Reklama

Rádio 7 vstúpilo do českého DAB+

Rozhlasová stanica Rádio 7 je dostupná niekoľko dní už aj prostredníctvom digitálneho rozhlasového vysielania (DAB+) v Českej republike. Zo svojich vysielačov ju šíria tamojší operátori RTI a Teleko, ktoré podľa vysielateľa pokrývajú signálom približne 70 % obyvateľov ČR.
Pokračovanie nižšie:

Vysielanie českej verzie Rádia 7 v DAB+ bolo spustené v testovacom režime vo štvrtok 27. januára, oficiálne je štart naplánovaný na 1. februára 2022. Rozhlasová stanica je dostupná poslucháčom v DAB+ aktuálne s dátovým tokom 96 kbps a v kodeku AAC-LC. Nechýba tiež slideshow.

Rádio 7 je kresťanská rozhlasová stanica, ktorú prevádzkuje Trans World Radio (TWR CZ) so sídlom v Brne. Vo vysielaní sa zameriava hlavne na hovorené slovo z dôrazom na šírenie biblického posolstva. Väčšina ťažiskových programov je zacielená na výchovu, rodinu a vzdelávanie. Doteraz mohli českú verziu stanice Rádia 7 prijímať poslucháči prostredníctvom internetu či voľne z družice Astra 3B (23,5°E).

Aktuálnu ponuku DAB+ či DVB-T/T2 multiplexov, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Svätuškárske rádio v zahraničnej DAB sieti, couldn’t care less. Namiesto tejto zbytočnej správy bolo treba zavolať do Antiku a zistiť, čo bude s HbbTV v ich satelitnej službe a prečo ho odpojili.

Komentáre už nie sú povolené.