Reklama

Kde sledovať finále Ligy majstrov medzi Liverpool FC a Real Madrid naživo? Oproti minulosti nemusia mať k prenosu prístup všetci

Slovenskí aj českí športoví fanúšikovia budú môcť sledovať dnešný súboj o titul najprestížnejšej klubovej súťaže iba na platenom programe Nova Sport 3, ktorý je dostupný na Slovensku iba u operátorov Slovak Telekom, DIGI Slovakia a Orange. V Českej republike ho majú v ponuke O2, T-Mobile, Telly a Vodafone. V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi je to veľká zmena. Po minulé roky bolo totiž finále dostupné aj na hlavnom kanále Markízy či verejnoprávnej ČT Sport. V tomu roku tak už nebude.

Pokračovanie nižšie:

Očakávané finále Ligy majstrov UEFA, v ktorom sa stretne Liverpool FC a Real Madrid, je naplánované na dnes 28. mája 2022 o 21:00.

Zatiaľ čo na Slovensku či v Českej republike budú môcť diváci sledovať finále Ligy majstrov UEFA iba na platenom programe, v susedných krajinách tomu tak nebude. Diváci totiž nájdu prenos aj na voľne dostupných verejnoprávnych kanáloch. V Poľsku to bude TVP 1, v Maďarsku M4 Sport a v Nemecku ZDF.

Verejnoprávne programy z okolitých štátov môžu byť čiastočne dostupné aj na Slovensku, a to vďaka presahu DVB-T/T2. Nemecká ZDF je zase k dispozícii nekódovane (FTA) na orbitálnej pozícii Astra (19,2°E), kde vysiela v SD (MPEG-2) aj HD (MPEG-4) kvalite.

Technické parametre pre príjem:

NázovFrekvenciaPol.FECSRNorma/ModuláciaKódovanie
ZDF HD (MPEG-4)11362 MHzH2/321999DVB-S2 / 8PSKFTA
ZDF (MPEG-2)11953 MHzH3/427500DVB-S / QPSKFTA

PIDy:

NázovV PIDSID.PCR PIDPMT PIDAudio
ZDF HD (TV/MPEG-4)611011110611061006120 deu (MPEG), 6121 mis (MPEG), 6123 mul (MPEG), 6122 deu (AC3)
ZDF (TV/MPEG-2)1102800611001000120 deu (MPEG), 0121 mis (MPEG), 0122 mul (MPEG), 0125 deu (AC3)

Prehľad programov podľa frekvencií:

Počet frekvencií: 2
FrekvenciaPol.FECSRNorma/ModuláciaPočetProgramy
11362 MHzH2/321999DVB-S2 / 8PSK1ZDF HD
11953 MHzH3/427500DVB-S / QPSK1ZDF

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. to co znamena prosim vas? My nevieme kde pozrat ligu majstrov

  2. ZDF to bola paráda. A predovšetkým v HD a zadarmo!!!

    1. Pretoze Novasport3 HD ma paradny obraz a zrozumitelny komentar s predzapasovym aj pozapasovym studiom. Preco platit? Pretoze koho financne polozi platit 8,80€/ mesiac za balik PREMIUM od DIGI SK na jedno sat zariadenie, tak je bud bezdomovec alebo sakra chudoba bez penazi! Jednoducho si platim paket Premium od Digi SK a paket Film od Antiksatu. Takze v kumulative platim 8,80 + 4,70 = 13,50€/ mesiac. Mozem pozriet dobry SPORT & DOKUMENT alebo fajn FILM kedy chcem a naozaj dnes uz 13,50€ nie su ziadne peniaze. Staci pozriet, co za takuto sumu penazi kupis dnes v hocijakom obchode na Slovensku 😀

    2. Koho finančne položí 13,50€ mesačne? Napríklad dôchodcu alebo matku, ktorá sama živí 2 deti. Môžeš sa im posmievať, že chudoba.

    3. Co to trepes…Matku s 2-mi detmi zaujima fotbal na ZDF HD zadarmo?

    4. Ja uznávam „filozofiu“ z čias Skylink, keď ešte bol Skylink NAVŽDY ZADARMO. Teda za programy sa neplatí (okrem koncesionárskych) alebo len nízky technický poplatok. A radšej investícia do vybavenia (parabola, motor, prijímač). Radšej mám počiatočnú investíciu. Preto radšej akceptujem platbu na niekoľko rokov dopredu a žiadna „zmluva“ a faktúry (ako to má Digi). Preto radšej zaplatím cca 60€ + vybavenie a mám na 5 rokov pokoj. U Digi sa to takto vopred zaplatiť nedá. Treba každý mesiac myslieť na platby. A ešte tých 9€ a 1€ je asi veľký rozdiel. A parádny obraz? ZDF že má zlý obraz? ZDF ide tiež v HD. Obraz rovnaký ako aj na tých Nova Sport och. A mám aj platené Nova Sport y, ale máme Magio TV (ANTIK SAT len ako záloha pre prípad výpadku prípadne na ďalší TV) na 2 TV, ale požiadali sme výmenu routera za premium router a ten nie je možné zavesiť. Pôvodný je už vyradený zo systému a nový nevieme zapojiť. Nový klasický router nám má prísť až takmer po dvoch týždňoch od kedy prestal fungovať pôvodný a premium nejde, lebo sa na mieste kde je pôvodný nedá zapojiť. Tak aktuálne máme ANTIK SAT + náhradný internet v mobile. Pevná linka bez náhrady…

    5. Cryptomena – ty trepeš. Nepochopil si zmysel napísaného textu.

    6. Teda satelit len ako záloha pre prípad výpadku + FTA kanály a na PAY TV kábel – Magio. Je tam aj archív, nahrávanie, zastav pretoč pusti znovu, obraz v obraze…

  3. Prečo ZDF? Lebo ide zadarmo a v HD, preto. Načo platiť za niečo, čo ide zadarmo?

  4. Dnes ráno má problém s obrazom na ANTIK SAT JOJ Plus. Problém sa týka len satelitného vysielania, cez internet to ide bez problémov. Prijímač Ab Cryptobox 752 HD Combo. Ostatné programy idú OK. Vedel by niekto pozrieť, či mu to tiež ide rovnako (najlepšie na inom prijímači, aby sa overilo, či to nie je prijímačom)? Ak áno, napíšte čas kedy, či to ide normálne alebo je problém s obrazom a tiež aj presný typ prijímača.

    1. Ešte by som doplnil, že kartu prevádzkujem v module Conax CI Smit. Karta by išla aj priamo, ale potom by nešli programy Discovery, nakoľko používajú CSA 2. Navyše modul mám ešte z čias 650 HD, ktorý nepodporoval Conax. V internej čítačke mám kartu RTVS. Ale mám aj modul Irdeto Skylink ready CI+. Nakoľko ale občas máme k dispozícii aj programy Discovery (cez Vianoce napríklad), keď dá ANTIK komplet ponuku zdarma, tak som dal kartu radšej do modulu Conax CI Smit, a nie priamo do internej čítačky. Modulom by to ale byť nemalo, nakoľko ostatné programy idú OK. Chcel by som si ale overiť, či to ide aj u niekoho iného rovnako. Okrem prijímača dopíšte aj či kartu máte v čítačke alebo v module. A ak v module, tak okrem prijímača ešte aj presný typ modulu. Ďakujem.

    2. Chyba u Antiksat-u, A1 Broadcasting! Takato chyba nie prvy krat len na tejto tv stanici…No. co by som chcel za necele euro mesacne.

    3. Zdá sa, že problém asi už vyriešený – stav k 13:20. Chcel by som sa ešte opýtať na prijímač, aký používaš (aj keď v tomto prípade je to asi jedno, nakoľko chyba je na vysielacej strane)…

    4. Pouzivam Amiko MINI HD 265. Kupoval som ho v akcii za 25 eur. Kartu Antiksat za 2 eura. Zaplatil som balik pre zaciatok za 0,99 eur na mesiac s predplatnym na 3roky. Spokojny som, lenze niektore tv stanice Antisatu obcas hapruju. Co by som vsak chcel za necele euro v mesiaci. Teraz uz vsak Antiksat funguje znovu bezporuchovo. Do mojho komplet zariadenia s parabolou na prijem Antiksatu + karta som investoval 39 euro. Spokojnost aj ked niektore tv stanice obcas blbnu.

    5. Ja mám Ab Cryptobox 752 HD Combo. Je to preto, že mám aj kartu RTVS, a preto potrebujem riešiť aj 2 karty. Zároveň prijímač podporuje aj multistream. Okrem toho má ešte aj DVB-T2 pre každý prípad. So službou ANTIK SAT som celkom spokojný, aj keď sa primárne používa ako doplnková na chate alebo ak má Telekom výpadok. Tento krát sa to aj reálne zišlo. Telekom má u nás problém pomaly 2 týždne. Kvôli premium routeru. Inak máme Magio TV na 2 TV. Na tretí prípadne ANTIK SAT, ale ešte stále máme len 2 TV. Tretí sme ešte nestihli doriešiť. Satelit mám najmä kvôli MTV Germany, ktoré operátori nemajú, Telekom má potom všetky ostatné (MTV Live, MTV Hits, Club MTV, MTV Europe, MTV 00s, MTV 90s, MTV 80s, … A keď už máme satelit, tak nech tam idú aj SK/CZ programy a ANTIK SAT bola najlepšia voľba (a ešte stále aj je). Parabola je 80cm a mám samozrejme aj motor. K ANTIK SAT mám ešte aj ANTIK nano 3s na tú ich IPTV/OTT s 20 dňovým archívom. Inak na tej doplnkovej ANTIK IPTV, čo mám k ANTIK SAT, ide niekoľko zaujímavých programov, čo inde nejdú – BBC 1, BBC 2, ITV 1, ITV 2, Channel 4, More 4, tieto idú na 28.2E len na veľkú anténu a na IPTV sú dostupné ako TEST. Čo je celkom milé prekvapenie. Niekedy zvyknem pozerať nejaký koncert na ITV, prípadne aj Brit Awards. Minule išlo na ITV niekedy pred vianocami niečo s Adele. Teda 2X Magio box, 1 satelit, a ešte 1 ANTIK IPTV box = mám riešenie v podstate až pre 4 TV. Aj keď reálne sú zapojené len 2, a na prvom TV sú okrem Magio boxu aj satelit a ANTIK IPTV box. Ale snáď čoskoro zapojíme tretí TV. Inak ešte sa vyjadrím k ANTIK SAT, ide celkom spoľahlivo, len dnes ráno bol problém s JOJ Plus, a pred týždňom nešlo dobre Arena sport 1, ešte jeden týždeň sem tam kockovala Markíza, inak OK. Inak koniec koncov, aj Telekom mal nejaké problémy na niektorých TV kanáloch – napríklad aj Markíza mala prerušovaný zvuk alebo nesprávny formát obrazu. Skylink som už 2 roky nemal, Slovanet tiež už dlhšie nemám. Ale mal asi 2 kompletné výpadky – nezavinené nami a bol problém s jedným boxom, niekedy nenabehol zvuk OK, inokedy box celkom sekol a vyžadoval reštart. Orange už ani nepamätám, ten sme mali do 2013…

  5. Ide niekomu Chuck tv ?
    Od soboty rána je nedostupný u UPC Broadband Slovakia a aj Vodafone CZ

  6. Je to hanba všetkých kanálov na Slovensku.Za komancov boli 2 kanale, ale LM bola vždy!

Komentáre už nie sú povolené.