Reklama

DVB-T2: JOJ Šport HD je súčasťou Voľnej telky alebo Plustelky?

V stredu 20. októbra to budú už dva týždne od štartu JOJ Šport a program je aj naďalej šírený v DVB-T2 voľne. To znamená, že vysielanie nie je kódované a preto nepotrebujú diváci k sledovaniu žiadne dekódovacie zariadenie Plustelky.
Pokračovanie nižšie:

Na redakčný mail prišlo za tú dobu niekoľko mailov od čitateľov, že kanál JOJ Šport je súčasťou Voľnej telky a množstvo ďalších zase s otázkou či je kanál JOJ Šport súčasťou Voľnej telky alebo Plustelky. Väčšina pritom odkazovala na oficiálnu webovú stránku s ponukou platformy Plustelka, kde je tento program uvádzaný medzi stanicami Voľnej telky (Jednotka, Dvojka, Trojka, TV JOJ, Plus, WAU a TV LUX), teda medzi nekódovanými. Detailnejšie informácie sme sa snažili získať priamo od prevádzkovateľa Plustelky, spoločnosti Towercom, už 11. októbra 2021. Bohužiaľ doteraz a to ani na druhý pokus nám od riaditeľa sekcie marketingu a rezidenčného segmentu zo spoločnosti Towercom odpoveď neprišla. Oficiálne stanovisko preto k dispozícii z Towercomu nie je.

Podľa neoficiálnych informácií však aktuálne stále nie je známe či bude JOJ Šport HD šírený v DVB-T2 voľne, alebo nie. Towercom šíri JOJ Šport voľne od jeho štartu na základe rozhodnutia samotného vysielateľa. Ak sa teda JOJ Group rozhodne, že JOJ Šport chce mať šírenú v DVB-T2 voľne, bude aj naďalej dostupná divákom zadarmo. Naopak, ak sa rozhodne byť kódovaná, bude automaticky zakódovaná a Towercom ju zaradí do základného balíka Plustelky.

Slovenský športový kanál JOJ Šport odštartoval vysielanie v stredu 6. októbra. Od začiatku vysielania je k dispozícii u vybraných káblových, satelitných, IPTV či OTT operátorov po celom Slovensku, ako aj voľne (FTA) prostredníctvom terestriálneho vysielania. Prvé dni od štartu bol dostupný navyše aj bezplatný internetový stream, ktorý však vysielateľ už zrušil.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. „V stredu 20. augusta to budú už dva týždne od štartu JOJ Šport…“. Nie v októbri?

    1. Samozrejme, jedná sa o október. Opravené. Vďaka za upozornenie.

  2. No a nieje to jedno, či je súčasťou Voľnej Telky alebo Plustelky? Podstatné je, že zatiaľ sa za terestriálny prijem tejto tv stanice neplatí 😀 Avšak ak sa bude za prijem tejto tv stanice v terestrike platiť, tak sa so svojím portfóliom rozhýbe aj Telekom, DIGI, Antiksat…Pretože Skylink rád inkasuje prachy od ľudí za tv stanice, ktoré sú inde grátis!

  3. Podľa mňa, to tak skoro Jojka a ani Towercom nezverejnia.Ja si skôr myslím, že Joj šport bude FTA,aspoň dovtedy, kým nespustí RTVS športoví kanál,ale račej by sa mala verejnoprávna televízia zamerať na detský,alebo spravodajský kanál,ako na šport.

    1. mustafa
      Zákodovanie joj šport nebude nijako súvisieť s RTVS Šport. Ako si na to prišiel? RTVS Šport nebude spustený dovtedy kým sa nenájdu peniaze na jeho prevádzku, rozumej nepríde niečo zo štát. rozpočtu. Čo nebude v horizonte mesiacov. Pokiaľ bude chcieť Jojka, aby bol jej športový kanál ako tak profitabilny, budú potrebne platby od providerov/divakov, bude musieť tento program všade šíriť ako platený. Jeho prevádzka je pomerne nákladná.
      Rokovania medzi joj a Towercom nie sú o tom, či bude kanál v Plustelke zakódovaný, ale o platbe za jeho šírenie. Rokovania nie sú uzavreté preto redakcia ešte nezískala žiadne relevantné info. Treba ešte mesiac, dva počkať.

    2. @Igor,však počkáme a uvidíme čo bude,len nechápem načo je RTVS športový kanál,nemá peniaze a chce niečo tak nákladné.

    3. Mustafa,spravodajský kanál na slovensku je,načo má mať stv,ďalší spravodajský kanál.

    4. Už nič k šťastiu nechýba, len ďalší prokremeľský, propobirmovaný a progenerátorovský spravodajský „kanál“.

  4. Podla mna nebude volne vysielana ked operatori za JOJ šport platia.

    1. … sa prejavila samolutost (ako ta to dvbt strasne nezaujima, ze si specialne vyhladas temu a este aj komentujes. urcite mas v terestrialnom konektore naliaty epoxid a rtvs urcite nesledujes)

  5. ..no táto stanica bude šírená volne v dvbt maximálne dovtedy, pokial ich do ponuky nezaradí telekom a pod neho patriace magio, digi a pod.Joj šport je reklamný kanál, takže musí byť dostupný čo najvačšiemu počtu divákov.

    1. JOJ HD a PlusHD su tiez reklamne a su v plustelke.Preto moj nazor je taky ze mesiac promo a potom šup s ním do Plustelky.

  6. Mustafa,reagoval som na Mirko co pisal.Viem ze neni v plustelke.

  7. Keď nebude voľne, tak to môžu zabaliť s celým DVB-T / T2. A okrem toho sa stanica venuje slovenskému športu tak ako niekedy 213 TV, tak by mala byť cez anténu DVB-T2 šírená voľne…

    1. A vieš prečo 213 skončila tak ako skončila? To chces aby sa joj šport inšpirovala touto stanicou, ktorá skončila v dlhoch? Verím, že Jojka spúšťa nové kanály kvôli zisku nie strate.

  8. Mustafa ja si myslím že RTVS šancu na spustenie športového kanála na veľmi dlhú dobu premrhali kedže sľubovaný RTVS Šport doposiaľ nespustili.

    1. Markíza je tiež platená a má najlepšiu sledovanosť. Takže sledovanost nemá priamu súvislosť s plateným režimom.
      Prečo by joj šport nemal mať sledovanosť ak bude v dvb-t zakódovaný? Veď dvb-t sleduje nejakých 15% domacnosti. Zákazníci iných providerov, ktorí majú joj šport v ponuke ho nebudú sledovať? Prečo?

  9. Igi kto ti povedal že narkóza má najväčšiu sledovanosť.Alebo pozeráš tie prieskumy ktoré si tato nenažraná reklamná tv platí.Ja viem že Jojka a stv sú sledovanejšie lebo sú voľne dostupné cez dvb-t.Zapajal som veľa dvb-t antén na domoch aj chatách tak nedristaj.

    1. Peter
      Prepáč ale sledovanosť sa nemeria počtom zapojených antén na prijem dvb-t. Voľné dvb-t sleduje len zlomok divákov, domácností. V SR väčšina domácností využíva platené služby, kde sú popri STV a joj aj ďalšie stanice. Robi sa jeden peoplemetrovy prieskum, ktorý akceptujú všetky významné tv v SR (vrátane Markízy, Joj a RTVS) a podľa toho sa tvoria reklamné sloty a aj cena reklamy. Takže ak máš iný relevantný a objektívny prieskum, ktorý ukazuje niečo iné tak sem s ním. V opačnom prípade tu drista niekto iný. Ak by sa merala sledovanosť len vo voľnom dvb-t, tak máš pravdu tak bude na tom lepšie joj a RTVS. Reagoval som na stratu sledovanosti joj šport, pokiaľ by ju zakódovali v dvb-t. Ja som písal o celkovej sledovanosti, pretože joj šport je dostupna nielen v dvb-t.

Komentáre už nie sú povolené.