Reklama

Ďalší program v DVB-T má pripojené HbbTV

V tomto týždni sa rozšíril počet televíznych staníc v slovenskom DVB-T/T2, ktoré majú pripojené a aktívne hybridné vysielanie (HbbTV). Červené tlačidlo môžu využívať diváci po novom už aj na českom kresťanskom programe Noe, ktorý je šírený v celej sieti miestnych DVB-T vysielačov slovenského operátora AVIS v HD kvalite. Jedná sa takmer o 30 DVB-T vysielačov po celom Slovensku. Kompletný zoznam vysielačov je dostupný v sekcii Vysielače.
Pokračovanie nižšie:

TV Noe ponúka v HbbTV pre divákov TV Program s archívom a streamy TV Noe a špeciálneho programu TV Noe+. Stanica má hybridné vysielanie už niečo vyše roka, z miestnych DVB-T vysielačov však doteraz nebolo slovenským divákom k dispozícii.

Pre spustenie HbbTV je potrebné mať pripojenie k internetu a vlastniť televízor, alebo set-top-box s podporou tohto nového štandardu. Potom už len stačí stlačiť štandardne červené tlačidlo na diaľkovom ovládaní.

K dnešnému dňu môžu diváci zo slovenských DVB-T/T2 vysielačov využívať HbbTV na staniciach ČT 1, ČT 2, Dajto, Doma, Dvojka, Dvojka HD, JOJ HD, JOJ Plus, Jednotka, Jednotka HD, Markíza HD, TV JOJ, TV Noe HD, WAU a špeciálnom dátovom kanále otta – interaktívna služba.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ja len nerozumiem, prečo RTVS už dlho nevyužíva HbbTV na online vysielanie športových prenosov, keď na webe RTVS idú na programe Live 0. (Napr. 26.8.2021 dohrávka volejbalu SR – Bielorusko na ME žien, predtým futbalové zápasy na ME.)

    1. Tiež to nechápem. Sučasné vedenie asi nevie čo je HbbTV.

  2. HbbTV v podaní RTVS, resp. kanálov skupiny Joj je výsmech divákom a pľuvanec do očí moderným technológiám. O čosi lepšie na tom je HbbTV skupiny Markíza aj keď obsah by sa rozhodne mal o čo rozšíriť a hlavne usporiadať. Práve som si prelúskal toto HbbTV na Noe tv. Pravda, nie je to pre mňa obsah, pre ktorý sa tu budem vracať, ale som príjemne prekvapený spracovaním, grafikou ale hlavne funkčnosťou 😉

    1. Na HbbTV kanálov JOJ, Plus a Wau (na RTVS len STV1 a 2, ale nie 3) je aspoň možnosť spätného pretočenia programu o 24 hodín. Markíza to neumožnila, lebo má spoplatnené Voyo a diváci by preskočili reklamy. Myslím si, že amatéri v RTVS naozaj nevedia, že v HbbTV majú možnosť online vysielania ako obdoba Live 0 z webu. Pred časom to fungovalo, ale niekto zaspal dobu. Aj v teletexte má STV výpadky, napr. zabudnú uverejniť tv program na daný deň, ostáva tam včerajší.

Komentáre už nie sú povolené.