Reklama

Antik Sat: Pri niektorých kanáloch došlo k zmene šifrovania streamu

Na vybraných televíznych kanáloch, ktoré zdieľa satelitná služba Antik Sat na družici Eutelsat 16A (16°E) z kapacity albánskej platformy DigitAlb, došlo pred niekoľkými dňami k zmenám, ktoré mohli niektorým klientom znefunkčniť dané programy. Na zmenu nás upozornil jeden z našich čitateľov. Konkrétne ide o Discovery Science HD, Animal Planet HD, Travel Channel HD a DTX, ktoré sú šírené z družice Eutelsat 16A (16°E) na frekvenciách 10 887 MHz a 10 845 MHz.
Pokračovanie nižšie:

Podľa vyjadrenia operátora došlo v posledných dňoch na uvedených štyroch programoch k zmene šifrovania streamu na CSA 2 a preto niektoré zariadenia s tým môžu mať problém. Pokiaľ zákazníkovo zariadenie toto šifrovanie nepodporuje, programy sa nebudú dekódovať. Vo väčšine prípadov sa odporúča vykonať aktualizáciu firmware a to aj v prípade Antik boxov. Problém však môže byť hlavne so staršími zariadeniami pre ktoré nové aktualizácie už dostupné nie sú. Jeden z takých prípadov je aj starší licencovaný CA modul Conax, ktorý tieto programy tiež nedokáže dekódovať, vzhľadom k tomu, že nepodporuje šifrovanie CSA 2.

Zmena šifrovania streamu sa dotkla iba programov Discovery Science HD, Animal Planet HD, Travel Channel HD a DTX. U zvyšných staníc z ponuky operátora nedošlo k žiadnej zmene.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Zmenu sifrovania uvedenych tv stanic na CSA2, robili vcera niekedy vecer okolo 22:00 hod. Pretoze mi zamrzli aj ine tv stanice s povodnym sifrovanim: Cinemax HD, Cinemax2HD….Pomohol mi tvrdy restart STB s kartou a pay-tv AntikSat 16E slape jak z partesu….

    1. No, tak u mna v piatok minuly tyzden, som nespozoroval ziadne zmeny vo vysielani AntikSatu 😀

  2. Ja mám 3 satelitné prijímače Amiko 8255+ a dva Amiko 265 tiež mi nejdú 4 stanice.

  3. Komu nejdú stanice antiku cez satelit tak môže použiť aplikáciu v smart TV. Tam je jedno aké je kódovanie.

    1. Na Linuxových prijímačoch – beží, treba do oscamu dopísať jeden riadok.

  4. K čomu bola dobrá takáto zmena u pár programov? Bez predošlého upozornenia? Čo tým chce ANTIK dosiahnuť? Vysvetli niekto?

    1. Igor, zmeny nerobil AntikSat ale DigitAlb…AntikSat uvedene tv stanice zdiela 😀

    2. Ok. Pýtam sa k čomu je tá zmena dobrá. Niečo proti zdieľaniu, nejaké vyššie zabezpečenie?

    1. Doplnok na E2 je to vyriešené tým oscam.conf riadkom 😉

  5. Mne ide bez problémov Animal planet (aj ostatné). Práve sledujem „My cat from hell“ na Animal planet. Mám len „Pre začiatok“ ide to teraz myslím do 10.1.2022

Komentáre už nie sú povolené.