Reklama

Prima znížila obrazové rozlíšenie v českom DVB-T2

Česká komerčná skupina Prima dnes znížila v ranných hodinách obrazové rozlíšenie na takmer všetkých svojich televíznych staniciach v českom DVB-T2 multiplexe 22 (MUX 22). Informoval o tom web Digitální rádio. Tamojší diváci môžu preto aktuálne prijímať stanice Prima love, Prima ZOOM, Prima MAX, Prima, Prima COOL, Prima KRIMI, Prima +1, Prima STAR a Prima SHOW z terestriálu už iba s obrazovým rozlíšením 960×540 px. Výnimkou je spravodajský kanál CNN Prima News, ktorý je šírený aj naďalej s obrazovým rozlíšením 1280×720 px. Všetky sú šírené nekódovane a v kompresnom formáte HEVC.
Pokračovanie nižšie:

So znížením obrazového rozlíšenia chce vysielateľ zvýhodniť platené služby oproti bezplatnému terestriálnému príjmu. Operátori totiž šíria väčšinu programov TV Prima vo svojich platených službách vo Full HD kvalite a hlavne za programy vysielateľovi platia poplatky. V prípade bezplatného terestriálneho vysielania si naopak platí za šírenie svojich programov samotný vysielateľ.

V celoplošných DVB-T2 multiplexoch 21, 22, 23 a 24 je šírená s rozlíšením 960×540 px aktuálne väčšina kanálov. Výnimkou sú len programy Nalaďte se na digitální vysílání CRA (1280×720), CNN Prima News (1280×720), TV Barrandov (1440×1080), Seznam.cz TV (1440×1080) a všetky kanály ČT (1920×1080), ktoré vysielajú s vyšším rozlíšením.

Aktuálnu ponuku jednotlivých českých multiplexov, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vychcaný majitelia prími nechali v HD ,v pozemaku len propagandistickú CNN Prima grc.Sú to vychcaný háj…

    1. nenažrané svin e celá prima aj nova v dnešnej dobe sa vracať k sd rozlíšeniu

    2. tak tak , do hladomorne s nimi, lebo si robia so svojim majetkom co uznaju za vhodne…urcite ich treba dat na Europsky sud, nech im klepnu po prstoch, banda jedna, chamrad, zlosyni, nicitelia tradicnej rodiny, vyznavaci Amerikanistikcych zvykov…propaganda vsade kam sa pozries, uz aj to ockovanie robia po 6G sieti (to je ta neviditelna, co funguje po susedovej snure na pradlo)…hnus, fuj velebnosti jdu blejt

    3. Bohužel,dnes se za kvalitu platí,satelit,kabelovka,internet …Pozemák jde cestou SD mimo programy ČT.

    4. ..uz tolko netaraj a nedristaj Peter! Pretoze ani nevies, ze za tymto kocurkovom stoji prezleceny Skylink v podobe pay-tv Antena+.

  2. Komercne stanice ci ich alebo nase su nepozeratelne a plne reklam.

    1. Pro Pepu, prosím tě co je u tebe kvalita, to že vysílají v HD , ale obsah žádný a pořád opakovaný. Věříš tomu že někdo vážně sleduje tyhle stanice když už většinou každý má vše stažený na HDD disku a bez reklam?? Šílenec by koukal na jeden film 3 a půl hodiny s reklamy. Raději si každý pustí vše bez reklam a stihnou do půlnoci i dva filmy. Na reklamní tv nekoukáme , koule na ČT a děti na you tubě když kids. Když už tak jedině si pustíme celá rodina film z blu ray disku a nebo z HDD. Pozvolna primě a nově zvoní umíráček. Kdo ještě čeká na nějaký nový film když je dávno ke stažení jak v HD a nebo ve 4k. Vážně si komerčky myslí že je sledují v SD ? Zadavatelé reklam musí být blázni když vyhazují tolik peněz zbytečně!!!

    2. Tak to si od inadiaľ. My na Slovensku sledujeme HD za poplatok a ešte aj s reklamou. Je to u nás normálne. Sme zvyknutí na klasickú TV ešte.

    3. @#Goulddigger #EG4

      Kazdy z Vas hovori za seba rsp. za svoju bublinu. Kazdopadne zadavatelia reklam to asi maju sakra dobre spocitane.

      Poznam rodiny, ktore vsetko tahaju z netu, torrenty atd, v zivote by nedali za Netflix alebo DVD/BD ani cent. A to maju nove baraky a 2 auta.

      Ja linearnu TV vobec nepozeram, v TV iba sport. Inak Netflix (share s kamosmi), Disney+ (share s kamosmi), Showtime+ (za par centov z Aliexpresu), HBO Go (tiez share)

      Moji rodicia by ziadny NAS, HDD, Torrent nikdy nezvladli, maju problem prepnut channel.

      Ktorej skupiny je u nas najviac? Tipnem ze 3. Preto linearna TV u nas ide na plne gule a poplatky sa zvysuju.

  3. Že jsi platím ale mám kanál Prima plus zum Max krimi hd ale nejvetsi zlodej Nová platím a mám Novú incetrional nič viac Primu ďalší kanály mám na Slovensku Nová to je sila

    1. Pane, to je co za veta? Ste to po sebe aspon raz precital?
      Ved to je uplne primitivne. Pisany prejav sa riesi na zakladnej skole…

  4. Dodatok Nová šport 1,2 nové kanály Nová šport 3, 4 jsu drahé mám nejdrachci balíček 3 a 4 je drahá tak že na Slovensku nepujde Nová je nová sestrička Markíze proto sa tak chova

  5. 3x pacnutý na hlavu nemusíš sa predvádzať vieme že si z Bohnic.Tebe môžu zpoplatníť aj vzduch, veď na to maš

    1. ty si iny pacient a dokazujes to tu uz dlhsi cas, si tak spiatocnicky, ze my volali z 8 storocia, ze sa boja, ze ich nikdy nedobehnes…co ani nevies pouzit odpovedat a napsies novy prispevok ty lumen…ked sa vies obraciat mas na vsetko, ked si nepouitelny, tak vyplackavas na vsetko presne ako ty

  6. Nielenže trikrát pacnutý ale nespočetne krát.Ty kapitalisto,splietaš piate cez deviate, tu vidieť tvoje ,,vysoké“ IQ

    1. ty si urcite student univerzity tretieho veku, mali by vam v ustave vypnut pristup na internet…nadavas na primu, ktora za svoje peniaze siri zadarmo vysielanie a ma uplne pravo ho kludne sirit aj v 320×240 pokial im zakon neprikazuje inak (zjavne tlacia aj operatori, ktory im za vysielanie platia, nech su aspon nejako postaveni do dobrej pozicii voci odoberatelom ich sluzieb). Rovnako bud rad, kedze si asi taky vasnivy fanusik ich stanic (ze ta to tak trapi), ze si ju mozes pozriet aj na Slovensku, lebo nevypli vsetky okruhy ako Nova…Navyse sa to udialo na CESKOM !!! trhu v CESKOM DVBT, nie na Slovensku, teda impact na teba je nulovy, pokial nezijes v pohanici a nechytas presahy. Zial si tak obmedzeny jedinec, ze si nevidis dalej ako na koniec svojho vlastneho nosa a tvoje poznanie zivia tak populisti typu Infovojna , Zem a Vek a podobnych konspiratorskych medii. Podla vsetkeho mas uz aj nejaky vek a o to to je smutnejsie, takze prosim nedristaj, lebo si tu dlhodobo ludom na smiech, skus to na topkach, tam sa zidete viaceri s podobnymi nazormi a myslienkovymi pochodmi.

  7. Zadné prdle mesto ja vám taký nenadavam vy asi na Slovensku na to nemáte a ja jsi vážim Slovenská a zarobím a jestli žijete od výplaty výplate tak závist je silná a nemusíte urazet

  8. Všetci chcú platiť, môžu byť radi že ich niekto pozerá!

  9. Taradlo Peter ani nevidi dalej od svojho nosa…Pretože Prima znížila obrazové rozlíšenie v českom DVB-T2 ?
    Nie Prima, nakolko maslo na hlave ma Antena+ 😀

    1. Ty nevidíš ďalej od svojho ,ja príjmami české muxy cez antenu tak to vidím aké rozlíšenie obrazu je.Nie každý má peniaze na nenažranych poskytovateľov tv služieb ,tobôž nie dôchodca zo žobračenky .

  10. V CZ v DVB-T2 majú volne komerčné stanice aj napriek tomu že je prima teraz sd .Na Slovensku volne nejdu ani v sd bežné stanice,markíza ,doma,dajto.

Komentáre už nie sú povolené.