Reklama

RTVS zabezpečí vysielanie LOH 2021 priamo z dejiska, kde bude mať 60-členný štáb

V piatok 23. júla sa otváracím ceremoniálom začnú letné olympijské hry. Verejnoprávna RTVS pripravuje pre divákov vysielanie počas celého trvania olympiády, ktoré bude zabezpečené prvýkrát v histórii priamo z dejiska najväčšej športovej udalosti roka v Tokiu. Z pohľadu technického a personálneho zabezpečenia ide o najväčší športový televízny projekt za posledné desaťročia. Olympiáda bude aj súčasťou rozhlasového vysielania Rádia Slovensko a športoví fanúšikovia nájdu všetky dôležité informácie, vrátane priamych prenosov, aj na webe RTVS.
Pokračovanie nižšie:

Hry 32. olympiády sú ťažiskovým projektom multišportového roka 2021. Objem vysielania, dĺžka, náročnosť a kvantita prípravných prác, vrátane dôkladne plánovanej logistiky z neho robia najambicióznejšiu operáciu v histórii športového vysielania na Slovensku. Technologické riešenie projektu Letných olympijských hier 2020 v Tokiu je unikátne z pohľadu realizácie športových udalostí tohto typu v RTVS za posledných 20 rokov. RTVS jeho prípravou strávila 14 mesiacov. Kompletnú výrobu a vysielanie celej športovej udalosti bude RTVS zastrešovať priamo z Tokia,“ hovorí riaditeľ sekcie športu Matej Hajko.

RTVS vysiela do dejiska olympiády 60-členný štáb, a to vrátane rozhlasových pracovníkov. RTVS, na základe predchádzajúcich pozitívnych skúsenosti s profesionálnou prácou výrobného štábu z Atén 2004, Pekingu 2008 a Londýna 2012, oslovili na spoluprácu aj producenti medzinárodného olympijského signálu z firmy OBS (Olympic broadcasting services). Vyše 20-členný štáb pracovníkov a spolupracovníkov RTVS bude produkovať kompletný program streleckých súťaží, ktorý budú odoberať všetci vysielatelia olympijských hier. RTVS si aj týmto potvrdila miesto medzi vyspelými televíziami, kam patrí nielen kvalitou spracovania olympijského obsahu, ale aj jeho vytváraním tak, aby spĺňal prísne medzinárodné štandardy najväčšej udalosti športov.

Projekt vysielania LOH 2021 v Tokiu vznikol kompletne v rámci interných kapacít RTVS. V Tokiu tak vzniknú 3 kompletné televízne pracoviská: televízne Olympijské štúdio, hlavná technická kontrola a centrálny ingest a postprodukčné pracovisko – strižne.

Technologické riešenie umožňuje lokálne spracovania obrazu a zvuku Olympijského štúdia, medzinárodných športových signálov zo športovísk a unikátnych novinárskych zón pre okamžité spájanie sa so športovcami po ich výkone. RTVS bude mať k dispozícii štúdiové zázemie pre vysielanie v HD rozlíšení. Samozrejmosťou sú obrazové efetky, možnosť využitia grafických prvkov a ostatné štandardné štúdiové prvky. Vzhľadom na pandemickú situáciu sme naprieč Olympijským štúdiom a réžiou implementovali technológiu umožňujúcu vzdialené nadviazanie obrazového a zvukového spojenia s respondetami kdekoľvek na svete,“ približuje riaditeľ sekcie techniky Roman Skřivánek.

Váha technológie, ktorú RTVS už poslala do Tokia je približne 2 tony a po príchode bude úlohou tímu sekcie techniky do televíznych priestorov IBC v Tokiu kompletnú technológiu do 4 dní vybaliť, zapojiť, pripojiť a spustiť vysielanie.
Živé vysielanie na obrazovkách RTVS bude začínať každý deň v skorých ranných hodinách medzi 1.00 a 2:00 h. Priame prenosy sa budú striedať so vstupmi zo štúdia počas celého dňa až do záveru olympijského programu pred 17.00 h. Nasledovať bude približne trojhodinový blok záznamov z olympijských športových disciplín. V hlavnom vysielacom čase sa diváci môžu tešiť na hodinové sumárne štúdio s pohľadom na to najdôležitejšie a najzaujímavejšie dianie z daného dňa, kombinované s pôvodnými reportážami našich štábov priamo z dejiska LOH 2021 v Tokiu.

Moderátormi olympijských štúdií budú Marcel Merčiak a Ján Žgravčák, editorom denného sumáru, ako aj časti Gólov bodov sekúnd, venovanej olympiáde, bude Matúš Krutý. Olympijský komentátorský tím tvoria Alfons Juck, Stano Ščepán, Pavol Gašpar, Ľuboš Hlavena, Tomáš Košec, Vladimír Genda, Marek Marušiak, Dominik Kríž a Peter Zagiba. Ten dopĺňa tím redaktorov a reportérov Tomáš Zagiba, Samuel Brečka, Andrej Bartaloš, Tomáš Kotlárik, Barbora Žiačiková, Tomáš Tančibok, Patrik Mitas a Marek Zsolnai.

V štúdiových vstupoch sa budú moderátori spájať naživo s našimi reprezentantmi, trénermi a inými členmi slovenskej olympijskej výpravy. V štúdiách venovaných tradične úspešným športom, ako napríklad streľba, či kanoistika, sa budú moderátori spájať aj so športovými expertami.

Olympijské hry v Tokiu budú výrazne rezonovať aj vo vysielaní Rádia Slovensko. RTVS posiela do metropoly Japonska trojčlenný rozhlasový tím v zložení Matúš Čunderlík, Svetlana Barátová a Adam Bohuš. Redaktori budú priamo z dejiska podujatia informovať predovšetkým o výkonoch a výsledkoch slovenských olympionikov, a to prostredníctvom živých vstupov, či rozhovorov so športovcami, s členmi realizačných tímov a vedením slovenskej výpravy na olympiáde. Každý deň od polnoci bude Rádio Slovensko naživo priamo z Tokia mapovať dianie na hrách pod piatimi kruhmi, pričom moderované Olympijské štúdio Rádia Slovensko začne vždy o 4.30 h. V rozhlasovom vysielaní sa poslucháči dozvedia aktuálne informácie z Tokia počas celého dňa až do neskorého popoludnia. Olympijské sumáre z každého dňa zaznejú vždy po 18.25 h v Športžurnále Rádia Slovensko.

Snahou RTVS je vo vysielaní zachytiť predovšetkým súťaž každého člena slovenskej olympijskej výpravy a divákom chceme tiež ponúknuť čo najviac finálových disciplín, aby mali šancu spoznať čo najviac olympijských víťazov či medailistov. Najväčší dôraz pritom budeme klásť na tradičné olympijské programové dominanty, ako atletika, či plávanie a v neposlednom rade budeme chcieť divákom priblížiť športy, ktorými MOV inovuje olympijský program, ako skateboarding, basketbal 3×3, či športové lezenie,“ upresňuje Matej Hajko.

Program budú dopĺňať aj atraktívne duely v kolektívnych, najmä palubovkových športoch, pre ktoré je olympiáda vrcholným turnajom a dvakrát denne, v 10-minútových moderovaných blokoch, budú moderátorka Oľga Konečná a redaktor Ivan Janko prinášať informácie od SOŠV z Olympijského festivalu v Šamoríne.

Od 19. júla bude spustená aj špeciálna podstránka na webe RTVS, na ktorej diváci nájdu všetky informácie o našej olympijskej reprezentácii, aktuálne informácie z diania v Tokiu, kompletný program olympiády a priebežné výsledky ako aj živé vysielanie a archív. Všetky športové prenosy, ktoré budú odvysielané v televíznom vysielaní budú dostupné aj na webe, a to vo Full HD.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. …..a povrava sa, ze cele dve tony techniky RTVS, sa po skonceni olympiády presunu do Tokyjskeho muzea televiznej techniky.

  2. A bude ich asi viac, ako súťažiacich za Slovenskú republiku.

  3. .. ale pozerat olympiadu budete ze ?! v muzealnom Full HD ze ?! … olympiada nie su len SVK sportovci !

    1. Určite nie vôbec na nezaujíma,a ešte časový posun kto bude pozerať priame prenosy…

  4. ..cize rtvs team nazad na slovensko lebo Milan,fzj a Peter si to nepraju

    1. Si mladý,ambiciózny,flexibilný a svieti Ty zelena.To nám hovoria už 32 rokov a výsledok je taky aký je. Zelam pekný deň a veľa trpezlivosti.

    2. A na co? Uz spustenie Trojky bola pekna blbost, nehovoriac o starom formate MPEG-2 v DVB-T.

    3. … odpoved od RTVS stale dostavam ze informacie o novom sportovom programe sa dozviem COSKORO !

      To ako kedy uz mesiac mi odpisuju COSKORO!!!!

      HANBA !!! Cela RTVS !!!! HANBA!!!!!

  5. Igor – troja nie je blbosť.. Vidieť, že nie si erudovaným kritikom

    1. Trojka ide aj v HD v DVBT,len n satelite Astra 23,5 ide v SD!

    2. Trojka JE blbosť. Tie nezmysly, ktoré tam chodia, môžu pretriediť a to malé percento z nich, ktoré má nejaký zmysel vôbec vysielať, sa pohodlne zmestí na Dvojku. Hlavne, keď ŘTVS nevie ani reprízovať programy Dvojky v noci a púšťa tam 5-6 hodín denne monoskop. Ani športový kanál netreba – kvôli olympiáde na dva týždne? Alebo kvôli futbalu, ktorý aj tak dávajú na Jednotke, keďže tak či tak nemajú nič lepšie, čo by zaradili do primetime? Na kupovanie drahých práv vo veľkom pre regulérny športový kanál nemá ŘTVS peniaze a keby kvôli tomu mali zvýšiť koncesionárske poplatky, tak to nech si potom zaplatia komerčné športové stanice tí, ktorým strašne chýba čumieť na 22 počmáraných manekýnov, ako utekajú za balónom. Prečo sa na to máme skladať aj my ostatní? Ale samozrejme, je tu ešte možnosť, že sa na športovom kanáli bude vysielať 6. liga v púšťaní šarkanov a okresný prebor v kolkoch. A v noci tam pôjde monoskop, alebo reklamy typu „zavolaj a daj mi ho sem“. Čiže ďalšia zbytočnosť, ako Trojka. Ak by chcel niekto argumentovať, že to nemusím pozerať, tak proti tomu existuje námietka, že takto ŘTVS plytvá prostriedkami, ktoré by mohla využiť na skvalitnenie programu Jednotky a Dvojky. A že to vytvára tlak na zvyšovanie poplatkov.

    3. Podľa hlupákov ako je aj Reginald Půlbotka tak by sme mohlu zrušit celú RTVS našťastie sa svet neriadí podľa takýchto idiotov čo sa celý život škriabali maximálne v riti a ich názory sú irelevantné. RTVS a jej rozdelenie jednotlivývh kanálov má zmysel a možno ak raz RTVS spustí 9 kanál v podobe hard porna tak to bude dávať zmysel podobným PŮLBOTKÁM do vtedy našťastie riadia zemeguľu ľudia s rozumom. Nehovorím, že RTVS nemá svoje chyby ale poniektorí ľudia chcú mať RTVS na úrovni BBC, prípadne RAI televízie ale ak sa budeme baviť o druhej stránke problematiky a tou sú koncesionárske poplatky tak tie by najradšej zrušili….a z „hovna“ bič neupletie nikto. Žijem v Nemecku a tam sú koncesionárske poplatky na úrovni 17.50 € na domácnosť a zoberte si koľko je Nemcov a koľko Slovakov. A to už nehovorím o tom, že v Nemecku platia aj.cudzinci čo tam pracujú koncesie. Tak sa hrabeme mi Slováci z poplatkom 4.64 € a to je mnoho ľudí oslobodených a mnohí čo majú platiť – neplatia.

    4. @Marián: aha, takže ja som hlupák, ale nedal si jediný relevantný protiargument, ktorý by spochybnil, čo som napísal – iba prázdne floskuly a nadávky. Máš tam navyše kopu logických klamov, napríklad že podľa mňa by sme mohli zrušiť celú ŘTVS, čo je tzv. strawman fallacy = podvrhnutie postoja niekomu, kto daný postoj nezastáva (a ktorý je ľahké zvoziť pod zem). V skutočnosti bol zmysel môjho komentára ten, že namiesto honby za väčším počtom staníc, na čo ŘTVS nemá peniaze (fakt), by bolo efektívnejšie existujúce zdroje presmerovať na zvýšenie kvality vysielania na menšom počte staníc. Ale to by si musel chápať význam písaného textu, hlavne keď chceš niekomu nadávať do hlupákov, lebo takto to vyzerá, že ten hlupák si ty. A ešte ideš písať, že „niekto by chcel mať ŘTVS na úrovni RAI či BBC“ – ale veď to ty chceš, aby mala ŘTVS pomaly toľko kanálov, ako BBC, čím si teda evidentne kadíš do huby. A ešte ideš nadávať iným do idiotov, tomu sa fakt povie chucpe… 😀 K tomu hard péčku ani nemá zmysel niečo hovoriť, okrem toho, že je to ďalší strawman a argument ad hominem. A nie, zemeguľu neriadia ľudia s rozumom, zemeguľu neriadi nikto – ani len ako metafora to neobstojí, čo len dokladuje „hĺbku“ tvojho mentálneho exkrementu, ktorým si to tu zasmradil (spomínal si nejaké škrabanie v riti, žeby freudovské prerieknutie?) A tí, ktorí riadia ŘTVS, už ale že vôbec nie sú žiadni lumeni, počnúc Řezníkom – dokazuje to nielen rektálny alpinizmus ŘTVS v prospech JUDr. Kapitána pred voľbami, ale aj aférka „Sputnik“, niektoré konšpirátorské pseudo-dokumenty na Dvojke, neschopnosť zabezpečiť nočné reprízy (tiež Dvojka), zmeny vizuálov a staničnej grafiky častejšie, než je zdravé z hľadiska nákladov, zbytočne zdvojené a drahé vysielanie SD a HD kanálov v komerčnom MUX1, opakovane sľubované a odkladané spustenie Štvorky (lebo nie sú prachy, čo bolo jadrom môjho predošlého príspevku), atď., atď. Ale hlupák a idiot ako si ty, čo sa niekde v Nemecku „škriabe“ v riti (ani len správne slovo nevieš použiť) a vysielanie ŘTVS možno nevidel celé roky, tu bude poučovať, že si máme zvýšiť poplatky na nemeckú úroveň, lebo jemu sa to tak páči. (Toto bol strawman z mojej strany, aby si ochutnal svoje vlastné špinavé spôsoby.) V každom prípade – to tvoje názory sú tu irelevantné. A hlavne to o poplatkoch v Nemecku – vlastne si mi tým dal za pravdu v bode, kde som písal, že na seriózny športový kanál by bolo treba zvýšiť koncesionárske. Vlastne mi nadávaš do hlupákov za to, v čom so mnou do značnej miery súhlasíš, to ti vôbec dochádza, ty ‚erudovaný kritik‘? 😀

  6. Ešte kedy odstránia tu blamáž a spustia rtvs šport namiesto zaplatených nových lóg a staničnej grafiky (ktoré sú dobré a moderne) nech investujú do programovej skladby….Ak nemajú dostatok športového obsahu tak nech spustia rtvs 4 kde budú vysielať mix programov z primárnym nasedením športového obsahu. Na rtvs 2 by bol šport len doplnkom ak by nestíhala rtvs 4. Z tým že by sa okruhy zamerali nasledovne.

    RTVS 1 – rodina, deti
    RTVS 2 – dokumentaristika, publicistika,
    šport, filmy pre naročného
    diváka
    RTVS 3 – archív vlastnej tvorby
    (international pre zahr.slovákov)
    RTVS 4 – šport, publicistika,
    dokumentaristika,

    1. Marián aj to je možnosť a koľko ľudí toľko názorov . Logicky som aj ja za 4 okruhy , no otázne je ešte koľko to môže stáť pre nás (poplatky) alebo štátny rozpočet – dofinancovanie . Ak dnes sa vie uživiť z archívu RTVS 3 a na ďalší RTVS Šport nie je otázkou či nie je lepšie spraviť hybrid RTVS 3 ako raz za čas pre -MS / Olympiádu meniace logo RTVS Šport a mimo podujatí z archívu pre staršiu generáciu RTVS 3 bez nutnosti ďalšieho okruhu čo bude stáť ešte viac financií z rizikom málo kvalitného obsahu ?

  7. Na ktorej stanici budú vysielať OH? Len preto sa pýtam, lebo po preladení na konci minulého mesiaca, na pozícii 1W, na frekvencii 11919V sa mi objavila stanica pod názvom „Novinka“, kde zatiaľ nie je žiadny program iba obraz s textom, že tam bude RTVS ŠPORT HD a začiatok vysielania podľa vysielateľa.
    Bude tam niekedy nejaký program, alebo vysielateľ platí za prenájom transpondera zbytočne?
    Nemali by vysielať OH na tomto programe?

    1. Podla programu na Dvojke, ktora sa zmeni na „sportovy kanal“ a vsetko ostatne pojde bokom.

    2. Hugo, ďakujem za odpoveď.
      Keďže som na všetky otázky nedostal odpoveď, položím ju inak:
      Na pozícii 1W, na frekvencii 11919V sa mi objavila stanica pod názvom „Novinka“, kde zatiaľ nie je žiadny program iba obraz s textom, že tam bude RTVS ŠPORT HD a začiatok vysielania podľa vysielateľa.
      Čo a kedy sa tam bude vysielať, ak vôbec bude?
      (Na stránke rtvs.sk som nenašiel o tom nič, ani o tom, či budú mať ďalšiu stanicu. Keďže tu sú informácie o satelitoch, si myslím, že je vhodné tu položiť takú otázku.)

    3. Tiež som zvedavý či začne vysielať RTVS Šport zo začiatkom olympijských hier .
      Posledné vyjadrenie RTVS znelo dosť ultimatívne , že pokiaľ ministerstvo financií nedofinancuje rozpočet pre nový program čo nemá finančné krytie na tak sa ani nezačne vysielať . Na rade je Minister financií , tak hádajte ako to len dopadne

    4. Liboy, to je OK, ale sa už vysiela, zatiaľ obrázok s textom. To tiež nie je zadarmo.

    5. @ Liboy:

      Na mŕtve píšu, že nezačne vysielať cez Olympiádu…

    6. Ospravedlňujem sa za preklep v mojom mene :-).

      Športovú stanicu pred olympiádou nepustíme znie správne a či sa spustí je otázne a áno spravny postreh že aj logo a oznam na čiernej obrazovke niečo stojí . U UPC Broadband Slovakia nie je ani ten oznam a len čierna obrazovka . Ako som písal ešte skôr ako vyšiel článok na živé sk je dosť pravdepodobné že pre neuvolnenie financií od financmajsta Matoviča nezačne RTVS Šport ani vysielať a to bude voda na kameň pre odvolanie riaditeľa RTVS ! Pre jeho neschopnosť riadiť štátnu inštitúciu bude znieť dovod ! Je to smutné ak politická ješitnosť prerastie nad rozumom a vždy si to odnesie poplatník a divák . RTVS 1 a 2 olympiádu aspoň ako tak zvládnu aj keď sa čoskoro zase môžeme tešiť na kopec zloby v komentároch na politiku a novú kauzu RTVS Šport :-\

  8. nemoze zacat nieco, na co nemaju peniaze, teda najprv koncesionar doplat (tipujem tak 2 euricka mesacne) a potom budeme rozpravat, aky to je neplateny kanal v porovnani s JOJ Sport a pod. – cista fraska

    1. To je správny postreh že riaditeľ RTVS dlhodobo žiada buď dofinancovanie zo štátneho rozpočtu , alebo zvýšenie verejnoprávnych poplatkov čo určite nieje povôli počas pandémie a prázdnej kase (len požičané od EÚ ) oproti pôvodnému plánu zrušenia poplatkov a úplným financovaním zo štátneho rozpočtu . Jedna vec je verejný politický marketing a druhá realita čo môže ublížiť nielen strane a pokladnici alebo druhá možnosť zvýšenia poplatkov o tie 2 eurá a znova nevôla ľudu platiť viac ako doteraz :-\ . Môj tip je že ani nezačne vysielať a bude tlačovka o odvolaní šéfa RTVS pre neschopnosť riadiť túto verejnoprávnu inštitúciu a ďalšou novou víziou RTVS od nového riaditeľa :-).
      Som sám zvedavý či mám reálny pohľad a odhad 😀

    2. a financie sa dali aj na novú grafiku, ktorá zatiaľ nebola uvedená…

  9. ,,Šéf športu RTVS: Športovú stanicu pred olympiádou nespustíme. Sme ale plne pripravení, čakáme na peniaze ,,

  10. Reginald Polobůtka – tak si to pekne poďme postupne rozobrať. Hovoríš o nižšiom počte tv. kanálov a vyššiou kvalitou…no v podstate znie to pekne, avšak len veľmi ťážko realizovateľné a to kvôli rozdielnosti človeka ako takého. Každého zaujíma niečo iné. Ak vychádzame z aspektu spokojnosti ako ukazovateľa kvality vysielania tak nižši počet tv. okruhov aj napriek zvýšenej kvalite samotného programu prinesie väčšiu nespokojnosť u divákov. Preto si myslím že áno viac okruhov je ta správna cesta a to spojene s pomerným.zvýšenim koncesii. Ak sme platili 4.64 € za dva okruhy tak za štyri okruhy by sa malo platiť automaticky 8.28 € inak nie je možne garantovat kvalitu vysielanych programov

    1. @Marián: hurá, konečne vecné argumenty. Ale protiargumenty sú podľa mňa podstatne silnejšie. Nižší počet kanálov s kvalitnejším obsahom je práveže ľahšie realizovateľný, ako opačný scenár – jednak nie je využitý potenciál Dvojky, po druhé má Trojka mizivú sledovanosť (za rok 2020 je to 0,5% v kategórii 12-54 rokov a 0,7% v kategórii 12+ – zdroj PMT/Kantar media, započítaná aj odložená sledovanosť – to už aj Prima Plus či Noha International je na tom lepšie), po tretie je to lacnejšie a viac peňazí zostane na nákup obsahu. Neviem, kde si zobral, že to prinesie väčšiu nespokojnosť divákov – sú na to nejaké prieskumy? A áno, ľudia sú rozdielni a majú rôzne záujmy, preto som v prvom komentári napísal, že obsah Trojky treba pretriediť a to, čo má napríklad väčšiu sledovanosť, zaradiť na Dvojku, nech menšina divákov so špecifickým vkusom nezostane úplne „na suchu“ – a Trojku zrušiť. Mám taký pocit, akoby si vychádzal z predpokladu, že okrem ŘTVS na trhu už nič iné nie je, lenže pri zvýšení koncesionárskych poplatkov tak, ako navrhuješ (btw. dvojnásobok súčasnej sumy je 9,28€, nie 8,28), bude ich cena na úrovni celkom slušných balíkov komerčných platforiem, kde už máš tých staníc desiatky, vrátane niekoľkých športových – tak načo vyhadzovať ďalších 4,64€ za dve verejnoprávne stanice navyše? Len taký Antik sat má v základe za 1€ hneď tri športové a asi 15 ďalších staníc, ktoré nie sú FTA v DVB-T/T2 (vrátane kvalitných, ako ČT, Prima Zoom a Max, FilmBox – na druhej strane Trojka pre mňa nereprezentuje žiadnu kvalitu). Skrátka chceš niečo, čo komerčný sektor zabezpečuje už teraz s oveľa lepším pomerom cena / výkon. A s výnimkou skupiny Markíza ani tej reklamy nie je medzi platenými stanicami až tak veľa, aby to ospravedlnilo napríklad predražený verejnoprávny šport. Ozaj, športový kanál ŘTVS by aj tak sotva priniesol niečo iné, ako ČT Sport, ktorý môže mať každý v základnom balíku platených služieb a popri tom hromadu ďalších staníc. Ešte raz zdôrazňujem – za 4,64€ môžeš mať podľa tvojho návrhu 2 stanice, z toho jedna športová a druhá v mizernej kvalite a s mizernou sledovanosťou – alebo za 1€ až 6€ u viacerých satelitných, DVB-T a OTT operátorov celú hromadu staníc, vrátane športových. Myslím, že nie je čo riešiť.

  11. 41 športovcov, ale 60 zamestnancov televízie na LOH. Asi niektorí z RTVS idú za odmenu.
    Na športový kanál už neušlo.

    1. presne tak, holy a zaroven aj jediny podstatny fakt – zaklad ze uz poslali operatorom zo SIXU stream, ze uz testujeme a coskoro vam dame info, ze mozete spustat, tolko pdostatnych eventov tento rok po roku bez normalneho sportu a oni si robia fajnu hanbu, zaklad, ze o tom zacali rozpravat pol orka vopred, ze to bude na MS v hokeji a ked nie tak vo futbale a ked nie tak isto na OH, ale mozno nespecifikovali rok…

    2. Tých 60 členov štábu jednak len málo súvisí s počtom členov výpravy, po druhé to nie je až tak veľa – športovísk je mnoho, paralelných súťaží tiež, všade treba najmenej jednu kameru, technikov, komentátora… Toto by som verejnoprávnej telke veľmi nevyčítal, keď ide o také významné podujatie. Tam sa plytvá oveľa viac pri iných položkách. Napríklad dve HD stanice v MUX1 (lebo v MUX3 im nezmyselne zaberajú miesto ich SD duplikáty) stoja neporovnateľne viac.

    3. Reginald Půlbotka, na tom som sa dobre usmial. Samozrejme, výprava je niečo iné. Ja som písal o štábu RTVS. Asi naše slovenské kamery sú lepšie ako japonské, že? Alebo japonci nie sú technicky vyspelí aby ponúkli obrazový materiál celému svetu?
      Na tejto olympiáde sa zúčastní 206 krajín. Každá krajina by tam má doviesť niekoľko desiatok kamier? To by bol veľký bordel, by sa ani nezmestili od seba.
      Na druhej strane, v porovnaní s počtom našich športovcov 1,5 pracovníkov RTVS na jedného športovca sa mi zdá trošku prehnané.

    4. @Niekto.
      priamo v článku
      ,,RTVS, na základe predchádzajúcich pozitívnych skúsenosti s profesionálnou prácou výrobného štábu z Atén 2004, Pekingu 2008 a Londýna 2012, oslovili na spoluprácu aj producenti medzinárodného olympijského signálu z firmy OBS (Olympic broadcasting services). Vyše 20-členný štáb pracovníkov a spolupracovníkov RTVS bude produkovať kompletný program streleckých súťaží, ktorý budú odoberať všetci vysielatelia olympijských hier. ,,

    5. @Niekto ja viem, že si písal o štábe, ale dal si to do vzťahu k veľkosti výpravy, kde nie je priama úmernosť, preto som napísal, že to „málo súvisí“. Po druhé, 60 ľudí nerovná sa 60 kamier. Po tretie, ako už medzitým napísal nick „klimo“ a ako stojí v článku, RTVS poskytuje služby aj pre iných vysielateľov – tak žeby boli slovenské kamery predsa len lepšie? 😉 Ok, asi som sa predtým nevyjadril dosť jednoznačne, ale aj tak stále platí, že sa nedá robiť úmera medzi veľkosťou výpravy a štábom.

    6. @klimo a Reginald Půlbotka, ešte som nikdy nepočul, že by RTVS patril do svetovej špičky v tomto odbore. Ale keď je to tak, tak by to mal platiť usporiadateľ (MOV). O tom žiadna správa.

    7. Vrátil by som sa ku svojmu pôvodnému príspevku. Práve prebieha ženský futbal na LOH. Ani slovenská ani česká televízia ho nevysiela. Naštastie maďari ho dávajú. Takže sa chváliť s veľkou skupinou vyslaných pracovníkov je trošku farizejské keď naša televízia nevysiela už prebiehajúce udalosti.
      Na už spomínanom transpondéri je stále iba statický obraz s nápisom, že tam bude RTVS ŠPORT, ale stále nie je.
      Nech sa pozrie RTVS do zrkadla ako oklamajú ľudí.
      Ešte malý dodatok: Nech sa nikto nevyhovára na výšku koncesionárske poplatky. U južných susedov sa to neplatí, všetko financuje štát a popritom majú 6 (šesť) verejnoprávnych staníc a LOH vysielajú od začiatku.

    8. Veď aj RTVS financuje štát, čiže my. Akurát u nás každý vidí, koľko ho to stojí, v prípade financovania z rozpočtu (ako v Maďarsku) to také zjavné nie je. Preto v Maďarsku môžu v parlamente financie pre verejnoprávnu telku navýšiť relatívne pružne, u nás je to politicky veľmi chúlostivé a politici sa do toho nehrnú. V oboch prípadoch si to zaplatia občania na daniach – áno, aj koncesionárske poplatky v tej forme, ako sa platia u nás (zástrčkový zákon), sú technicky daňou. A aby ma niekto nechápal zle, nehovorím tým, že by si RTVS zaslúžila zvýšiť príjmy – najmä ak s našimi peniazmi zaobchádza jasne neefektívne a nehospodárne.

  12. ono je uplne jedno,ze ideme dodavat vysielanie streleckych sutazi, bez RTVS by to robil hocikto iny, toto je uz len honenie si ega, aby bolo o com pisat ohladom RTVS aj v pozitivnej rovine…toto je proste vylet za statne, nic menej nic viac…ale sak nech si uziju, dva roky sa poriadne nevencili

  13. RTVS Šport mohli dočasne spustiť aspoň počas Olympiády a potom vypnúť.

    1. LOH na Dvojke je ok, lebo je všade v HD, a programy z Dvojky mali dočasne vysielať na Trojke, archívne veci môžu pustiť na Trojke aj o mesiac, tam im nič neutecie.
      RTVS nemá zabezpečené financovanie a oni už do toho vrazili peniaze, ktoré teraz chýbajú inde, ochudobnili tým existujúce programy. Toto nie je hospodárne nakladanie s verejnými prostriedkami. Čo na to dozorná rada, min. kultúry…?
      Keď nemám podpísanú zmluvu, že mi prídu peniaze vtedy a vtedy tak nemôžem na danú vec investovať z iného mešca.
      Keď idem stavať dom a nemám podpísanú zmluvu o úvere a mám len 20% vlastných prostriedkov tak sa do toho pustím? Možno pán Reznik áno ale ani 1€ s ktorým narába nie je jeho!

    2. xxxx: to by bolo komplikované a aj zbytočné, Igor už dostatočne vysvetlil, prečo.

  14. Nehnevajte sa, ale toto sledovanie OH na dvojke je totálna hanba, športy ktoré ľudí bavia, vidíme tak cca 5 min. Tie ktoré bavia komentátorov pozeráme 2h. na jedného američana ktorý sa skvele trafí do stredu terča. Načo máte 3-ojku ???. Za toto platíme? Kedy bude konečne RTVS-Sport???

    1. Ak máš možnosť, sleduj OH zdarma na stanici Eurosport 1 zo satelitu Astra 19,2°E.

    2. Nerozumiem. To akože tým myslíš, že ak by sa olympiáda vysielala na Trojke alebo RTVS Športe namiesto Dvojky, tak by sa tento tvoj problém vyriešil? Ak nie si spokojný s tým, čo z OH sa dostane na obrazovku, stačí napísať do RTVS. Ale odporúčam zmeniť tón.

Komentáre už nie sú povolené.