Reklama

Rádio Anténa Rock oznámilo poslucháčom, že končí

Rozhlasová stanica Anténa Rock, ktorá by onedlho oslávila 7. narodeniny, oznámila svojim poslucháčom nepríjemnú správu. Koncom tohto mesiaca (30. septembra 2021) ukončí vysielanie.
Pokračovanie nižšie:

Prečo Anténa Rock končí? „Na základe dostupných informácií si rádio Anténa Rock nevie reklamou zarobiť na svoju prevádzku. Najvyššou položkou sú vysielače, platby za ne sa pohybujú do niekoľko stoviek tisíc eur ročne. Vysokou položkou sú aj poplatky za autorské pravá, plus niečo na mzdy pre nás, tých zopár nadšencov, ktorí sa na programe podieľame. Suma sumárum, rádio , ktoré má počúvanosť okolo 3,5 % a teda tých 150-tisíc denných poslucháčov, sa obchodne neuživí. Je legitímne, že majitelia to berú výhradne ako biznis. Môžeme si my a môžete si vy o tom myslieť čokoľvek, v trhovej spoločnosti tak tieto spoločnosti konajú na dennej báze. Dnes ten „čierny Peter“ padol na nás,“ vysvetľuje poslucháčom rozhlasová stanica na svojom webe.

Rádio Anténa Rock ako už názov prezrádza sa zameriava vo svojom vysielaní na rockovú hudbu. Okrem kvalitnej rockovej hudby však prináša svojim poslucháčom aj spravodajstvo a dopravný servis. Vysielanie je šírené ako prostredníctvom vybraných FM vysielačov, tak aj cez DAB+, internet či družicu Astra 3B (23,5°E).

Rockové rádio spustilo svoje vysielanie 1. októbra 2014, kedy nahradilo doterajšiu rozhlasovú stanicu Rádio Anténa. Ešte predtým však vysielalo z rovnakých frekvencií Rádio Hey!, ktoré sa zameriavalo iba na slovenských a českých interpretov.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Radio Anténa Rock bolo výborné rádio, kvalitu treba zrušiť , to sú typický slováci . Mali radšej zrušiť – Rádio Expres , Radio Europa 2 , Radio Jemné – to je odpad – to su radia kto nik nepočúva .

    1. Slovo „nik“ zamen za slovo „ja“. Pozri si počúvanosť rádií a zistíš čo sa ako počúva. Non-mainstream radiam sa žije všade zle, preto radšej využívajú internet, kde je ale tiež veľká konkurencia takže sa im žije ťažko.

    2. No čo je to hotová katastrofa,časom budeme počúvať len rádio Lumen a rádio Mária a budú z nás všetci sektári,ako v našej vláde.

    3. Čo sa týka žánru, súhlasím Rádio Anténa Rock je/bolo fajn rádio. Ale iba čo sa týka žánru!!! Bohužiaľ už nie vo výbere skladieb a pestrosti vo výbere interprétov! V tomto smere to bol obohraný opakujúci sa nudný playlist, častokrát mi to pripadalo, ako preskakujúca gramoplatňa. 🙂
      Sami si podpílili konár pod sebou a to arogantným neprispôsobením sa poslucháčovi.

  2. Su aj ine Rozhlasove stanice na Slovensku (Radio Zet,Radio Rebeca,Sro,Radio Devin a dalšie) a vysielaju i Ceske Rozhlasy (Frekvence 1,Radio Orion,Cro a dalšie) a Polske Rozhlasy (Radio Zet,Jedynka,Trojka a asi všetko z Polskych ) na Slovensku.Ale to,že sa nevedia uživit rozhlasove a programove stanice na Slovensku je Ironia oproti Polskym a Ceskym susedom ktory vysielaju k nam i cez DVBT 2 a vobec sa nestažuju na platenie.A Anglicke rozhlasy vysielaju v DVBT 2,Satelitne na Astre 2 i normalne.

  3. nehovor hlúposti počúvame rádio Expres prečo má počúvanosť takú vysokú BMX nehovor hloposty odňať ja anténa rock PS:každý má svoje rádio najobľúbenejšie

  4. Ty píšeš hlúposti,rádio Expres opakuje 3 pesničky dookola,by som zmagoril,keby som to rádio počúval hodinu.

    1. Expres je najpocuvanejsie lebo sa stále prispôsobuje trhu pracujú na programe. Expres je predovšetkým dopravné rádio ale program je prispôsobený aj na celodenné počúvanie. Samozrejme, že sa skladby cez deň opakujú ale ak to berieme ako kulisu tak to nemôže vadiť. Ak by som pokračoval tak nie len podľa mňa má víkendové vysielanie najlepšie zo všetkých konkurenčných rádii lebo sa cez víkend nevykaslalo na poslucháčov ako ostatné. Aj preto niekoľko rokov je najpocuvanejsie rádio na Slovensku. Ani nikto nemôže spochybniť vo svojom okolí, že nie je najčastejšie naladeným rádiom. Má najväčšiu sieť vysielačov dokázalo, že aj s minimom výkonných vysielačov ale za to s množstvom individuálne koordinovaných frekvencií sa dá pokryť takmer celá republika.

    2. Ok Peter,ale tie skladby čo na Exprese hrajú stále dookola stoja za prd !!!

    3. Každé radio má teraz dopravný servis,len na rádiu EXPRES hrajú sračky,uspávanky.

    4. Rádio Expres je dokonalý maglajz. Vypočuješ si tam Cobaina (toho jedného ktorého tieto rádia točia o tom že prisahá že nemá zbraň) a potom rozchichotaná moderátorka povie niečo pozitívne a mimo kontext. Je to klasický business model jukeboxu s náhodným radením pesničiek a priebežne obmieňaným playlistom na základe popularity – niekomu sa páči Boney M, niekomu Cobain – tak prečo ich nezaradiť jedného za druhým – že z výsledku trochu napína, to je len metafora života.

  5. Hudobným redaktorom skoro všetkých rádií by som odobral občianske, lebo hrať to isté a to samé kolom dokola, hrať 1-3 pesničky celé mesiace od speváka či skupiny, čo majú dalších 100 hitov a vyberať hudbu podla akýchsi pochybných prieskumov nejakých agentúr svedči ozaj o nesvojprávnosti.Ale asi ani nepočúvajú, čo vyberajú.

  6. To je začiatok, podobny osud čaka aj regionalne televizie. Z reklamy sa neuživia, štat a ani župy nepomôžu, mesta maju svoje lokalky. A MK SR cez kreativny priemysel je jeden obrovsky bordel ako aj cela vlada.

    1. Nič v zlom ale mám pocit, že regionálne tv ani nemajú čo ponúknuť nemajú ani divákov. Skôr si viem predstaviť informácie poskytnúť ako regionálne týždenníky či už v tlačenej forme alebo na internete.

  7. Ja najviac počúvam Reginu stred, rádio Slovensko ale rád som pri varení počúvala aj Anténu rádio a to mi bude chýbať.

    1. Presne tak Anina,ja som tiež počúval Anténu Rock a rádio Slovensko,častejšie síce Anténu Rock,ale to rádio skončí,tak budem už len rádio Slovensko,škoda že verejnoprávny rozhlas nemá už rádio Rock FM,to bolo super rádio,aj keď si na neho pamätam ako chlapec, keď skončilo a čo sa týka ostatných súkromných radii čo na Slovensku vysielajú ani jedno nehrá moju muziku, ktorú mám rád,Rock a Metal.keď tak strašne málo.

    2. Mustafa moje slová. Napísal si to za mňa,, škoda že verejnoprávny rozhlas nemá už rádio Rock FM“

  8. Všeobecne mi lezú na nervy afektovaní, oplašení, uvrieskaní moderátori …. top rádio je klasika slovenský rozhlas, iné ani nepočúvam

  9. Prečo tak nezrušit radio ,,lumen,,Ale zrusit radio Antena Rock?Antena Rock je super rádio.

  10. Je to smutné, že je koniec, ale na druhej strane mi anténa rock veľmi pripomína kazetový prehrávač s opakovaným automatickým otáčaním kaziet aké boli v autoradiach v 80tych a prvej polovici 90tych rokov 20teho storočia s 30. – 40timi skladbami a nič viac , žiadna novinka proste nič iné, presne to som mal nahraté na jednej kazete pred 40timi rokmi ako malý začínajúci rocker

  11. Slovenská Republika byla lepší Antena Rock mela 1 nevýhodu vysila v monu

  12. Anténa Rock je vynikajúce rádio len nedarilo sa mi ho chytiť ani v Bratislave. Veľmi zlá frekvencia.

Komentáre už nie sú povolené.