Reklama

RTVS má novú mobilnú aplikáciu so živým vysielaním aj archívom

Verejnoprávna RTVS predstavila v tomto týždni novú bezplatnú aplikáciu RTVS pre mobilné zariadenia so systémami Android a iOS. Užívatelia si ju môžu stiahnuť do svojich mobilných telefónov či tabletov z obchodov Google play a AppStore. Nová aplikácia s názvom RTVS prináša niekoľko noviniek, je bez reklám a nahrádza v minulosti používanú aplikáciu iRadio RTVS.
Pokračovanie nižšie:

Mobilná plikácia RTVS umožňuje užívateľom sledovať a počúvať naživo všetky televízne a rozhlasové okruhy RTVS prostredníctvom internetu, vyberať si z bohatej ponuky podcastov alebo využiť možnosť sledovania TV programov z archívu. Prostredníctvom prehľadného menu stačí užívateľovi len pár klikov na to, aby sa dostal k obľúbenému programu. V prípade živého televízneho vysielania však teba počítať s obmedzeniami. Pri niektorých programoch sa totiž objavuje hláška, že ich nie je možné sledovať cez internet.

Vďaka novej aplikácii RTVS chceme našim divákom a poslucháčom ponúknuť rýchly prístup k vysielaniu televízie a rozhlasu. Svoj obľúbený program tak môžu na užívatelia sledovať a počúvať kedykoľvek priamo v mobile. Verím, že aplikácia RTVS zjednoduší prístup nielen k živému vysielaniu, ale aj bohatému archívu s rozsiahlym výberom autorskej tvorby,“ povedal riaditeľ sekcie nových médií RTVS Dušan Jančovič.

Som rád, že sa RTVS modernizuje vo viacerých smeroch. Z novej aplikácie sa obzvlášť teším a verím, že si nájde množstvo užívateľov, ktorí budú kvalitný obsah, ktorým RTVS disponuje, s obľubou sledovať a počúvať nielen v televízii a rozhlase, ale po novom aj vo svojich mobiloch a tabletoch,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Sa celkom dobre rozbehla tá RTVS. Som rád že aj na satelite ide STV 3 v HD kvalite, aj ten šport je dobrý + a dúfam že na dvojke pridajú programy pre deti, lebo tie sa mi na Slovensku podľa mňa zanedbávajú.

  2. mám starši tv sony z roku 2007 a mám len jednoduchú izbovú antenu. takže hd vysielanie nemožem chytať. vie mi niekto oradiť aku antenu si mam zaobstarať. dakujem

    1. ,Lubo, ten starší Sony televízor je HD alebo len SD? Ja na malú prútikovú „izbovú“ anténku prijímam HD programy vysielané spoza Dunaja, z Gerecse. Asi to bude s prijímačom.

    2. Anténa nerozhoduje v príjme HD/SD. Predpokladám ,že TV je len HD ready. Treba kúpiť nový set-top-box H.265 najlepšie Plustelka Amiko Impulse H.265,alebo nový TV.

    3. Ja mam tiež Sony Bravia z roku 2008, na stránke Sony si skús nájst aktualizáciu softvéru na tvoj TV – daj antenu vonku a potom to ide všetko aj DVB-T2, Plustelka – jedine čo nejde je športový program v H265.

  3. Treba povedať, že na STV2 očakávam oveľa viac dokumentov po vzore ČT2.

  4. @LUBO – Kup si nový televizor _ JVC , Toshibu , METZ , TLC , Hisense , Sharp , Thomson s DVB T/T2/C/S- H265(HEVC)
    Pre terestrialny príjem kup si antenu od firmy Sortec _ Logaritmicko Periodicku s LTE filtrom .
    ….sortec.sk
    Manual telky a položky :
    1. Vyhladat kanály – Aktualizácia kanálov
    2.Automatická Aktualizácia kanálov
    Treba mať nový televizor aby si mal pokoj do buducna .

  5. Kvalitný očkovací program bez dislusie a očkovacie lotérie pán Rezník platený aj ľuďmi ktorých tam označujú nadávkou ANTIVAXERI neuvidí v mobile Huawei, alebo, ak niekto nechce vymeniť mobil s Windows mobile.
    Ten Ľubo so starým TV nepotrebuje príjem HD, keď RTVS, iba objavila starý formát pri SD MPEG4. Anténa s tým aj tak nič nemá. Tuner v TV je dôležitý a signál v tej oblasti.

  6. Prečo sa objavuje hláška že Tento program nie je možné šíriť prostredníctvom internetu? Vie niekto ak je to šírené v SR pričom v dvb-t to ide? Nestačila by geoblokácia?

  7. Len keby vysielanie nebolo obmedzené. Človek nevyskakuje od radosti, keď pri niektorých reláciách, programoch sa zobrazí oznam „Vysielanie nie je možné šíriť prostredníctvom internetu.“ Tak ako mám potom pozerať online internetové vysielanie, keď nie na internete a prostredníctvom internetu? ach 🙂 Viem, kábloví a satelitní operátori ponúkajú aplikácie, kedy za predplatné je možno sledovať všetok obsah bez obmedzenia. Z mojej strany to bola iba technická poznámka, či výkrik do tmy. 🙂

  8. Aplikácia RTVS – Neviem načo túto aplikáciu vytvorili ked je tam oznam – Vysielanie nie je možné šíriť prostredníctvom internetu , pri niektorych reláciach

  9. Redakcia neviete požiadať riaditeľa RTVS o vysvetlenie toho nemožného šírenia najme keď sa z novej aplikácie teší. Nie každý si chce inštalovať aplikáciu iba pre radosť riaditeľa a zárobok tvorcu.

Komentáre už nie sú povolené.