Reklama

Terestriálna platforma Tečko prejde o niekoľko dní na DVB-T2 a rozšíri ponuku

Východoslovenská terestriálna platforma Tečko, ktorá pokrýva svojim signálom hlavne mestá Košice, Michalovce, Sobrance a ich okolie, prechádza na štandard DVB-T2 a novší a úspornejší kompresný formát HEVC. Vďaka týmto zmenám ponúkne operátor viac televíznych staníc. Klienti však už budú potrebovať pre príjem všetkých staníc zariadenie s podporou štandardu DVB-T2 a kodeku HEVC.
Pokračovanie nižšie:

Prechod sa bude týkať balíčkov Adam, Eva a Adult, pričom v ponuke pribudne úplne nový balík Film so 6 novými TV kanálmi. Balíček Základ bude stále dostupný v starom štandarde,“ informoval svojich zákazníkov operátor GeCom, ktorý platformu Tečko prevádzkuje.

Celý proces prechodu na nový štandard prebehne 23. novembra 2021. Prechod sa bude týkať v Košiciach kanálu 34 (578 MHz) a v Michalovciach kanálu 32 (562 MHz), z ktorých sú šírené programy z balíčkov Adam a Eva. Po prechode na DVB-T2 sa objavia v ponuke nové stanice ČT 24 (HEVC), Film+ HD (HEVC), AMC HD (HEVC), FilmBox HD (HEVC), Arena Sport 1 HD (HEVC), Arena Sport 2 (HEVC), Hobby TV (HEVC), Šláger Premium (HEVC) a RiK (MPEG-4). Naopak z ponuky vypadnú Óčko, Fishing and Huntig a Nickelodeon.

Podľa nového cenníka bude mať Tečko už sedem programových balíčkov: Základ, Adam, Eva, Film, Kombi, Multi a Adult. Prvý menovaný balík je dostupný zákazníkom za 29 € na rok, Film, Adam a Eva sú po 4 € mesačne, Kombi za 6 €, Multi za 9 € a Adult za 1 € mesačne.

Kompletný zoznam DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Nová programová ponuka platformy Tečko:

Základ:
Markíza HD, Doma HD, Dajto HD, TV JOJ HD, ČT1, ČT2, ČT24, Retro, Prima Plus, Nova International, TA3.

Adam:
Všetky programy zo základného balíka + NOVA Sport 1 HD, NOVA Sport 2 HD, Arena Sport 1 HD, Arena Sport 2, Šláger Premium a History.

Eva:
Všetky programy zo základného balíka + JOJ Cinema HD, National Geographic HD, National Geographic Wild HD, Jojko, RiK a Mňam.

Film:
Film+ HD, AMC HD, FilmBox HD, Hobby TV, TravelXP a TV Barrandov.

Kombi:
Kombinuje programovú ponuku dvoch vybraných balíčkov z Adam, Eva a Film. Obsahuje tiež balíček Základ.

Multi:
Kompletná ponuka bez balíčka Adult. Pri predplatení na 12 mesiacov je jeden mesiac grátis.

Adult:
Dorcel TV

Okrem kódovaných staníc tiež môžu klienti Tečko prijímať aj voľne šírené programy z celoplošných, ako aj regionálny DVB-T/T2 multiplexov.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vianočná kampaň TEČKO ponúkne, že ak si objednáte akýkoľvek balík na nejakú dobu, tak na tú istú dobu dostanete balík FILM ako darček. Kampaň bude dostupná do 31.12.

  2. ..stále tam nevidím čt3, čtd/art.Prečo??? Výhovorky, že autorské práva ,ozaj neobstoja.

    1. Z kapacitných dôvodov, MUX má 26.7mbps je využitý najefektívnejšie ako sa dalo, radi by sme dali aj ďalšie, ale nejde to

    2. české DVB-T2 muxy majú kapacitu 33Mbps (mux4 až 37Mbps) … len konštatujem

  3. ano prave preto preladujeme druhy MUX z 26,7 na 40,2 Mbps, kde z 11 kanalov sa nam podari rozsirit na 19 kanalov, prvy MUX pre dlhodobu kompatibilitu zariadeni zatial nechavame na T1, samozrejme neskor preladime aj prvy MUX a potom dosiahneme 2x 40,2Mbps a dalsie rozsirenie kanalov

  4. len pre poriadok: kanály máte len 2 a programy (programové služby) sú to, čoho máte veľa a budete mať ešte viac

  5. Przepraszam, że trochę odbiegnę od tematu, ale mówi się tutaj o przejściu na DVB-T2. Kiedy MUX 3 i MUX 2 z Namestova przejdą na DVB-T2 i jakie będą kanały docelowe. Teraz MUX 3 jest na Śląsku mocno zakłócany przez MUX21 z Łysej Góry.

    1. toto je lokálny MUX na východe Slovenska, nie celoplošný, a od inej spoločnosti

    2. Jeszcze nie wiadomo, prawdopodobnie około lat 2024 / 25.

      Kanały docelowe DVB-T2 Námestovo – Magurka 1100 + 80 m (ERP 50 kW, P: „V“, Dir: „N“):

      K26, K29, K30, K44, K46, K47

  6. Však to je horšie ako Plustelka a ešte aj blbé názvy balíkov. 🙂

Komentáre už nie sú povolené.