Reklama

TA3 v HD kvalite voľne v DVB-T

Prevádzkovateľ terestriálnej platformy Plusteka, operátor Towercom, sprístupnil v pondelok 2. novembra pre všetkých divákov, ktorí majú možnosť prijímať programy cez anténu, voľne slovenskú spravodajskú televíziu TA3 (HD/MPEG-4). Voľné vysielanie programu je možné prijímať prostredníctvom druhého celoplošného multiplexu (MUX 2), kde je štandardne dostupný.
Pokračovanie nižšie:

Voľné vysielanie však nie je trvalé, jedná sa len o ochutnávku. Štandardne je totiž TA3 v DVB-T kódovaná a súčasťou platenej platformy Plustelka. Podľa našich informácií bude TA3 šírená voľne v DVB-T počas celého novembra. V decembri bude vysielanie opäť zakódované systémami Irdeto a CryptoGuard.

Nekódované vysielanie programu TA3 nie je štandardne dostupné v DVB-T už od novembra 2020. Spomeňme, že o ukončení voľného šírenia rozhodol samotný vysielateľ.

Kompletný zoznam staníc šírených nielen v DVB-T/T2, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dnes ráno okolo ôsmej ešte nešla..už ide. NGC v MUXe 4 zakódovali.

  2. Keď nechcú mať väčšiu sledovanosť TA3, tak nech si kóduju.

    1. že za sledovanie súkromných tv staníc v HD rozlíšeni sa normálne platí. Tiež sa platí za sledovanie televízie verejnoprávnej, v podobe koncesií…Tzv. grátis v kľude pozeraj, tv stanice náboženské.

    2. @Vedela si o tom: Takže podľa teba, divák má zaplatiť aj za stále sa opakujúce reklamy? To je teda dobrý marketing, raz zaplatí firma, ktorej reklamy vysielajú a druhýkrát aj divák. Aj ja by som chcel mať takú prácu, za ktorú mi dvakrát zaplatia.

    3. Premudrely divak, tak si vlastnu televiziu vybuduj a vysielaj! Az potom taraj a dristaj.

    4. @Premudrely divak: Načo by som vybudoval ďalšiu televíziu? Je ich až príliš veľa, plných reklám predražených produktov!

    5. ..predsa nato, aby si každému svojmu zamestnancovi vedel dávat dve výplaty! Ty premúdrelý divák 😀

  3. Lepsie by urobili keby
    Lux prehodili z Mux1 do Mux2 kde je stare kodovanie DVB-T
    a Sprot2 prehodili z Mux2 do Mux1

    1. Kodova sa nezmenilo. Zmenila sa norma z DVB T na DVB T2. TV Lux je v DVB T2 a Sport 2 je už vo formáte HEVC h265.
      Na sledovanie uvedených kanálov je potrebné mať nový set top box s podporou HEVC alebo nový televízor.

  4. Naladil som , funguje. Je ale škoda, že sa Ta3 rozhodla kodovat, vela divakov uz nechce platit za linearny obsah, preto vysielanie Ta3 mohlo ostat nekodovane. Až zakoduju, zabudnem na ňu opať.

  5. Na Slovensku zdierajú jeden druhého a veria boha jedného

  6. Dobre že koduju TA3 dúfam že na vždy zostane tak TA3 ja zlá televízia zkolombivana

  7. Pôvodná bielo-modro-červená grafika bola lepšia ako toto tmavo-krikľavé gýčové čudo teraz…

    1. Neočierňujem Slovensko, ako Ty trubka… Mne je na Slovensku dobre!

  8. nech len koduju dalej tuto smeracku tv riadenu ludmi z ficovej blizkosti.Predpokladam,ze pred volbami ju zase pustia,aby masirovali mozgy nevzdelanym slovakom.

    1. @antifico
      tiež som za kodovanie tejto smeráckej tv riadenej z ficovej blízkosti.Nebudeme musieť pozerať to čo tam dávali posledné roky – teda tlačovky sas a matoviča a to dokonca aj reprízované.Banda jedna všivavá ficovská furt toho trnavského mafiána a kočnerovho raňajkovača tam dávala

  9. Každy len nadavate, kritizujete, nepozerajte, vypnite . Rad si pozriem Čt24, aj RTVS a par zaujimavosti aj na Ta3, taktiez aj regionalky.

    1. @ Brumty:

      Nikdy si neuvažoval urobiť TV stanicu, ktorá by združovala regionálne, lokálne a mestské TV? Niečo ako boli TV Global, TV Patriot alebo ako regionalnitelevize.cz. Keby taká stanica vznikla, tak by bola základným programom pre regionálne DVB-T vysielače AVISU.

  10. Uz dnes prebera Tv Vychod reportaže od lokalok a regionalok na vychode. Zatiaľ fungujeme, vysielame aj cez DVB-T, no finančna situacia je tažka. Prehodnotime v zavere roka. Aktivizuje sa Lotos, možno vznikne združeny novy program.

  11. Plustelka mala stály kanál kde dávali na mesiac rôzne televízie. To zrušili a teraz musíš naladiť plustelku a zistiť ktorý kanál je voľne pustený.

  12. Ozaj je otravne, každy mesiac prelaďovať a potom ukladat. Robil som to surodencom, dôchodcom, no už nestiham.

    1. Však teraz to nemusíš preladovať, naladíš raz a všetko. Ked je to odkodované tak sa to zobrazí na danej program. pozicii.

  13. Najlepšie by bolo, aby to potom zakódovali, tak, že by to nedokázala odkódovať ani divá sviňa..

    1. Odkódovať to bude možné s predplatným na Plustelku. Kódujú to preto, aby sa za to platilo, nie aby sa to nedalo vôbec pozerať. Cieľom nie je zneprístupniť vysielanie, ale brať prachy od divákov.

    2. nech si tie progenerátorovské, propobirmované a prokremeľské kanály kódujú koľko len chcú…

  14. Škoda že AMC na anténe v Plustelke,nie je 2.MUXE,lebo bude celý december voľne a veľa ľudí,to aj tak nebude mať,lebo nemajú na televízori.

Komentáre už nie sú povolené.