spamuješ pod dvomi nickmi.
      Prečítaj si pravidlá diskusie!
      Tou „intelektuálnou úrovňou“ si ma pobavil 🙂 Presne, ako tá Tvoja 😀

    6. Milan: odpovedal som na tvoje otázky (hoci boli dosť hlúpe) – to sa ti nezdá byť úplne vecné? To ty tu reaguješ bezočivo a pravidlá diskusie by si si mal naštudovať práve ty. Moje predpoklady boli zrejme úplne správne, keďže na ne reaguješ len vágne a ad hominem. Je mi jasné, že pojem „intelektuálny“ je plytkým a primitívnym ľuďom na smiech, takže svojim výsmechom (presne to som aj čakal) si trafil do kolena sám seba. A tiež si naštuduj význam pojmu „spamovať“ a svoje výhrady k bezočivým predpokladom aplikuj na seba.

  5. Konecne sa RTVS rozrastá ešte by mohli dať decku tv stanicu . Na anténu ideálna tv ponúka keď už nič ine na antény nejde

    1. Netreba žiadnu deckú stanicu. Je ich dosť. Rik, Ťuki, Jojko.

  6. Aj tak neverím RTVS -tv bude 5 tv programy kramali 3krat alebo viac krát

    1. Konečne iba pre informáciu Skylink vypina 1+ programy. Len tie spravy su uz o ničom. Netreba to pozerať oni to pochopia ze to ľudí nezaujíma. Tak uz zase niečo nové vymysleli.

  7. milan nemáš pravdu česká televízia má 6. programov.

    1. @ tono 31.05.2022 o 7:17 :

      Česká televize bude mít od ledna 2023 jen 5 programů a definitivně ruší od ledna 2023 ČT 3. ˇšrří peníze a ještě ruší výrobu pořadů v moravskoslezském studiu ČT v Ostravě.

      RTV bude za chvílu na tom lepší než ČT pod Dvořákem.

    2. Nebude, lebo RTVS má podstatne nižšie príjmy z koncesionárskych aj z reklamy, než ČT. To je úplne kruciálny dôvod, ktorý sa nedá obísť.

  8. Pekný skok za posledné 2 roky…z 2 na 5 staníc. Neviem, či v Európe sa niekomu toto podarilo. So 4 stanicami som spokojný, teda s ich náplňou, nie celkom s obsahom, akurát za RTVS 24 by som si vedel predstaviť lepšiu náhradu, napríklad filmový/seriálový kanál, dokumentárny kanál alebo sci-fi kanál (ale to je sci-fi).

    1. Ešte RTVS chýba šiesta stanica 6 – 20 hod. detský program a 20 – 6 hod. artový program. Mohlo by sa to volať napr. RTVS Kuko.

Komentáre už nie sú povolené.