Reklama

RTVS bude vysielať najvyššiu domácu hokejovú ligu aj ďalšie roky, od novej sezóny chce ponúknuť až tri zápasy týždenne

Po dohode s Asociáciou profesionálnych hokejových klubov sa RTVS otvára možnosť získania exkluzívnych vysielacích práv na hokejovú Tipos extraligu na najbližšie tri roky. Dohoda prichádza krátko po rozšírení počtu odvysielaných zápasov základnej časti na dva prenosy týždenne a po spustení nového televízneho okruhu :Šport. Informoval dnes o tom verejnoprávny vysielateľ.
Pokračovanie nižšie:

Hokej je náš národný šport a o slovenskú hokejovú ligu je medzi divákmi veľký záujem, čo dokazuje sledovanosť, ktorá dosahuje v rámci play-off státisícové hodnoty. Práve hokej mimoriadne trpí pandémiou, keďže, ako zimný halový šport, je dlhodobo obmedzovaný čo sa týka divákov. Hokejové kluby tak počítajú finančné výpadky v státisícoch eur už druhú sezónu a je to pre hokej katastrofálny scenár. RTVS si uvedomuje túto vážnu situáciu a chceme sa na riešení podieľať ako partner. Takýmto spôsobom pomôže hokeju žiť na profesionálnej úrovni a zvyšovať jeho kvalitu. Je pre nás dôležité, aby aj malí hokejisti mali vzory nielen v zahraničí, ale aj priamo na slovenských štadiónoch. RTVS touto dohodou získava exkluzívne práva na zápasy Tipos extraligy a už teraz môžeme divákom sľúbiť, že na okruhu :Šport od nasledujúcej sezóny pridáme k stabilným dvom zápasom počas týždňa aj tretí – utorkový, v prípade, že sa bude hrať. Zároveň pripravujeme aj zaujímavé sprievodné formáty,“ vyjadril sa riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko.

Uvedomujeme si veľký dopad pandémie práve na športové odvetvie. Absencia divákov na športových podujatiach je veľkou ranou pre slovenský šport. Našou úlohou a aj cieľom televízneho okruhu :Šport je, okrem iného, podpora slovenského športu. Myslím si, že najvyššia slovenská hokejová súťaž patrí na obrazovky RTVS. Vážim si dôveru Asociácie profesionálnych hokejových klubov a teším sa na ďalšiu profesionálnu spoluprácu,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Po viacerých intenzívnych rokovaniach so zástupcami televíznych spoločností sme sa, na základe komplexnej ponuky od RTVS, rozhodli pokračovať v doterajšej úspešnej spolupráci. Veríme, že to ocenia predovšetkým naši fanúšikovia a obchodní partneri, keďže kvalitná produkcia v spojení s novým športovým okruhom bude zárukou spoločného úspechu. Zároveň táto ponuka prichádza v čase obrovského prepadu slovenského športu vyplývajúceho z výpadkov divákov na štadiónoch v dôsledku nepriaznivej epidemiologickej situácie. Z uvedeného dôvodu to bude pre každý profesionálny klub jeden z pilierov, na ktorom bude môcť stavať a zároveň je to aj znak stability pre našich existujúcich a budúcich partnerov, že budeme mať po boku silné mediálne zastúpenie. Táto zmluva počíta v 1/12 finančného plnenia aj HC Slovan Bratislava napriek tomu, že nie je členom APHK. Dovolím si povedať, že táto spolupráca môže naštartovať nový potenciál profesionálneho hokeja na Slovensku,“ hovorí riaditeľka Asociácie profesionálnych hokejových klubov Aneta Büdi.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. RTVS Sport dava Tipsport Extraligu spoločne zo Sport 1 a Sport 2 a JoJ Sport dava 1 SHL,ale som sklamani,že z TVP Sportu uplne zmizla Polska Hokejova Liga i NHL ktoru davali v noci.Ale k veci RTVS Sport,Sport 1 a Sport 2 vysielaju Tipsport Extraligu.A Joj Sport i 1 SHL,ale 2 SHL myslim Detva,Pieštany,D.Kubin a dalši nedava už nikto.Tak tolko Slovenskych Sportovych stanic a skoro nič a na RTVS Sport pomaly same opakovania ked i rano hra kolko hokejov a basketbalu i inych sportov zo zahraničia.

    1. RTVS má od budúcej sezóny exkluzivitu na hokejovú tipos extraligu, takže to znamená, že fanúšik bude mať možnosť sledovať v tv menej priamych prenosov, keďže sa delili o vysielacie práva so sport tv. A to zas mrzí mňa…

  2. prečo pozerajú zahraničné televízie napríklad CT šport my máme už športové televízie RTVS šport a joj šport namiesto slovenských nechápem to keď pozerajú zahraničné televízie komu idú peniaze do zahraničia prečo prečo nepodporujete slovenský šport ale my dávame napríklad do Česka a do Ameriky a nie na Slovensko to je hanba a animované rozprávky tiež tak my na Slovensko máme televízie už tiež napríklad ťuki jojko rik prečo nebotbujete na Slovensko všetko vlastnú tvorbu

Komentáre už nie sú povolené.