Reklama

Odštartoval nový spravodajský kanál TVP World

Poľský verejnoprávny vysielateľ TVP (Telewizja Polska) spustil vo štvrtok 18. novembra 2021 spravodajský kanál s názvom TVP World. Podľa vysielateľa je spustenie novej stanice odpoveďou na narastajúcu krízu na poľsko-bieloruskej hranici a tiež hybridnú vojnu zo strany Bieloruska a Ruska. „Misiou kanálu je boj proti dezinformáciám a tiež fake news,“ uvádza TVP.
Pokračovanie nižšie:

TVP World prináša informácie a komentáre na aktuálne dianie v anglickom jazyku. Dostupné budú tiež dokumentárne filmy ohľadom aktuálnej situácie na hranici a tiež publicistické programy: „Eastern Express”, „Business Arena”, „Future Insight” a tiež „The Culture Tribe”.

Kanál TVP World je aktuálne šírený prostredníctvom družice Eutelsat 33E (33,1°E) či internetu na oficiálnej webovej stránke tvpworld.com. Vysielanie prostredníctvom družice je určené primárne pre operátorov avšak dostupné je nekódovane (FTA). Pre príjem nie je preto potrebná dekódovacia karta a program tak môže sledovať ktokoľvek s možnosťou príjmu danej družice.

Technické parametre pre príjem TVP World :
Družica: Eutelsat 33E (33.1°E)
Frekvencia: 11 182 MHz
Polarizácia: H
FEC: 3/4
SR: 4800
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. mame malo spravodajskych TV dostupnych v nasom regione ? tiez chcete mat vsetci doma kazdy chumajinu

    2. Dôvodov prečo to nedali na 13E ma napadá niekoľko, ale asi nemá zmysel špekulovať. Ak chces poznať pravú príčinu treba kontaktovať priamo TVP, alebo pozrieť na poľské weby či sa to tam nespomína.

    1. Tie tzv. spravodajské sú len balamutenie v prevažnej väčšine. Iba ak sa pomýlia, tak „povedia“ niekedy i pravdu. Žiaľ len propaganda (RTVS, M1, …), radšej ani nesledujem správy, človek má len jedny nervy, keď už prírodopisné, tam až tak veľmi nemôžu „zavádzať“.
      Úplne najlepšie je sledovať hravé mačiatka, hoci robia nezbedu, či kŕmiace sa vtáčence v kŕmidle v záhrade z vonka alebo spoza okna 😉 , či vyjsť von so štvornohým priateľkom za mesto/dedinu.

  1. Ale narozdiel od našej verejnopravnej RTVS aspon niečo robia tu neboli schopny okrem Folkorika Tv nič urobit a to ešte ta Folkorika Tv ani nejde cez DVBT 2 pre cele Slovensko ubohe,zase asi len Bratislava a okolie a Polska Verejnopravna Tv TVP ešte i dosah na Slovensku i Cesku.No tak zoberte,že cez DVBT 2 už pomaly,len pribudaju Ceši a Poliaci a jedine čo to pribudlo je,len Joj Sport a Tv 8 už ani nejde v MUX 1 Sr a zase ide dalši nezmyselni program určite vysiela FTV Prima ako Prima Show a Prima Stars zase Prima ?

  2. Tak mohli to dať na 23,5,E kedysi tam bola AJ TVP Polonia.Ak sa dobré pamätám.

Komentáre už nie sú povolené.