Reklama

freeSAT zamenil TV LUX HD za SD

Slovenská katolícka televízia LUX už nie je k dispozícii klientom satelitnej služby freeSAT v HD kvalite. Operátor nahradil bez udania dôvodu doterajšiu verziu vo vysokom rozlíšení (HD/MPEG-4) za verziu v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). Technické parametre pre príjem sa nemenili. Prelaďovanie nie je teda nutné.
Pokračovanie nižšie:

TV LUX nájdu klienti dodávaných prijímačov priamo od freeSATu na programovej pozícii číslo 13 (169 CZ). Vysielanie je aj naďalej k dispozícii z frekvencie 11 919 MHz. Prístup k nemu majú iba predplatitelia služby freeSAT na Slovensku a v Českej republike od balíka freeSAT medium HD.

Technické parametre pre príjem TV LUX :
Družica: Thor 5/6/7 a Intelsat 10-02 (0.8°W)
Frekvencia: 11919 MHz
Polarizácia: V
FEC: 7/8
SR: 28000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Názov: TV LUX
Provider: M7
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: 0B02 (Conax), 0D97 (Cryptoworks), 0653 (Irdeto), 1815 (Nagravision)
Programová pozícia: 13

PIDy:
Video PID: 601
Audio PID: 0610
Audio stopy: 0610 slo (MPEG)
PCR PID: 601
PMT PID: 0600
TSID: 0711
0NID: 1536
SID: 31111
TXT: Nie
HbbTV: Nie
DVB a TXT titulky: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. @ peter :

    A ty si myslíš že kdyby si TV LUX neplatil kapacitu na 23,5*E ze svého a že kdyby to muselo by na náklady provozovatele Skylinku tak že by to šířil v HD. Zapomeň.a nebuď naivní. Skylink do dnešní doby parazituje na České televizi a na RTVS!!!

    1. @Zdenek, keby Peter vedel kde je sever, tak by naivné hlúposti nepísal! Pretože predražený Skylink parazituje nielen na CT & RTVS, ale aj na neplatených FTA tv staniciach 19E + 23,5E ktoré na svojej website prezentuje ako svoje. Najočividnejši spôsob nenažratosti predvádza táto pay-tv, na svojich zmluvných predajcoch…

    2. autistatmongoloido@:ja viem dobre kde je sever tu nejde ani tak o ten lux

  2. @ Zdenek, Skylink okrem CT&RTVS parazituje na mnohých FTA tv staniciach 19E+23,5E 😀

    1. @ Andrea :

      A z kama je to info že má skončit Fotelka? Uvažoval sem o ní a musel bych vyřešit kam přidat další parabol u když u 51,5*E je nízkým sklon a tak parabola nemože byt všade aby navadil barák súseda a podobně.

  3. Keby ste sa tu radšej nehadali a kupuli satelit s motorčekom.Ten system je lepši a volne tam ide cez viac ako 1200 programov zo Thor,pred nim ešte je jeden kde idu volne Spanielske a Portugalske stanice.To neviem ako sa ta družica vola.Potom Sirius kde väčšinou idu Ruskohovoriace stanice ktore väčšinou pozeram,lebo som sa preslavil tam zo svojimi pesničkami.Dalej Hotbird,Astra 1,2,3 a ešte za Astrou,len maličko posuniete ten motorček čo vam to otača.Tak medzi Astrou 2 a 3 je ešte jeden ktory vysiela Cyperske a Grecke volne stanice.Ale pozeram i dalšie.U nas si myslim i RTVS je už ubohost čo robia oproti TVP a Ct

    1. S Tvojou motorizovanou parabolkou skončíš v mrazivej zime, keď nenatočíš ani ťuk 😀
      Zaobstaraj si Toroid, Elipsoid a niekoľko Offset parabol s prepínačom diseqc a takto si ošetri celý orbit. Pretože orbitálne pozície prepínaš týmto spôsobom okamžite a kašleš na lenivý motor.

    2. Presne Guru,tiež mám motorček niekoľko rokov a nemám žiadny problém a zimy sú tu naozaj tuhé.

    3. Tak napíš čas prepnutia tv stanice z orbitálnej pozície 90E na tv stanicu z pozície 45W 😀 Tvoj motor určite zvláda tento rozsah aj v mrazivej zime…

    4. Najskor pises, ze motorom nedas v zime nic a teraz to prekrucas, ze ako dlho to trva kym to natoci. Takze tvoja toroidka ma rozsah 90E a 45W? Pre cely orbit by si musel dat aspon 3 toroidky. So ziadnou toroidkou nedosiahnes zase taky signal ako so samostatnou 105 cm parabolou ci este vacsou. Ked uz, tak mam aj toroid a mam aj motor, obe varianty maju pre aj proti. Ale nebudem tvrdit, ze motor v zime nejde.

    5. @Guru, netáraj a nedrýstaj. Aspoň sa nauč čitať a chápať čo píšem písaným textom! Pretože celý orbit mám pokrytý okrem Toroidu aj ďalšími anténami od E-85cm po Offset 190cm. Motor je nanic 😀

    6. dpc orbit su zuvacky 🙂 ale teraz vazne, bud ste vsetci dochodcovia a nemate co robit alebo ste pricapeni na tych zobrazovacich jednotkach od rana do vecera a este vam za to nejaky magor plati…90 % volnych stanic je preto volnych, lebo maju vypovednu a pridanu hodnotu 0, cest tym par vynimkam ako ESP1 DE, Skynews a pod. Sak to u vas chlopaci musi vyzerat jak v Roswelle. Robil som si minule poriadok v streamoch na IPTV z 380 kanalov (je cca 280 pay tv) som si ponechal 36 a to tiez asi vsetko ani nezapnem. Toto lovenei kanalov je len fakt pre niekoho asi prijemny zrut casu, realne z toho nemate nikto uzitok, jedine ze robite nejake piratini a predavate cardshare 🙂

  4. Taktiez ma to zajima. Mam to na chate kopa stanic tam bezi fta, ale dalo sa to cakat

    1. @ Ignac :

      Já ale nechcu z 51,5°E jen ty FTA stanice ale ale aj ty placené. Chtěl se aj kupovat ten CA modul nebo tu dekódovací kartu když už musím dva roky u Skylinku platit oproti Digitalu (který byl po 3,99 Euro) Mini v kterém je ale opravdu není navíc lautr nic sledovatelného kromě Film Europe+ HD a pro děcka to Jojko.
      Podle mě by měli to Jojko přesunút do Digitalu zrovna tak jak je tam nově ten JOJ Šport HD. Pokud by bylo Jojko v Digitalu jako ten JOJ Šport HD tak si nebudu platit vícekrát Mini po 5,80 Euro měsíčně ale dám si balíčky Film Europe po 6,20 Euro měsíčně kde sú jen stanice Film Europe HD a Film Europe+ HD.

Komentáre už nie sú povolené.