Reklama

RTVS získala highlightové práva na najväčšie európske futbalové súťaže

Slovenský verejnoprávny vysielateľ získal na najbližšie tri roky highlightové práva na najväčšie európske futbalové súťaže – Ligu majstrov, španielsku La Ligu, nemeckú Bundesligu a taliansku Serie A.
Pokračovanie nižšie:

Vďaka získaným vysielacím právam budú môcť diváci sledovať highlighty z futbalových zápasov Ligy majstrov a tiež 50-minútové magazíny zo zápasov španielskej La Ligy, nemeckej Bundesligy a talianskej Serie A. Najlepšie momenty z európskeho futbalu si tak športoví fanúšikovia budú môcť užiť v premiére po skončení atraktívnych futbalových duelov a následne aj v reprízach na športovom programe RTVS Šport. Nový športový kanál ponúkne divákom premiérovo 83 highlightov z Ligy majstrov, 95 magazínov z La Ligy a rovnako 95 magazínov zo Serie A a 85 magazínov z Bundesligy.

Okrem toho máme samozrejme práva aj na priame prenosy z ďalších 2 sezón Európskej ligy a Európskej konferenčnej ligy, a tiež na zápasy slovenských futbalových mužstiev v predkolách Ligy majstrov a ďalších dvoch európskych súťaží. To dáva naozaj prémiovú mozaiku špičkového televízneho futbalového obsahu,“ dodáva riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko.

Vrcholný európsky klubový futbal mal vždy svoje miesto v športovom vysielaní RTVS, predovšetkým prostredníctvom prenosov z európskych pohárových súťaží. Po necelých štyroch rokoch sa na naše obrazovky vracia Liga majstrov v sumáre toho najlepšieho a najpodstatnejšieho z futbalových stretnutí. Mať Ligu majstrov v akomkoľvek divácky atraktívnom formáte bola jedna z našich priorít pri tvorbe plánov novej programovej služby. Sme radi, že práve v roku majstrovstiev sveta vo futbale sa na obrazovky Športu dostanú aj tri zo štyroch najsilnejších európskych líg. Fanúšikovia dostanú šancu vnímať skvelé výkony a vrcholné momenty špičkových futbalistov z popredných európskych klubov, ktoré budú na jeseň bezosporu najväčšími dodávateľmi hráčov na svetový šampionát v Katare,“ dopĺňa intendant programovej služby :Šport Marcel Merčiak.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Škoda že nie 1 zapas z každého kola ako to bolo v minulosti s LM. Ale snáď SKYLINK už pridá NS3 A NS4. Možno od budúcej sezóny soplu a Premier League by to bolo možné. Ale uvidíme. Nechajme sa prekvapiť. Čo nám na delia za kanály od Canal +.

  2. Zetor –
    Majú byť 4 športové kanály Canal+ pre PL.

  3. Len nechápem, prečo ten chvíĺkový výpadok Vlhovej na RTVS. Žeby súdružská výpomoc na rozbeh JOJ šport?

  4. Mňa zaujíma živý prenos,nie záznam,alebo nejaké zostrihy najlepších momentov.

    1. Máš pravdu, ale žiaľ zase tam šetria, kde by nemali. Najväčší záujem spomedzi všetkých športov je o futbal, no a natom sa šetrí. To nie je prozákaznícky postoj.

  5. Hlavne za na ceskych Skylink kartach, bude pocas highlight LM na RTVS sport HD cierna TMA 😀

  6. To je všetko pekne čo tu píšete lenže skylink dal rtvs šport do vyššieho zabezpečenia a 1,2,3,stanicu nie veď šport je tiež verejnopravna stanica ako si to môžu dovoliť?

    1. Požiadaj si o kartu RTVS, tam to ide bez „vyššieho zabezpečenia“.
      Skylink nie je RTVS.

  7. Sťažovať tak na lampárni len jedno tu pomôže keby každý im prestal platiť a presiel na Dvbt a vydržať aspon rok potom by sa diali veci aj ctsport by dali späť

    1. Jedna vec je mat postoj a truha trepat hluposti. Ty robis to druhe.

  8. Na RTVS kartach vyššie zabezpečenie nie je čo aplikuje Skylink pre svoje karty je jeho politika.

  9. Peter ale rtvs šport skylink dal do vyššieho zabezpečenia. Ale 1,2,3 nie to je zvláštne.

    1. RTVS ma vlastne karty. Tam tento „problem“ nie je.

    2. Nový program vyššie zabezpečenie takto postupuje Skylink.1,2,3 mal v ponuke aj doteraz len sa zmenil TP a 3 je v HD.

  10. Prehľad kola je síce fajn, ale keď nezískali práva na mužskú verziu, čo ženská LM? Keby sa aj nedalo pozerať na priebeh zápasu, na niektoré hráčky určite áno 😀

Komentáre už nie sú povolené.