Reklama

Radio Austria vstúpilo do DAB+

Rakúska rozhlasová stanica Radio Austria vstúpila do digitálneho rozhlasového vysielania (DAB+). Novinka pre poslucháčov DAB+ je šírená v rakúskom celoplošnom multiplexe DAB+ Austria. Podľa našich zistení sa v prijímačoch identifikuje pod názvom „-AUSTRIA“, vysiela v kodeku HE-AAC v1 a dátový tok je nastavený na 72 kbit/s.
Pokračovanie nižšie:

Súčasťou rakúskeho celoplošného DAB+ multiplexu je k dnešnému dňu 16 rozhlasových staníc od komerčných vysielateľov (Technikum ONE, * 88.6 *, -AUSTRIA, Antenne Österrei, ENERGY, ERF Plus, KLASSIK RADIO, Mein Kinderradio, Radio Flamingo, Radio Maria, Rock Antenne, Stephans Klassik, WELLE 1, arabella HOT, arabella RELAX, jö.live) a jeden dátový kanál (EPG).

Kompletný zoznam vysielačov aj s aktuálnou ponukou môžete nájsť v sekcii Vysielače, ktorú pravidelne aktualizujeme.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Preto moja smerová anténa otočená na kamzik mi preskočí karpaty a robieva mi túto lepšiu náladu Rakúskeho DABu.

  2. A proto i mne to těší, poslouchám DAB+ Austria v Olomouci a je tu další rádio pro pohodu.

  3. Ahojte, jak taktiez uz veselo pocuvam tento MUX dlhsiu dobu, BA-Ruzinov, pekne spestrenie, v nasom SK MUXe je toho malo.. Vidim v tom aj cestu vacsej volby, ved napr. Arabella uz ma 4 radia v DAB+ muxe – 2 na 5D – resp DAB AUSTRIA Muxe (Arabella RELAX a HOT) a 2 vo Wien MUXe 11C – Arabella Gold a Arabella (klasik) – tento uz nechytam 🙁 P.S. Towercom ma v rezerve aj kanal 10C z Kamzika? Tam mam signal, aj sa hlasi ako towercom, ale radia ziadne…

    1. Stačí pozrieť zoznam vysielačov:
      https://www.satelitnatv.sk/vysielace/dab/

  4. V Bratislave a okolí sa dá chytiť na 5D a 8A.

    1. Filip myslí DVB-T2, len neviem, či je to otázka (?) alebo oznamuje, že MUX 4 z vysielača Rožňava – Dievčenská skala K22 už vysiela, lebo mu chýba otáznik alebo bodka na konci vety. Redakcia možno zistí, či to už vysiela…

    2. V Rožňave je dočasne MUX 4 na 32. kanáli. Ak sa spustí Dievčenska skala potom sa tento vysielač vypne.

  5. Ahojte. Dakujem za upresnenie,uz som si to dostudoval,nenapadlo ma,ze by som tak dobre mohol chytit presah zo Zoboru.. Uz byvam v BA Ruzinove,predtym Stupave,cize kvoli kopcu to nehrozilo,preto som aj pisal,ze som chytal MUX CityWien.. Ale prijal by som rozsirenie radii aj u nas na SK..

    1. U nas to bude opacne. Koncom mesiaca bude v DAB o tri stanice menej.

Komentáre už nie sú povolené.