Reklama

Telekom upozorňuje zákazníkov Magio Sat na možné výpadky signálu

Slovak Telekom posiela zákazníkom satelitnej služby Magio Sat SMS správy, kde ich informuje o možnom výpadku signálu z dôvodu intenzívneho sneženia.
Pokračovanie nižšie:

Milý zákazník, v najbližších dňoch meteorologická predpoveď hlási intenzívne sneženie. Preto si Vás dovoľujeme upozorniť na možné zníženie kvality až výpadky služby Magio cez satelit, ktorej kvalita je závislá od počasia,“ informuje operátor.

S touto informáciou chce operátor zjavne odbremeniť zákaznícku linku od prípadných sťažnosti klientov na výpadok služby počas hustého sneženia. Pri satelitnom príjme (nielen Magio Sat) je signál prijímaný prostredníctvom družice, ktorá je umiestnená na geostacionárnej dráhe vo výške približne 36 tisíc kilometrov. Vplyvom počasia sa preto môže na rozdiel od IPTV či OTT signál zhoršiť až vypadnúť. Jedná sa však vždy iba o dočasný výpadok a po zlepšení počasia sa vyrieši aj problém so signálom. Pri snežení môže byť problém aj v snehovej vrstve, ktorá môže byť na parabolickej anténe či LNB. V tomto prípade je potrebné, ak je to možné, sneh z paraboly a LNB odstrániť.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Neviem, či aj internet od Telekomu je ovplyvnený počasím, ale mne vypadáva dosť často. A dlhodobo.

    1. Nieje môže pršať,snežiť ide jak po másle i iptv,mgo

    2. Aky internet? Mne blbol od nich takto stary DSL. Tie stare kable boli v hroznom stave.

  2. Postavte tam Fera s metlou, nech to ometá…

  3. Zda sa mi, ze spolocnost degeneruje, rsp. sa dostavame do stavu ako na zapade (hlavne USA: nesuste zvierata v mikrovlnke atd). Pred 30timi rokmi nikoho nenapadlo upozornovat, ze pod nanosom snehu sat vysielanie moze byt prerusovane. Bola to samozrejmost.

    1. Presne tak ako hovorisv pripade silnej burky tiez vypadne signal na par minut a nikto ma nato neupozornil ved naco niesom debil

  4. Platí, čím väčšia parabola, tým kvalitnejší signál a menej výpadkov. Najlepšie parabola 120, 150, 180… cm.

    1. No, to s tou velkostou paraboly je len polovicna pravda, lebo cim vacsia parabola, tym preciznejsie nastavenie je viac ako nutne. Staci aj mala nepresnost pri montazi stojanu, a problem je na svete. Samozrejme to plati len za predpokladu kvalitneho zrkadla, ktoreho vyzarovaci uhol zodpoveda priemeru! 🙂

  5. No to je tak, keď niekto potrebuje lavór miesto antény. Radšej Plustelku ako Telekom s lavórom. Pri DVB-T/T2 môže byť aj búrka snehová a bude fungovať.

Komentáre už nie sú povolené.