Reklama

Fun rádio ukončilo vysielanie na družici Thor 7

Slovenské Fun rádio ukončilo satelitnú distribúciu prostredníctvom družice Thor 7 (0,8°W). Vysielanie sa tak definitívne presunulo na družicu Astra 3B (23,5°E), kde je k dispozícii od februára 2022. Na družici Astra 3B je rádio dostupné nekódovane (FTA). Využíva kapacitu slovenského operátora Towercom, konkrétne ide transpondér s frekvenciou 12 363 MHz. Vysielanie slúži primárne pre distribúciu na pozemné FM vysielače. Poslucháči si môžu na satelite vybrať akú lokálnu verziu chcú počúvať, dostupné sú totiž tri verzie – Západ, Stred a Východ. Všetky verzie prinášajú rovnaký obsah, líšia sa iba reklamami.
Pokračovanie nižšie:

V krátkej dobe ide už o druhú slovenskú rozhlasovú stanicu, ktorá ukončila v tomto roku satelitnú distribúciu na družici Thor 7. V apríli to bola Europa 2 a teraz už aj Fun rádio. V blízkej dobe možno očakávať rovnakú zmenu aj v prípade rádia Expres, ktoré je tiež dostupné už niekoľko týždňov prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E).

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12363 MHz
Polarizácia: V
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: Towercom
Kódovanie: FTA

K dnešnému dňu šíri Towercom na frekvencii 12 363 MHz aktuálne rádiá BEAT, BEAT JM, BEAT JZ, BEAT SM, BEAT SV, BEAT V, COUNTRY JM, COUNTRY JZ, COUNTRY SV, Devin, Europa 2 S, Europa 2 V, Europa 2 Z, Expres S, Expres V, Expres Z, FUNRADIO S, FUNRADIO V, FUNRADIO Z, Jemne Z, Jemne S, Jemne V, Junior, Litera, PatriaFM, PatriaRD, Pyramida, Radio Lumen, Radio_FM, ReginaBA, ReginaBB, ReginaKE, Slovakia, Slovensko, VLNA SS, VLNA VS, VLNA ZS a ZET. Z televíznych staníc sú to TA3 HD a TV Noe HD.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

Komentáre už nie sú povolené.