Reklama

JOJ Šport testuje v DVB-T2

Programová ponuka cez anténu bude bohatšia o nový športový kanál JOJ Šport. Technické testy programu sa objavili dnes v prvom celoplošnom DVB-T2 multiplexe. Vysielanie je aktuálne šírené nekódované (HD/MPEG-4). Diváci s možnosťou príjmu programov cez anténu si tak môžu pozrieť upútavku na stanicu JOJ Šport, ktorá by mala už čoskoro spustiť vysielanie. Do budúcna bude však program zakódovaný a dostupný iba pre predplatiteľom platformy Plustelka.
Pokračovanie nižšie:

JOJ Šport ponúkne svojim divákom prenosy z viacerých športových udalostí. Chýbať by nemali prenosy zo zjazdového lyžovania, atletiky, triatlonu, halových športov ako basketbalu, volejbalu, hádzanej a ďalších. V rokoch 2024 až 2028 to majú byť aj MS v hokeji. Vďaka JOJ Šport budú môcť slovenskí diváci fandiť pri obrazovkách napr. Petre Vlhovej vo svetovom pohári v alpskom lyžovaní (od sezóny 2021/22), šprintérovi Jánovi Volkovi a ďalším slovenským športovcom na domácich a svetových športových podujatiach. Oficiálny termín štartu JOJ Šport nie je známy, pôvodne sa počítalo so štartom v septembri.

Počas našich testov bol JOJ Šport šírený v kompresnom formáte MPEG-4 (H.264). Priemerný video bitrate dosahoval 7,40 Mbps. Neskôr došlo k jeho zníženiu na 6,30 Mbps.

Spomeňme, že dnes prebehli v DVB-T/T2 ešte aj ďalšie zmeny. Sport 2 HD prešiel na novší formát HEVC, v druhom multiplexe sa objavil Sport 2 (SD/MPEG-4) a Sport 1 (SD/MPEG-4) sa presunul z prvého do štvrtého multiplexu. Podrobnosti sme už priniesli v predchádzajúcej správe.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nie neskončili, pokračuje odkodovaním programov na pôvodných programových pozíciách

  2. Len nie každý má prímač dvb-t2,už nebude pre každého.

    1. @NY256: Vývojári by mali byť predvídaní! Mali by vymysleť hneď HEVC. Tie teraz nové prijímače budeme musieť tiež vymeniť na niečo ešte novšie? Takto iba produkujeme čoraz viac odpadu, z čoho sa málo recykluje.

  3. Podľa facebookovej stránky televízie https://www.facebook.com/tvjojsport by mali začať vysielať v stredu (predpokladám 6.10.2021) o 19:50

  4. Dnes mi nabehol na Skylinku ja ho mam na čísle 77.Ide iba Promo.

  5. Skylink pridal stanicu na číslo 99 … radšej bez komentára

  6. Joj šport figuruje tu v Martine aj vo Voľná Telka /Plustelka od Towercomu .

  7. UPC Broadband Slovakia mlčí ako mŕtvy chrobák . Dnes zaradili TLC HD a Channel One Russia HD a potichu vyradil Stingray C music HD

  8. JOJ sport HD funguje v slovenskej terestrike bezchybne. Promosľučka šľape bezplatne FTA. Otázka je, odkedy bude vysielanie JOJ sport HD crypt…?

  9. JOJ Šport HD_23,5E_DVB-S2_11876_29900_H_3/4

    1. Na 16E? Z tejto orbitalnej pozicie, mne blindscan JOJ Šport HD linux STB nenašiel…

    1. Prečo by byť nemal? No, zatiaľ na 0,8W nefiguruje.

  10. 47 kanál ma slabé pokrytie Jelšava a okolie. Stačilo by zvýšenie výkonu signál kolíše.

  11. V Plustelke už skončilo promo ,stanica už nevysiela ,programová pozícia zmizla

    1. @ Peter :

      V Plustelce eště včil de Joj šport zatím FTA bez kódu v Muxu 1 kde je TV Lux HD a Dvojka HD + Trojka Hd od RTVS.

      V Muxu 2 kde je TA3 HD a Jojky byl promokanál už v podělí dopoledne nahrazen zakódovaným Sportem 2 jen v SD kvalitě pro ty co nemají zařízení pro H265/HEVC protože v Muxu 1 byl Sport 2 HD překlopen z H264/AVC do H265/HEVC.

      Podle mě Ti v Muxu chybí Joj šport protože jsi tento Mux nově neproskenoval. Musíš ho opětovně proladit a JOJ šport se doladí.

    1. Z Javoriny joj šport ani ťuk čo ho vyradili z ponuky Plustelky, a šport 2 hd HEVC ide super

  12. pre Miru z čoho ste hotová joj šport zatial o ničom plážový volejbal a banbington???

Komentáre už nie sú povolené.