Reklama

Skylink zaradil do služby Anténa+ nový detský kanál

V českom regionálnom DVB-T2 multiplexe, ktorý prevádzkuje Prague Digital TV, sa objavil v utorok 15. júna 2021 detský Disney Channel v štandardnom rozlíšení (SD/HEVC). Vysielanie je od začiatku kódované systémom Viaccess a prístup k nemu majú iba predplatitelia služby Anténa+, ktorú prevádzkuje vlastník satelitných služieb Skylink či freeSAT.
Pokračovanie nižšie:

Anténa+ poskytuje divákom, ktorí prijímajú signál prostredníctvom antény v širšom okolí Prahy, platené televízne programy. Platforma využíva pre šírenie programov tamojšiu Regionálnu sieť 4 (DVB-T2), ktorú využíva aj nekódovaná Praha TV, ako aj rozhlasové stanice Dechovka a Český Impuls.

Jediná platená terestriálna platforma v susednej Českej republike ponúka klientom jeden programový balík bez viazanosti, ktorý stojí 125 Kč (4,9 €) mesačne. Súčasťou balíka sú k dnešnému dňu programy JOJ Cinema HD, Film+ HD, Nova Sport 1 HD, Nova Sport 2 HD, Viasat Nature HD, National Geographic HD, Minimax, Disney Channel, Leo TV, AMC, CS Film, Viasat History a National Geographic Wild. Všetky sú šírené v novom kodeku HEVC a kódované systémom Viaccess. Pre ich príjem je teda nutné dekódovacie zariadenie priamo od operátora.

Kompletný zoznam staníc služby Anténa+ aj s technickými parametrami, ako aj zoznam vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Disney postupne vypína svoje tv stanice naprieč svetom- a sústreďuje sa na svoju online službu Disney+, v ktorej budú niektoré jej tematické stanice pokračovať.

    1. Nie som z toho nadšený, radšej mám klaickú TV, ako streaming…

  2. Česká ANTÉNA+stejně nakonec skončí jako slovenská PLUSTELKA.Podle mého je ANTÉNA+předražená a navíc asi méně spolehlivá platforma přes anténu,než přes satelit-náchylnější a poruchovější(počasí-terén-vzdálenost od vysílače-rušení jinými multiplexy na stejném kanále).Musí tam být „zpětná vazba“(kvůli zápisu kódů a jejich změn) jako v případě HBB.Na FB si i někdo stěžoval,že má příjem,zaplaceno a nefunguje mu dekódování.

Komentáre už nie sú povolené.