Reklama

Odštartovať môže nový televízny program JOJ 24, získal licenciu

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na dnešnom zasadnutí udelila licenciu spoločnosti MAC TV, prevádzkovateľovi staníc skupiny JOJ, na celoplošné digitálne vysielanie pre televíziu s názvom JOJ 24.
Pokračovanie nižšie:

Po športovej stanici JOJ Šport chce tak JOJ Group opäť rozšíriť svoje portfólio o ďalší televízny kanál. JOJ 24 má vysielať 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Podľa udelenej licencie sa má zamerať hlavne na spravodajstvo. Oficiálny štart spravodajskej televízie, ako aj zoznam operátorov u ktorých sa nový kanál objaví, aktuálne nie je známy. O podrobnostiach ešte budeme informovať.

JOJ Group má vo svojom portfóliu aktuálne 12 televíznych staníc (JOJ, JOJ PLUS, WAU, JOJko, JOJ Šport, Ťuki TV, JOJ Cinema, CS Film, CS Horror, CS Mystery, CS History a JOJ Family) a množstvo internetových portálov, vrátane huste.tv. V tomto roku chce tiež vysielateľ spustiť streamovaciu službu s názvom JOJ Play.

Dlhú dobu bola na Slovensku dostupná iba jedna celoplošná spravodajská televízia v slovenskom jazyku, konkrétne TA3. Po vypuknutí vojny na Ukrajine spustila dočasný spravodajský kanál :24 verejnoprávna RTVS a teraz chce spustiť spravodajský program aj TV JOJ.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Už idu i cez DVB T 2 programy tipu Ct 24,RTVS 24,CNN Prima News,TVP Info a plateny kanal Ta3 zase konkurencia JoJ 24 ale skor tu chyba niečo take ako TCM program v Ceskom,alebo Slovenskom jazyku.Takzvane čiernobiele filmy zo zahraničia,ale i tie Slovenske,alebo Ceske filmy.

  2. takýto narýchlo ukvasený akože spravodajský kanál predpokladám že pretkaný reklamnými blokmi to bude asi super hnoj.
    Na kvalitný spravodajský kanál treba profesionálnych redaktorov a novinárov so skúsenosťami toto bude zasa žumpa

  3. TA 3, RTVS 24 (osobne si myslím, že sa archívna trojka už nevráti) a ešte jojka má mať spravodajský kanál? Nie je tej prozápadnej propagandy málo? A ešte ten ich filmový kanál komplet v češtine, na ktorom dajú dobrý film asi tak raz za mesiac – hanba

    1. ‚…prozapadnej propagandy…‘
      a co by sme chceli, alternativnu pravdu, ktora by vyhovovala nasim hlupym hlavickam? Imaginarnu pravdu niekde v strede, kde argument bude bludny FB post? Alebo radsej rovno, Russia today nech pustia?

    2. Čo sa týka ich filmového kanála tak vysielajú preto česky nakoľko majú licenciu od ČR a za ďaľšie slovák rozumie viac česky ako čech slovensky takže im to takto vyhovuje, hlavne za tento stav čo sa týka Markízi a Joj môžu operátori čo sa nechávajú vydierať s oboma spoločnosťami, ja som ich aj vymazal s programovej ponuky

    3. Cicipas
      RTVS nemoze vysielat permanentne spravodajstvo nakolko na to nema stavany rozpocet na rok 2022. Jedine, ze by na to dostali z MF financnu injekciu (nevylucujem, ze o nu poziadaju). S tym pocita aj JOJ, ze bude mat zatial len jedneho konkurenta TA3, len si nikto neuvedomuje, ze nas trh neutiahne dve spravodajske TV (spomente si na Radio Aktual), financne budu krvacat obe. Ked sa nebude darit TA3 bud skonci, alebo sa pretransformuje na nieco ine. JOJ urobi to iste. Ked sa dvaja pobiju a zoslabnu, pride na scenu RTVS s vynovenou :24.
      JOJ Cinema je v ceskom jazyku aj kvoli tomu, ze dabingove studia v SR nevedeli splnit poziadavky Jojky, ale je pravdou, ze v CR by so slovencinou nemali taku sledovanost ako opacne.

    4. somInyPeter: presne tak. Pre Cicipasa len toľko, že západ – to sme my. Ak sa niekto u nás mentálne cíti byť na východe ešte aj teraz, tak úprimnú sústrasť (prípadne „sústrosť úprímnu“, v jazyku jeho kmeňa).
      RobsonS: asi tak, až na jeden detail – nie operátori sa nechávajú vydierať, ale zákazníci si ten hnoj žiadajú. Už boli pokusy vyčleniť skupiny Markíza a Joj do osobitného balíčka a stroskotali, lebo >90-95% klientov si automaticky žiadalo svoje TV žumpy.

  4. ..veľmi presne ste to trafili, tento kanál bude slúžiť v prvom rade hlavne na vysielanie kvanta reklám a potom ako niekým platená mediálna masáž, kde budú ukazovať len tie „najpravdivejšie“ udalosti.

    1. Aha, takže ty tiež patríš k tým expertom, podľa ktorých médiá zaručene klamú, lebo nehovoria praUdu, ktorú chcú počuť dezoláti? V tom prípade sa obráť na frasbuk, tam majú pre teba krmiva, koľko hrdlo ráči.

  5. Je otazne, ako to zasiahne Ta3. Predpokladam, ze Markiza zareaguje podobne, ved reklamu slovaci sleduju radi . Joj s Markizou zozeru cely reklamny kolac v republike, koniec zvysnemu medialnemu priestoru.

  6. Na 5 000 000 slovensko stačí 1 spravodajská televízia TA 3 , a aj tak každa spravodajská Tv klame a nič neriešia len poukazuju . Televízie ktoré sú a majú viac tv programov tak len prepierajú peniaze . Hnus , hnoj , hanba .
    Ja spravodajské Tv nepozerán .

    1. Takže ty spravodajské nepozeráš ak vieš že všetky aj tak len klamú ☝️?
      Ktoré alebo ktorá podľa teba neklame ? Podľa mňa ty ani nemôžeš sledovať televíziu ak ju vlastne ani nemáš že ?
      Ale rád komentuješ článok o spravodajskej televízii, ktorá ešte ani nezačala vysielať a už sveto – svete vieš že je neobjektívna ? Hnus , hnoj a hanba ti nie je cudzia ? Nevoláš sa náhodou Sibyla že

    2. BMX: „…nič neriešia len poukazuju.“ Vysvetli mi, odkedy majú spravodajské TV mandát, právomoci a schopnosti na to, aby riešili nejaké problémy. Nemá náhodou spravodajstvo už podľa názvu informovať („poukazovať“)?
      „…majú viac tv programov tak len prepierajú peniaze.“ To je akože problém, keď má TV viac programov? Pre súdruha je ideál mať dokopy 2 programy, ako za totality? Veď stačí vymazať zo zoznamu staníc v prijímači a hotovo! A aké prepieranie peňazí, vieš vôbec, čo ten pojem znamená, že prať sa dajú len nelegálne príjmy?! Ak vieš o takých, si povinný nahlásiť na polícii páchanie trestného činu, ak len trepeš, tak sa dopúšťaš ohovárania, ktoré je žalovateľné.
      Zvyšok ti už vysvetlil Likožrút vyššie, nebudem to opakovať. Je neuveriteľné, koľko hlúposti si dokázal vtesnať do svojho krátkeho príspevku. A vôbec nie prvýkrát.

  7. To znamena že hnojka keď spustí tú žumpu zase bude vydierať všetky spoločnosti že šíria nezákonne na Slovensku bye bye CNN prima a Čt 24 predpokladám

    1. Neviem, ako to bude s CNN Prima News, ale ČT24 odstaviť nedokážu, na rozdiel od ČT Sport. Sport nakupuje vysielacie práva od tretích strán a len pre ČR, ale ČT24 vyrába svoj program sama, a tak má právo udeľovať povolenie na retransmisiu, ako sama chce.

  8. Načo ešte spraví veď ta3je tu a 24rtvs vám to IQ na bode .mrazu

    1. RTVS :24 tu vraj bude len dočasne. Inak, tým IQ sa oháňa ten najviac kompetentný.

  9. další kanál ktorý bude šíriť to isté čo ostatné kanále z rovnakých agentúrnych zdrojov.

  10. Dalsia tv stanica na vymyvanie mozgov….Hnoj 24. Bludbuss uz tu tolko netrep a viac netaraj 😀

    1. Skúsiš byť konkrétny? Aké vymývanie mozgov, keď RT už odstavili? A v čom konkrétne som táral?

    2. Blunderbuss – keby si trochu premýšľal prišiel by si na to už dávno sám

  11. Šírenie jednostrannej propagandy bude asi dobrý kšeft. Že by sa chystalo nejakých „30 strieborných“ z EÚ?
    Aj tak to však na kriticky zmýšľajúcich ľudí nezaberá. Nepomáha ani cenzúra.
    Blunderbuss, zbytočne tu stupňuješ svoju agresivitu, väčšine si svojou naivnou angažovanosťou iba na smiech.

    1. ‚Šírenie jednostrannej propagandy bude asi dobrý kšeft. Že by sa chystalo nejakých „30 strieborných“ z EÚ?‘

      vam tu dobre kuruje na lebky. Propaganda sem a tam, vsade. Noze ved povedzte kde konkretne a v com. Tak strasne Vam je zle v tej hnusnej EU? Co, radsej by ste boli v Albansku, alebo v Rusku? Sice chudobni ale zato tvrdi nacionalisti? Kde a v com ste kriticky zmyslajuci?
      Vsade same bludy vypisujete a nic konkretne samozrejme…. propaganda, vymyvanie, ine pojmy ani nepoznate.

    2. Re: sominyPeter
      1. Spamätaj sa! Pozri sa, na akom si webe, a prečítaj si pravidlá diskusie!
      2. Nebudem strácať čas s niekým, kto nie je schopný vecne a SLUŠNE diskutovať. Tvoja agresivita a netolerancia k názorom iných by viedli iba k hádkam.
      3. Jednu stručnú odpoveď Ti však predsa dám. Ty máš typické čierno-biele videnie. Buď EÚ, alebo Albánsko a Rusko. Kde chcem žiť ja? Na Slovensku. V slobodnom a demokratickom štáte. Bez cenzúry a bez jednostrannej ideologickej propagandy. A bez fanatikov, ktorí tu chcú vyvolávať konflikty a zatiahnuť nás do vojny.

  12. Kazdy nech pozera, co chce. Ja osobne si pozriem Spravy na Rtvs, nakolko mam pri kozube telku s antenou na DVB-T. Ak chcem kuknut ine info, pripojim sa cez internet na Ct24, v pohode mi to staci. Joj ma nelaka a Markizu s Ta3 nemam. Ak bude Joj24 slusne informovat, mozno ju budem pozerat. Suhlasim s nazorom, ze spravodajstvo ma sumarizovat fakty, riesit maji kompetentni.

Komentáre už nie sú povolené.