Reklama

Televízia TA3 oslávi 20. narodeniny, pripravuje viacero zmien

V tomto týždni oslávi TA3 už svoje 20. narodeniny. Prvá slovenská spravodajská televízia spustila svoje vysielanie 11. septembra 2001. Najskôr šírila svoje vysielanie voľne cez družicu ako aj terestriálne, k prechodu na platený model pristúpila na základe vlastného rozhodnutia v posledných rokoch. Spomeňme, že TA3 vysiela voľne do takmer celej Európy vďaka družici Astra 3B (23,5°E) a to v rokoch 2005 až 2019. Rovnako bola šírená voľne aj DVB-T a to od roku 2013 do 2020. Aktuálne je možné sledovať vysielanie voľne už iba cez internet.
Pokračovanie nižšie:

Pri príležitosti okrúhlych narodenín pripravuje televízia pre svojich divákov niekoľko noviniek a zmien. Najvýznamnejšou zmenou má byť prechod na celodenné vysielanie, 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Okrem toho sa televízia predstaví divákom s novou staničnou grafikou.

V pondelok 13. septembra odštartujú programové zmeny v štruktúre. Novou tvárou ranného vysielania s názvom Raňajky bude Alexander Štefuca. Dramaturgickými zmenami prejdú nosné relácie, medzi ktoré patria najmä nedeľná diskusná relácia V politike, Téma dňa s Petrom Bielikom od pondelka do štvrtka a denná diskusná relácia Tak takto.

Počas jesene bude pokračovať relácia Zdravie na TA3, ktorú predstavila televízia v auguste. Súčasťou zmien bude na jeseň aj nová večerná relácia Klub TA3, v ktorej sa budú rozoberať aktuálne spoločenské témy.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. A co tak vysielat objektivnejsie spravy? Peter Bielik je jednym z najtendencnejsich moderatorov, akych som aktualne videl. Nicim nepodlozene domnienky, podsuva svoje nazory. Danka z SNS tam vzdy velebil… toto treba vyladit, nie nejaku grafiku. Ta im nepomoze.

  2. Spravodajské kanály majú vysielať voľne ! ! ! Nehovoriac o zaujatých a neobjektívnych kanáloch, ktoré produkujú odpad a žumpu.

  3. TA3 nie je objektivnou televíziou stačí sa podivat Ct24 s Moravcom.

  4. Mňa by dosť zaujímalo, že ako to vlastne je v prípade týchto televízií, ktoré sa stali zrazu platenými. Sťažovali sa, že vysielanie cez DVB-T je príliš drahé.
    Doteraz platili za svoje šírenie Towercomu a po zmene je to ako? Towercom platí im a oni si už za šírenie neplatia? Ale platia Towercomu a zároveň ten platí im? Lebo potom vlastne mohli ostať free, stačilo keby im Towercom dal zľavu v takej sume, ktorú im teraz platí. No proste celé mi to príde postavené na hlavu.

  5. Nenažrané spoplatnené tv nesledujem, stačía mi voľné tv z dvb-t 1, 2 a 3 mux SK a chytám aj 21.22.23 mux CZ.Nech sa strčia do psej matere aj z ich spoplatňovaním zasraných reklamných tv programov.

  6. Sú sprostý aj s televíziou a s vysielač i chú iba tú koronu

  7. Spravodajská televízia?
    20 rokov na scéne a kde máte teletext?
    Haló…21.storočie!!!

    1. TXT zostal v 20. storočí. V 21. storočí sa využíva internet a spravodajských webov máš desiatky.

    2. Ani TV Nova a TV Prima nemajú Teletext. Ale ja by som to nerušil, napr. sú tam titulky pre nepočujúcich, alebo info pre tých, ktorý nemajú comp a net prípadne je tam chat.

Komentáre už nie sú povolené.