Reklama

DVB-T: TV JOJ chce byť dostupná divákom aj naďalej voľne

Skupina JOJ má v pláne šíriť svoje vybrané televízne stanice pre svojich divákov aj naďalej nekódovane (FTA). Televízia sa dohodla so spoločnosťou Towercom, ktorá prevádzkuje celoplošné DVB-T/T2 vysielače, na novej zmluve ohľadom šírenia svojich troch staníc v DVB-T voľne. Informoval o tom web živé.sk. V praxi to znamená, že vysielateľ bude platiť Towercomu za šírenie staníc JOJ, Plus a WAU v DVB-T. Vďaka tomu ich budú môcť diváci prijímať nekódovane (FTA). Zmluva je platná do konca roku 2024.
Pokračovanie nižšie:

Zo skupiny JOJ sú v DVB-T šírené dlhodobo voľne SD verzie staníc JOJ, Plus a WAU. HD verzia hlavného kanálu JOJ, ako aj JOJ Cinema či detský kanál Jojko sú už kódované a prístup k ním tak majú štandardne iba predplatitelia Plustelky. Okrem toho je zatiaľ šírený voľne v terestriálnom vysielaní (DVB-T2 MUX 1) aj nový športový kanál JOJ Šport v HD kvalite. Pre jeho sledovanie tak nie je aktuálne potrebné dekódovacie zariadenie.

Kompletný zoznam staníc šírených nielen v DVB-T/T2, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Spoločnosť čo vlastní Skupinu Tv staníc Joj , tak by mala ich stanice v SD – kvalite vyradiť a dať ich do HD – kvality a vysielať voľne v Plustelke – keby boli taký frajery , ale to nebudú . Súkromné televízie to je fekálny výplach . Či to je televízie Tv Joj alebo Tv Markíza tak pre mňa neexistujú lebo ich nepozerám . Každá súkromná televízia by mala mať jeden tv program , z ČeskoSlovenským obsahom alebo Ukrajinským , Maďarským , Poľským lebo hemží sa to tu na Slovensku Americkým obsahom a to tu netreba .

  2. Prečo ľudia pozerajú zahraničné vratné českych televízie nechápem tomu prečo nepozerajú iba slovenské televízie

    1. asi preto, že si môže každý pozerať čo chce. Bože táto demokracia to je smrť slovenských televizíí. Kto ten hnoj vlastne potrebuje sledovať?

  3. Samozrejme, že sa dohodli keď Towercom a skupina Joj má jedného pána.

  4. Zrušiit dvb-t všetko dať na satelit aj voľne aspoň joj tv dvb-t je dobré pre tich čo pijú rum a iné nápoje lebo nemusia platiť som za satelit

    1. Uvedom sa čo rozprávaš.Mne Dvbt2 vyhovuje.Áno je stým problém čo sa týka skladby programov a sd rozlíšenie ale na satelit ktorý závisí od počasia aby nekockatel nemá,a tá cena pre nič za nič vyskoká keď aj tak pozeráš len pár programov. Nebol by s dvbt žiadny problém keby to lepšie pokryli na Slovensku.

  5. Suhlasim, ze je treba viac programov a bude to dobra alternativa prijmu. Pre vidiek a chaluparov to bohate vyhovuje, podobne je vhodna aj pre sirenie lokalok a regionalok, len keby distribuciu podporil stat, lebo inac male televizie pojdu dole z vysielacov pre nedostatok financii.

  6. Mne satelit nekockuje len keď silná búrka je lete a to sa dá pohode a sú tam tv zadarmo aké len chcela na Astra 19 takže satelit určite dvb-t 4tv maximálne a to o ničom asi tak

  7. Viac tv dvb-t nebude sa preber čo tam bude nič všetko je platené treba zakódovat a ľudia zacnu platiť alebo rádio si užijú zadarmo

  8. Nerobil by som z toho drámu. Predĺžili vysielanie len o dva roky, čím len oddialili rozhodnutie zostať v bezplatnom dvb-t. Pred cca 5 rokmi sa plánovalo, že v roku 2022 sa prejde na T2, ale ani Towercomu ani RTVS sa tento krok urobiť zatiaľ nechce. Presúva sa to na rok 2024/25, preto aj Jojka predĺžila SD vysielanie len o pár rokov a nie o 5-7 rokov ako je bežný štandard.Komercne stanice nebudu svoje stanice vysielať v HD v dvb-t zadarmo, pretože si od ostatných operátorov nechávajú za hd platiť. V dvb-t by museli platiť oni, čo nedáva zmysel. Možno sa touto transakciou uzavrelo aj rokovanie o podobe vysielania joj šport v dvb-t. O pár týždňov by sme mali vedieť viac.

    1. Sak nech daju Plus a Wau aj do platenej Plustelky ale nech je to pozeratelne HD.

    2. @Blee
      Momentalne do Plustelky nic dat nemozu pretoze nie je kapacita. Ta bude az s prechodom na T2/HEVC. Takze si budeme musiet pockat min. 2 roky.
      Towercom hlasa, ze nie je medzi divakmi dost T2/HEVC zariadeni, takze si vlastne za to, ze sa neprechadza na T2/HEVC s vacsim poctom stanic v hd, mozu sami divaci. Tak sa uz skusme polepsit 🙂
      Zafinancujme si vsetci nove boxy a telky s HEVC, aby nam Towercom pridal dalsie stanice a mozno s rozsirenim ponuky zdvihne aj ceny 🙂

    3. Nové platformy zrýchľujú tempo vývoja. Keď pribudne medzi koncesionármi dostatok DVB-T2 a H-265 zariadení, objavia sa nové, modernejšie kodeky a zas bude tlak na spotrebiteľa kupovať nové prijímače.

    1. Len tých somárov je žiaľ toľko, že „tv nenažranci“ nemajú dôvod zmeniť svoj postoj.

  9. Osobne som videl v DVB-T veľký potenciál ktorý mohol uspokojiť veľa potenciálnych divákov. Žiaľ v minulosti tu vyšiel jednej spoločnosti starý managersky trik následkom ktorého sa ľudia rozhodli zle, t.j. platiť. K tomu sa pridalo spravovanie terestriálu tak, ako to vidíme a výsledok v neprospech obyvateľov je na svete. Ak by nedošlo k rušeniu CZ vysielačov v okolí Trnavy miestnym a Maďarským vysielaním dodnes by som bol na anténach už len principiálne.

  10. Super, že TV joj bude naďalej v dvbt zadarmo. Na Slovensku je zadarmo 9 staníc

  11. Keby dali volne aj platene jojko (rik) dajto doma MARKIZA, sprostí CME

  12. NA JOJ A STV NARKOZA SA NéDA DIVAT RéKLANA A POLOPRAVDY POLITIKA

    1. V nedeľu uvidíme slalom s Vlhovou aj na TV s DVBT. Na JOJ Plus.Pre tento krok sa rozhodla skupina JOJ potom, ako prebrala práva po RTVS a začala preteky s Petrou Vlhovou vysielať len pre divákov s novšou normou DVBT2 na JOJ šport.

Komentáre už nie sú povolené.