Reklama

AVIS zapol vybrané DVB-T2 vysielače po Plustelka Viac, naopak niekoľko miestnych vysielačov bude vypínať

V najbližšom období má byť podľa našich zistení vypnutých viacero miestnych DVB-T vysielačov, ktoré prevádzkuje operátor AVIS. Nepôjde pritom o technické odstávky ani žiadne technické problémy. Naopak, niekoľko DVB-T2 vysielačov, ktoré šírili donedávna službu Plustelka Viac, bude zase aktivovaných.
Pokračovanie nižšie:

Z dôvodu malej obsadenosti multiplexov sme sa rozhodli ukončiť regionálne DVB-T vysielanie v lokalitách Martin, Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom, Ružomberok, Rimavská Sobota, Lučenec, Čadca a Dolný Kubín,“ uviedol pre portál SatelitnáTV.sk pán Kašuba, konateľ spoločnosti AVIS. „Bratislavský vysielač pri Volkswagene bude tiež vypnutý. Vysielač na Vlčom hrdle (32. kanál) zostáva v prevádzke, ale bude šíriť balíček programov Plustelka, 26. kanál zostáva naďalej bezo zmeny,“ dodal.

Miestne DVB-T vysielače Martin – Slovenská národná knižnica (23. kanál), Turčianske Teplice – panelák na ulici Horné Rakovce (42. kanál), Žiar nad Hronom – Stará Kremnička (41. kanál), Ružomberok – mestská časť Černová (41. kanál), Rimavská Sobota –  Kurinec (25.), Lučenec – Horná Slatinka (26. kanál), Čadca – TVP Čadca II. (25. kanál) a Dolný Kubín – Ostrá skala (23. kanál) budú tak definitívne vypnuté z dôvodu nízkeho záujmu zo strany vysielateľov.

Opätovne zapnuté boli naopak v posledných dňoch vybrané DVB-T2 vysielače po Plustelka Viac. Konkrétne ide o vysielače Bratislava – Vlčie hrdlo (32. kanál), Trenčín – TVP Drietoma (36. kanál), Banská Bystrica – Kláry Jarunkovej 14489/2 (44. kanál), Prešov – Východoslovenské vodárne (41. kanál), Košice – Bankov (41. kanál) a Trnava – Koniarekova ul. 19 (36. kanál). Tieto všetky spomínané vysielače operátor aktivoval v tomto týždni, podľa našich zistení šíria všetky štvrtý celoplošný multiplex (MUX 4). V praxi to znamená, že sa zlepšilo pokrytie väčšiny platených kanálov z platformy Plustelka. Okrem toho AVIS ponecháva aktívne aj vysielače Prievidza – TVP Prievidza (27. kanál), Rožňava – Edelényska 2 (32. kanál) a Stropkov – Baňa (28. kanál), ktoré šíria MUX 4 už dlhšiu dobu.

Ako prvý sme vás informovali, že AVIS testuje v spolupráci s operátorom Obecné siete v Nitre viacero kódovaných programov. Aktuálne sú to už dva DVB-T2 multiplexy, ktoré šíria približne 70 TV staníc v kodeku HEVC. Po dokončení testov by mala vzniknúť nová terestriálna platforma. „V priebehu niekoľkých mesiacov plánujeme vysielanie platenej služby v štandarde DVB-T2. Momentálne čakáme na potrebné povolenia. O spustení vás budeme informovať,“ komentoval testovacie vysielanie Kašuba.

Zoznam jednotlivých DVB-T/DVB-T2 a DAB+ vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače, kde nechýba ani ich programová ponuka.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Takže Lučenec tiež Avis vypne,ďakujeme pekne,celé dvb-t je to veľká hanba !!!!

    1. Kedy to má Kašuba-Skratek vysielače vypínať,aký termín ?

    2. Aj podľa mňa sa už nikdy nezapne,tento mesiac to dobre pokračuje,skončilo rádio Antena Rock,nasleduje TV Hronka,keď už vysielač nepôjde a čo bude nasledovať ?

  2. Údajne aj satelitná služba Fotelka ma končit,má veľmi málo zákaznikov.

    1. Taká satelitná služba aj niekedy začala? Ani nemôže mať veľa zákazníkov, keď o nej takmer nikto nevie.

    2. „frístajlo“!
      – kto sa zaujíma o túto problematiku, tak o tejto službe Fotelka už dávno vie. Kto nemá šajnu, tak potom píše nezmysly.
      🙂

    3. „Miroslav“ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Pre teba, ako nechápavého, to napíšem inak, možno ti to dôjde.
      Ja o satelitnej službe Fotelka viem, ty zrejme tiež. Ďalších 20 tisíc ľudí (možno aj 100 tisíc), ktorí sa zaujímajú o satelitné vysielanie, pravdepodobne tiež pozná túto službu. Ale to je stále málo. Ak si v tej Fotelke myslia, že stačí, ak sa dostanú do povedomia len takejto skupiny ľudí, tak nech radšej zhasnú, zamknú a dovi dopo. O tom, čo všetko sa dialo, kým sa dopracovali k značke Fotelka, radšej ani nejdem písať.
      Čo som tým chcel povedať, je to, že prevádzkovateľ tejto služby ju nikdy masovo nepropagoval. Som presvedčený, že veľká väčšina divákov nevie, že takéto niečo existuje. Možno sa kedysi kdesi objavil nejaký článok o spustení takejto platformy, ale to je tak všetko. Teda niet sa čo čudovať, že zákazníkov je málo.
      A ty, skôr než začneš písať vlastné nezmysly, sa nauč čítať medzi riadkami.

    4. „frístajlo“!
      Nemyslím si, že by som písal o nejakých nezmysloch!
      A ty ak chceš nabudúce písať medzi riadkami, tak nepíš v hádankách, ale tak, aby to vypadalo, že je to naozaj písané medzi riadkami.
      Alebo!
      Napíš to zreteľne a jasne a máš to bez problémov a zbytočných, dodatočných dokončovacích formalít.
      🙂

  3. „Ak si v tej Fotelke myslia“ … prečo množné číslo ?

  4. Dakujeme za Rožnavu že kanál 32 bude fungovať a tešíme sa na rozšírenie avizovaných programov.

  5. Nechápem načo na bývalých vysielačoch Plustelky Viac Bratislava – Vlčie hrdlo, Banská Bystrica – Kláry Jarunkovej, Prešov – Východoslovenské vodárne, Košice – Bankov a Trnava – Koniarekova ul. ide MUX 4, keď tieto lokality pokrývajú výkonné vysielače/kmitočty MUX 4 pridelené Towercomu. Ide o plytvanie frekvenčným spektrom ! ! !

    Napr. MUX 4 v Košiciach ide z Dubníka aj Heringeša, tak načo ešte aj z Bankova z lokálneho vysielača miestneho multiplexu ? ! ?

    MUX 4 v Prešove ide z Dubníka aj Šibenej hory, tak načo ešte raz z rovnakej kóty Šibená hora z lokálneho vysielača miestneho multiplexu ? ! ?

    Detto Banská Bystrica (prekrytie Laskomer), Bratislava a Trnava (prekrytie Kamzík).

    1. Rozum do vrecka

      Duplicitné vysielače MUX4: zbytočné žiarenie a zbytočne vyhodené peniaze za elekrinu tzv. EKO myslenie, fakt výmysel hodný Nobelovej ceny… Chcel by som vedieť, kto stojí za týmto „skvelým“ nápadom a kto to povolil…

  6. Amatéri z Avisu sa poponáhlali LC vysielač je ešte funkčný,ale už nešíri žiaden program.

    1. @mustafa Nech sa páči, ste na rade, teraz nám Vy ukážte, ako budete prevádzkovať vysielač, ktorého zisk bude v mínuse a budete ho dlhodobo dotovať a vysielať len aby ľudia (a konkrétne aj Vy) mohli pozerať. Veľmi rád sa na to pozriem aký „Amatér“ z Vás bude a ako dlho to vydržíte, pretože Avis to vydržal veľmi dlho..

    2. Ste amatéri to nezapriete Avis aj Towercom,to že ste takto bačovali,už dvb-t je mŕtve na slovensku všetci moji susedia mali plustelku,tento rok mám len a ja z bratom,mne končí tento rok a je koniec,idem na cardashering,majú všetci v okolí satelity nám ostali po ďalšom podvode cs link skylink navždy zadarmo a nebudem to ďalej rozpisovať nemá to význam.

    3. Veru amatéri. Nevedia si prepočítať náklady a ešte sa chvália ako dlho to vydržali prevadzkovat v strate. Môžete si podať ruku s Fotelkou, to je podobný prípad. Nové vedenie Towercomu pochopilo že Plustelka viac je stratová tak to vypli, ale zároveň hľadali náhradu, zaujemcu, ktory dane kanály využije, tento počin chválim.

  7. škratek, Nechápem načo živíte Hlohovec. Načo tam púšťate MTT ? Akurát nám v Piešťanoch rušíte Primy ! Pochopte, že HcTV nemá ani euro navyše.

  8. Keby v Bratislave vypli k26 a preladili ho na k32, urobili by určite lepšie.
    S prechodom na DVB-T2 som prišiel o k29. Takto s rušičkou pre Bratislavu na k26 nie je šanca.

    1. Veď o to ide. Zarusit najmä české vysielače ktoré by bolo možné chytať. Podobná situácia Hlohovec, Piešťany…

Komentáre už nie sú povolené.