Reklama

Odštartovala nová rozhlasová stanica ČRo Pohoda

V piatok 1. októbra spustila vysielanie nová digitálna rozhlasová stanica Český rozhlas Pohoda, ktorá sa chce zameriať nielen na seniorov. Nová stanica českého verejnoprávneho vysielateľa ponúka to najlepšie z produkcie Českého rozhlasu s využitím archívnych relácií regionálnych staníc a Dvojky. Hlasmi stanice sú herci Dana Syslová a Tomáš Töpfer.
Pokračovanie nižšie:

Český rozhlas Pohoda ponúkne poslucháčom príbehy zaujímavých osobností, rozhovory s atraktívnymi hosťami, čítania, rozhlasové hry, zábavné programy, populárno-náučné magazíny a hudobné evergreeny z 50., 60. a 70. rokov minulého storočia. Svoje miesto budú mať vo vysielaní aj správy, predpoveď počasia a servisné rubriky.

Stanicu si môžu naladiť poslucháči prostredníctvom DAB+ multiplexu ČRo, na internete, v tamojšom DVB-T2 multiplexe 21, ako aj v mobilnej aplikácii mujRozhlas. Zoznam DAB+ a DVB-T2 vysielačov je k dispozícii v sekcii Vysielače.

Spustením novej stanice Český rozhlas ďalej podporuje rozvoj digitálneho rozhlasového vysielania DAB +. Teším sa, že ČRo Pohoda zúročí bohatý archív Českého rozhlasu. Verím, že nová stanica bude pekným darčekom pre našich najvernejších poslucháčov a že si svojím programom získa aj nové publikum,“ uviedol generálny riaditeľ Českého rozhlasu René Zavoral.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Český ukecaný rozhlas sa počúvať nedá! Možno český dabing k filmom je dobrý, lenže divadlo a rozhlas majú pod psa…V takomto kontexte sú všetky slovenské radiá TOP!

    1. Pro autistu; Víš co je to kulturní bohatství a rozmanitost, to ti asi prarodiče neřekli že díky Čechům jsi tam kde jsi, učili jsme vás, kulturu vám daly, jinak by si do teď vozil povoz. Nic proti , ale mohl bych napsat to samé o Slovenštině že se nedá poslouchat a divadlo to je katastrofa a to nemusím ani psát o dabingu. Hochu chybí ti sebereflexe a hlavně pokora. Bez Čechů ať se ti to líbí nebo ne byl si byl v riti. Dle toho jak píšeš tak nejsem daleko od pravdy. Zdravím normální Slováky.

    2. ja som slovak a počuvam česke i v práci, a SR 1 tam dookola tie iste pesničky furt už šibe z toho, a ta zvučka dookola rozhlasová hypnoza na posluchača. No fuj.

    3. Petře, napsal si to správně, si chytrý Slovák a to co tu blekotá a mele něco co asi nebude mletý maso. Někdy je lepší pomateným lidem neodporovat. Stejně kdo to nechce tak vidí jen svou pravdu. Občas by si měl i doučit dějiny ať se zeptá svého děda. Zdravím ať se daří .

  2. Pre Jen tak: My sme mali vlastný štát zatiaľ čo vy ste mali protektorát a po prehranej vojne, keď sme sa zas spojili sme si zvolili demokraciu a vy komunistov, ktorých sme tu kvôli vám mali nasáčkovaných 40 rokov, takže láskavo nemel sračky. O tej sebareflexii máš „recht“, veru by ti jej trochu nezaškodilo. Nemám nič proti Čechom, ale vždy sa žiaľ musí nájsť nejaký premúdrelý magor ako „Jen tak“.

    1. Vlastný štát, my? to nemysliš vážne. Maďari nás tu tlačili z každej strany stovky rokov a keby nebolo Čechov, tak by sme boli veľké h. Maďarské. Pri tom všetkom ukrajine sme darovali časť svojho územia lebo sme ho na Východe prechlastali veľkou chudobou. Slováci sme nedosiahli do teraz nič, len korupciu a vlastnú kauzálnu nemožnosť, čo je teraz výsledok a to náš ešte ako tak EU drži na uzde inak by sme boli v riadnych sračkách. Takže dík Češi ako bolo tak bolo zastali sa nás a závidím Vám ten pokrok a rozvoj v DAB+

    2. Áno, Maďari nás tu utláčali stáročia, ale ja hovorím o Slovenskom štáte v čase, keď oni mali protektorát. Ale Česi sa teda tiež nemajú veľmi čím chváliť, lebo po bitke pri Bielej hore boli utláčaní rovnako, takže sa tiež spamätaj 😀 S tou korupciou máš síce pravdu, ale tú majú aj Česi, Poliaci, Američania a vlastne snáď každý štát, takže toto je dosť mimo. A nakoniec ak EÚ považuješ za niečo, čo nás „ako tak drží na uzde, inak by sme boli v riadnych sračkách“, tak sa s tebou nemienim ani ďalej baviť, pretože EÚ je zlo sama o sebe.

    3. EU zlo sama o sebe? , nebyť jej do teraz sa tu voziš v krabicovych trolejbusov koženkovými vozňami plynovými karosami a deravé mosty by nemal kto opraviť pretože Slovakom sa nechce murovať na to tu maju Bulharov Rumunov a tých by sme nevedeli ani vyplatiť pretože žiadne dotácie by sme nedostali ani od maďarov. Do teraz nám chodia Češi pomáhať stavať budovať, Prior v BA v 70 tich musela postaviť Praha, lebo my sme nevedeli ani zarobiť na električkovú rozheganú trať širokorozchodnú kvôli maďarizácii a tak maďarsky úrad v BA nám schválil aspoň tu úzkorozchodnú, aby sme prerušili Wiedenske metro s Bratislavou v 30 tich rokov. A čo najviac naladíš v Košiciach? zasa len Maďarov 😀 trapko SK…

    4. Sorry, ale nemám záujem o EÚ, ktorá presadzuje choré ideológie LGBT, migrantov z tretích krajín, pretláča neefektívnu elektromobilitu (lebo EÚ asi sama zachráni celý svet) 😀 a milión ďalších vecí.

      K tomu zvyšku nemám čo dodať, snáď len to, že sme tu mali 40 rokov komančov kvôli Čechom a celé to tu bolo riadené z Prahy, takže vinníka hľadaj tam 🙂

    5. Netrep kraviny: fakt trepeš kraviny, lebo vojnový, zo všetkých strán osekaný Slovákštát sme tu mali z vôle Hitlera, rovnako ako mali z vôle Hitlera Česi protektorát. Takže fakt nie je na čo byť hrdý, obzvlášť keď sa vezmú do úvahy okradnutí Židia vyvezení týmto štátom na vyvraždenie, stovky povraždených gardistami v Nemeckej, atď. A ak si myslíš, že Stalin by nevnútil boľševickú totalitu Slovensku aj bez víťazstva komančov v Čechách, tak si naivný. Stačí sa pozrieť na august ’68 či Maďarsko ’56. Čo sa EÚ týka, len kotlebnícky neonacista môže trepať také nezmysly o „pretláčaní migrantov“ či „LGBT ideológii“. EÚ prekáža najmä tým, čo šíria nenávisť a ešte sa chcú cítiť v práve, aby sa nemuseli hanbiť sami pred sebou. Potom samozrejme označia požiadavky EÚ na toleranciu a dodržiavanie ľudských práv za „LGBT ideológiu“ – ale čo čakať od tupých kotliebok, keď tú istú rétoriku razí aj katolícka cirkev… A na „neefektívnej elektromobilite“ som sa zasmial asi najviac. Fyziku ovládaš zjavne ešte horšie, ako históriu. Vieš čo, vráť sa na základnú školu. 😀

    6. Aj som ti chcel odpovedať, ale keď som sa dostal k tej pasáži o EÚ… Kokos, to naozaj každý, kto má dnes aspoň trochu zdravého rozumu je automaticky považovaný za Kotlebovca alebo ako ty píšeš rovno za neonacistu??? Vy ste sa tu už úplne zbláznili? Áno, ideológia lgbt je pre mňa neprijateľná a nikdy ju nebudem podporovať, čo sa týka migrantov z tretích (mimo európskych krajín – najmä Afrika a arabský svet) nech sa páči, nasťahuj si ich k sebe domov a potom zbadáš aké je to super raziť multikulti ❤️ ak ide o LGBT, tak je to úplne kontraproduktívne napríklad s moslimami, pretože v niektorých krajinách ich dokonca zabíjajú. Je preto naozaj logické hájiť práva LGBT a zároveň do EÚ nahnať čo najviac moslimov

      Elektromobily bol len 1 z XY EÚ nezmyslov, ktorý pretláčajú, ale keď už, tak som zvedavý ako si to auto nabiješ, keď ich bude mať polovica Slovákov a väčšina si ho bude chcieť nabiť keď príde domov poobede z práce. Elektrárne to proste neutiahnu a to dokazujú aj skúsenosti zo zahraničia, akurát u nás sa o tom mlčí. Skús si vyhľadať články ako nabíjajú v Nórsku

  3. V robote dávam prednosť českým radiam ale internetové rádio Pohoda Žilina hraje 70 80 leta a Pohoda 2 hraje country je supr hraje hity ktoré Slovenske rádiá nehrajú

    1. presne, či doma i v práci je dobré mať digitálne rádio , nebolo mi ľúto za to dať 100 +100 eur, tu na Sk nič moc , ale v Česku už pred 10 rokmi na internete som si ladil i country folk alebo 80 roky. Takže viem prečo teraz ladím české alebo tirol rakúske, proste rád to počúvam. 🙂

    2. Dnes je dosť jedno, či je rádio slovenské, české, anglické, nemecké… Všade samé prúdové vysielanie, časy blokového dávno skončili – a s ním aj kvalitné rádiá, ktoré som mal rád. Takže jediné, čo má teraz v rádiu zmysel, je spravodajstvo a hudba. Na spravodajstvo mám iné zdroje a hudbe je fakt jedno, z ktorej krajiny je rádio, ktoré ju hrá. Na nete je ich toľko, že si každý svoje nájde.

  4. Rakúske DAB+ (rozšírenie)
    lulu.fm expanduje do Viedne. Lesbicko-homosexuálna rozhlasová stanica z Kolína nad Rýnom rozširuje svoje pokrytie a od novembra 2021 ju bude môcť prijímať prostredníctvom digitálneho rádia DAB+ viac ako 3 milióny obyvateľov zo širšieho okolia Viedne… Každý sme iný musíme sa tolerovať i v rozhlase.

    https://lulu.fm/lulufm-bald-in-wien-auf-dab/ lulu.fm expanduje do Viedne. Lesbicko-homosexuálna rozhlasová stanica z Kolína nad Rýnom rozširuje svoj prenosový priestor a od novembra ju môže prostredníctvom digitálneho rádia DAB + prijímať aj viac ako 3 milióny obyvateľov z širšieho okolia Viedne. Hlavné mesto Rakúska so svojou veľkou a otvorenou divnou scénou prvýkrát dostane rádio LGBTIQ, ktoré zaisťuje podivnú rozmanitosť a počuteľnosť v rakúskom rozhlasovom prostredí.

    lulu.fm potom prostredníctvom rádia spojí šesť nemecky hovoriacich queer metropol a samozrejme rozšíri svoj redakčný obsah o témy, dátumy alebo služby z viedenskej gay a lesbickej scény. Program pre Viedeň, podobne ako pre ostatné vysielacie oblasti, sa vysiela centrálne zo kolínskeho štúdia lulu.fm. Od roku 2022 sa plánuje aj regionálny obsah, ktorý sa bude vysielať iba vo Viedni.

    „Veľmi sa tešíme na našich nových poslucháčov v Rakúsku,“ hovorí generálny riaditeľ lulu.fm Frank Weiler. „Viedeň je kozmopolitná divná metropola a my sa už nevieme dočkať, ako spoločne s naším programom pobavíme, podporíme a spojíme LGBTIQ komunitu vo Viedni. Od novembra sa na Dunaji otočí aj diskoguľa lulu.fm. “

    Z najvyššieho bodu vo Viedni, DC Tower 1, priamo na Dunaji, bude lulu.fm v budúcnosti vysielať prostredníctvom DAB +. S vysokým prenosovým výkonom 13 kW pre DAB +sa prenosová oblasť rozširuje nielen do mesta Viedeň, ale aj do častí Dolného Rakúska až k českým hraniciam.

    Distribúcia DAB + v Rakúsku je v súčasnosti 20 percent s výrazným rastúcim trendom. Od začiatku vysielania bude môcť približne pol milióna obyvateľov širšieho okolia Viedne prijímať rádio lulu.fm. V Nemecku už lulu.fm vysiela v Berlíne / Brandenburgu, Hamburgu, Hesensku a Lipsku prostredníctvom digitálneho rádia DAB +

    1. Bože, oni už majú aj vlastné rádiá?? Chorá doba

    2. Dalo sa to čakať, keď v Rakúskom DABe vysiela aj ruska a arabská stanica. Len tak ďalej veď v Rakúsku je miesta dosť pre všetkých. Len keby tí „hostia“ nekraglovali domácich obyvateľov…

    3. Fotograf: keď môžu mať svoje TV a rádiá katolíci, dezoláti (Infovojna, Slobodný vysierač) a iné záujmové skupiny, tak prečo nie aj títo? Ale máš pravdu, chorá doba, len iným spôsobom, ako si to myslel…

    4. Igor: úplný súhlas, ale ultra progresívec erárny ešus asi súhlasiť nebude 😀

  5. Peter et al.,
    správne je Česi a nie „Češi“. Po Veľkej vojne vznikla RČ-S a do úradov/štátnej služby sa dostali takmer len z historický zemí, môj dedo mal výnimočné šťastie, že mohol byť učiteľom a učiť, lebo za vojny bol na správnej strane, ale niektorí nemali, hoci tiež bojovali proti monarchii i maďarizácii. Veľa dostalo po žiadosti do štátnej služby strohé „Nelze vyhověti.“ Dedo vravieval, že i školníci boli takmer výhradne odtiaľ. Aj v jednom diely Četníckych humoresiek jeden bývalý legionár z Podkarpatskej Rusi sa stal zbojníkom. Chcel byť žandárom/četníkom, dal si i žiadosť o službu. Potreboval nejako uživiť svoju rodinu. A aj v armáde boli a až neskôr tuším len dvaja generáli zo Slovenska, taktiež poskromne dôstojníkov. Treba spomenúť i odbytého Jozefa Murgaša, ktorý nebol sám s podobným osudom.

    1. Aby sme boli korektní, tých českých četníkov a úradníkov sme na Slovensku potrebovali, lebo po vzniku ČSR sme mali zúfalý nedostatok kvalifikovaných ľudí. Predtým totiž u nás všetko riadili Maďari, v tom je to. A to myslíš vážne, použiť príhodu zo seriálu akoby šlo o historický fakt? 😀 Toho Murgaša tu tiež pletieš bez dôvodu, s tým Česi nič nemali a okrem toho, takých ako on bolo veľa. Zomlela ich konkurencia, ktorá mala vďaka kapitálu a vplyvu lepšiu štartovaciu pozíciu. Nie je to fér, ale rovnako nie je fér, keď sa niekto narodí postihnutý, po úraze skončí na vozíku alebo sa narodí na Luníku IX či v inom gete. C’est la vie.

  6. Ahojte,

    nemáte někdo zkušenosti že by někdo chtěl z ČR přijímat Slovenské TV z MUXů 1,2,3 ? Bydlím 70km od vysílače Žilina a ani na opravdu velkou anténu se zesilovačem se mi nedaří nic Slovenského naladit 🙁 což je divné.

    Chtěl jsem napsat tady na místní forum, ale stránka nefunguje.

    Děkuji všem.

Komentáre už nie sú povolené.