Reklama

Vráti sa JOJ Šport do DVB-T2?

Vo štvrtok 28. apríla 2022 bolo ukončené nekódované vysielanie stanice JOJ Šport HD v 1. celoplošnom multiplexe (MUX 1). K ukončeniu distribúcie došlo na základe požiadavky samotného vysielateľa. Stalo sa to v presne rovnaký deň, kedy JOJ Šport zaradili do svojich ponúk operátori Slovak Telekom a DIGI Slovakia. Aktuálne tak slovenský športový kanál nemôžu diváci prijímať cez anténu vôbec, a to aj napriek tomu, že sú klientami Plustelky. Ako sme vás už informovali, na programovej pozícii po JOJ Šport HD je od štvrtka iba čierna obrazovka s oznamom v EPG, že voľné vysielanie bolo ukončené. Pozícia JOJ Šport HD v MUX 1 kódovaná nie je žiadnym kódovacím systémom.
Pokračovanie nižšie:

Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk sa o ďalšom osude slovenského športového kanálu v DVB-T2 ešte nerozhodlo. Vôbec teda nie je isté či sa distribúcia obnoví. Ak by sa tak aj stalo, v každom prípade už nebude kanál šírený nekódovane (FTA). O zaradení do platformy Plustelka aktuálne prebiehajú rokovania. Pokiaľ sa vysielateľ dohodne s Towercomom na ďalšom šírení, bude JOJ Šport kódovaná systémami Irdeto a CryptoGuard. Prístup k nej by tak mali iba iba predplatitelia Plustelky s aktivovaným balíkom Plustelka Štandard. Ak sa tak stane, budeme o tom samozrejme informovať.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ešte keby ta Plustelka išla už týždeň som bez signálu. Volal som aj na zákaznícku linku a oni neevidujú žiaden problém s vysielačom (Stropkov 28 kanál 4.multiplex), ostatne multiplexy mi fungujú.

    1. A nepresunuli v Stropkove na Bani MUX 4 už na plánovaný finálny K30 ? ? ? Ten má mať aj vyšší výkon 1,9 kW. A z Dubníka a Magury nechytíš MUX 4 ? ? ?

    2. Z Dubníka 4.multiplex na K22 nechytám. A ani zo Stropkova na K30 nič a ani K28 od minulého piatka nič.

    3. Takže ani BJ-Magura nechytáš a ešte skús Sninu – Maguricu a anténu otáčaj 360° dookola, lebo signál môže ísť aj odrazom od kopcov…

    4. Na vysielači bol problém, ale porucha bola odstránená.. malo by to normálne fungovať.. táto info s nahlásením sa ku mne nedostala, nechápem prečo..

    5. Potvrdzujem dnes už idu programy z 4.multiplexu K28 Stropkov. Ale najviac ma štve že keď vôľam na podporu plustelky oni neevidujú žiadne výpadky a nikdy nemám pravdu.

    6. pre Milan3:

      Ale niektoré Plustelkovské DVB-T2 vysielače sú v správe spoločnosti AVIS, preto musíš písať nie do Towercomu, ale do AVISTELU: facebook.com/avistel.sk/

  2. Este ze chytam vsetky stanice z ceskeych muxov a slovensky je len do poctu. Inak na Zahori je asi najviac dvbtckarov proti inym druhom prijimania tv

    1. To podporuje názor že slováci si sami zničili DVBT. V 90 rokoch chceli mať české stanice a preto išli hromadne do satelitu a kábloviek, tam kde chytali terestriálne čechov tam si nechali antény na DVBT

  3. V Košiciach je vysielač AVISu K39 na tom podobne, hoci je to regionalny MUX. Pravidelne má výpadky, včera nešiel celý deň, dnes zase nabehol. Mám taký pocit, že AVIS sa o vysielače vôbec nestará v porovnaní s Towercomom. Ich vysielač sa tu v KE ešte nestalo, že by nefungoval (s výnimkou odstávok).

  4. @ jojo 30.04.2022 o 8:58 :

    Konečně tady někdo napsal jak to je a co tomu předcházelo. Už velmi dlouho tvrdím že za to jak dopadlo slovenské DVB-T možou v prvé řadě hlavně sami Slováci co byli totálně ujetí z českého komerčního odpadu od Novy , Primy a Barrandova a houfně všichni pořizovali Skylink který sliboval doživotně ZADARMO a zákazníky stejně nakonec o.e.al a to už bylo na Slovensku zlikvidované DVB.T a to hlavně přičiněním Markízy která věděla že si může dovolit zpoplatnit své stanice tím že je odpojí v DVB.T když skoro všichni měli ten slavný Skylink kvůli českému komerčnímu odpadu!!!

    1. Zdenek
      To sa Ti to hodnotí a kritizuje keď už vieme ako to dopadlo. Samozrejme je to biznis ako každý iný. Deje sa to všade. Keďže provideri majú možnosť meniť VOP tak to aj využívajú čo sa týka poplatkov aj vyraďovania programov. Takže veriť niekomu kto tvrdí, že bude niečo navzdy tak je naivné. Proste vtedy to bolo na Skylinku výhodné a preto to ľudia využívali. Keď to pre nich výhodné prestalo byť odišli. To že Novt nevysielajú v SK a Markíza v CZ nie je vina Skylinku. V čase keď to možné bolo tak mali TV iných vlastníkov než tých, ktorí to zrušili.

  5. Krby sa tak ludia radsej venovali inym konickom ako sledovaniu nezmyslov v TV…

  6. Na máj si aké promo milovaný Towercome pripravil? 😀 😀 😀

    1. @ Adko 02.05.2022 o 8:43 :

      V Plustelce majú byt v máji volně dvě stranice Viasat Nature s Viasat History v Multiplexu 4. Včil nemožu tento Mux vyzkúšat proto prší.

  7. Na stránkách Plusteky sa píše:

    „Ochutnávky

    Viasat History a Viasat Nature vo voľnom vysielaní od 1.05. – 31.05.2022

    Vychutnajte si dokumentárne seriály z pohodlia domova na staniciach Viasat Nature a Viasat History počas celého mája“

  8. Na čo je vám 150 programov? Keby som chcel všetky pozerať aspoň 10 minút ,tak by som denne musel pozerať tv 25 hodín. Pri internete stráviš viac času ako pri tv. Tv je len na správy.

    1. Ja sledujem video obsah väčšinou v TV. Na internete len niekedy. Najčastejšie sledujem RTVS Jednotka, občas Dvojka, počas MS/OH RTVS Šport, inak ešte TV JOJ – tá má cez víkend celkom dobré filmy niekedy, TV Markíza – zväčša seriál Oteckovia a potom ešte MTV -čka. Najviac asi MTV Germany a potom tú HD -čkovú MTV Live, sem-tam aj MTV Hits, Club MTV a MTV Europe. Okrem toho ešte ostatné (Deluxe Music, Magic UK, Box hits, Eska TV Extra, MusicBox PL) a potom ešte nemecké – zväčša RTL (Milionár, SuperStar) a niekedy nejaký film na SAT 1, PRO 7, Kabel 1, RTL, prípadne Vox. Na internete sem-tam YouTube, ak chcem niečo, čo práve nehrajú na MTV…

Komentáre už nie sú povolené.