Reklama

Magio TV vylepšuje archív a pridáva cloudové nahrávanie

Telekom prinesie od 13. mája pre klientov Magio TV vylepšený archív a novinkou bude aj cloudové nahrávanie.
Pokračovanie nižšie:

Archív bude aj naďalej za poplatok. Dostupné budú však už len dva balíky – Basic a Premium. Základný balík Magio TV Archív Basic ponúkne za 1,99 EUR mesačne 7-dňový archív pre 15 TV staníc, z toho všetky sú dostupné v HD kvalite a 10 najsledovanejších aj v SD.

Rozšírený balík Magio TV Archív Premium ponúkne za 3,99 EUR mesačne 7-dňový archív spolu pre 70 TV staníc z toho 40 má byť dostupných v HD.

Archív si môže zákazník aktivovať spolu s novou službou Magio TV alebo kedykoľvek počas viazanosti za akciovú cenu, pričom doba viazanosti zostáva podľa hlavnej televíznej služby Magio TV. Ceny platia pri 24 mesačnej viazanosti, služba bez viazanosti zákazníka vyjde o jedno euro viac.

Parametre služby Magio TV Archív:

TV ARCHIV BASICTV ARCHIV PREMIUM
15 TV staníc – všetky v HD z toho 10 najsledovanejších aj v SD70 TV staníc – 40 v HD z toho 10 najsledovanejších aj v SD
1,99 € mesačne*3,99 € mesačne*

*pri 24 mesačnej viazanosti

BalíkPočetProgramy
Magio Archív Basic15Jednotka HD/SD, Dvojka HD/SD, Trojka HD/SD, Markíza HD/SD, Doma HD/SD, DAJTO HD/SD, JOJ HD/SD, JOJ Plus HD/SD, TA3 HD/SD, ČT1
HD/SD, ČT2 HD, WAU HD, JOJ Cinema HD, ŤUKI TV HD a BBC Earth HD
Magio Archív Premium70Jednotka HD/SD, Dvojka HD/SD, Trojka HD/SD, Markíza HD/SD, Doma HD/SD, DAJTO HD/SD, JOJ HD/SD, JOJ Plus HD/SD, TA3 HD/SD, ČT1 HD/SD, ČT2 HD, WAU HD, JOJ Cinema HD, ŤUKI TV HD, BBC Earth HD, FilmBox Extra HD, Nat Geo HD, Nat Geo Wild HD, Spektrum HD, History HD, Viasat History HD, Stingray Classica HD, Discovery Channel HD, Animal Planet HD, Viasat Explore HD, Viasat Nature HD, AMC HD, Film+ HD, FilmBox HD, Epic Drama HD, DIGI Sport 1 HD, DIGI Sport 2 HD, DIGI Sport 3 HD, Premier Sport HD, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Nova Sport 1 HD, Nova Sport 2 HD, Travel Channel HD, Eroxxx HD, Cartoon Network HD, TV Paprika SD, CBS reality SD, Spektrum Home SD, TLC SD, TV Noe SD, Folklorika SD, MTV SD, VH1 SD, Retro Music SD, Disney Jr. SD, Jim Jam SD, Minimax SD, Nickelodeon SD, Nicktoons SD, TV LUX SD, AXN Black SD, AXN White SD, Disney Channel SD, Nick Jr. SD, Fishing & Hunting SD, AXN SD, FilmBox Family SD, CS Film/CS Horror SD, CS Mystery SD, CS History SD, Dorcel TV SD, Dusk SD, Leo TV SD, XMO SD

Cloudové nahrávanie

Novou službou pre zákazníkov Magio TV bude cloudové nahrávanie. Tú budú môcť využívať zákazníci, ktorí nemajú Magio Box bez pevného disku (HDD). Výhodou cloudového nahrávania je, že sa viaže na účet zákazníka a nie na konkrétne zariadenie, a preto je možné spustiť nahrávanie alebo prehrať nahrávku nezávisle na ktoromkoľvek Magio Boxe v domácnosti. Zákazník tak nestratí svoje nahrávky, ani v prípade poruchy zariadenia.

Doplnková služba Cloud Nahrávky umožňuje v Magio televízii nahrávať 100 hodín TV obsahu v HD kvalite za 1 EUR mesačne, pričom nahrávky je možné sledovať po dobu 180 dní od nahrania, po ktorých sa nahrávka automaticky vymaže. Služba je dostupná pre všetkých nových zákazníkov a zákazníkov s Magio boxom bez HDD. Existujúci zákazníci s Magio Boxom s nahrávaním si naďalej nahrávky ukladajú na svojom boxe.

Princíp cloudového nahrávania spočíva v tom, že zákazník spustením nahrávania vydá príkaz na vytvorenie nahrávky mimo jeho Magio Boxu. Preto nahrávanie relácie nemá nijaký dopad na spotrebu streamu a teda nijako neobmedzuje sledovanie TV, či používanie internetu. Súčasne tak môže používateľ nahrávať aj viac relácií na rôznych TV staniciach a zároveň sledovať TV bez obmedzení.

Parametre služby Cloud Nahrávky

Cena služby1,00 € mesačne
Počet hodín nahrávok100 hodín
Dĺžka uloženia nahrávok180 dní
Max. počet súčasne nahrávaných kanálov v HD/SD4 TV kanály v HD rozlíšení. Zákazník môže nezávisle sledovať iné kanály živého vysielania podľa jeho profilu 2HD/2SD alebo 1HD/1SD
Možnosť pridať alebo vytvoriť nahrávkuCez TV Program ( EPG Sprievodca) Cez príkaz Hľadať Príkazom nahrávať a príkazom ukončiť nahrávanie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. @Redakcia Mal by som dotaz. My, čo si momentálne platíme jeden zo súčasných balikov archívu (napr. „Archív S“ ) k Mágio TV tak sa nám to automatický zmení na Archív Basic alebo Premium? Či musíme ručne zrušiť doterajší „Archiv S“ a následne si aktivovať jeden z nových balíkov „Basic“ alebo „Premium“ ? Ďakujem

    1. Vďaka za otázku. Podrobnosti zisťujeme. Doteraz sa nám k tomu zatiaľ operátor nevyjadril.

    2. Zákazníci môžu prejsť do nového archívu po skončení viazanosti. Ak máte teda pôvodný archív už bez viazanosti, je potrebné požiadať o aktivovanie nového archívu.

  2. Nemá byť náhodou archív zdarma keď si platíme také nehorázne drahé balíčky v telekome

  3. Dúfam, že bude na výber aj nahrávanie na disk – teda box s diskom. Pretože možnosť ponechať LEN 180 dní je málo (v niektorých prípadoch). Je to lepšie ako Slovanet (21 dní) alebo Orange (60 dní), ale aj tak 180 dní v porovnaní s neobmedzenou dobou je rozdiel. Napríklad MTV EMA si chcem ponechať aj niekoľko rokov a nie len pol roka. Dúfam, že aj pri predĺžení služby zostane zachované nahrávanie na disk ako aj výmena boxu s diskom za nový s diskom v prípade poruchy.

    1. PS: Mohli by konečne doriešiť aj tú správnu verziu MTV HU…

  4. Pokial mas Archiv S, ostava ti archiv S a ostava ti aj povodny STB. Zmena sa tyka iba novych zakaznikov. Samozrejme, ked chces prejst na novy archiv, je to mozne.

    1. Mám archív M, a box s nahrávaním. Bude klasický box s HDD aj pre existujúcich zákazníkov, ak by chceli? Alebo aj pri predĺžení zmluvy? Má niekto interné info?

    2. Myslel som nových zákazníkov, nie existujúcich, tam je to jasné…

  5. Tomuto vravim ako sa sluzba nema vyvijat….zlate SledovanieTV

    1. SledovanieTV má nahrávanie na disk? Alebo na vlastné USB? Lebo práve kvôli diskovému nahrávaniu som chcel Magio TV.

    2. Nahravanie na disk … ked zdochne box tak nahravky su prec. Cize nahravka v cloude a mozem pozerat kde chcem a kedy chcem … prave preto opustam Magio TV. A argument ze ked nie je siet nemam ako pozerat neberiem … bez siete sa Magio ani len nespusit (a ano rozpravam sa o Magio na metalike/optike a nie magio go boxe).

      To ze sa tato sluzba uz dlhodobo nikam neposuva netreba ani len spominat – vid. zastarale boxy, rozhranie, stale stale stale velmi obmedzeny archiv i po zajtrajsom rozsireni. Ziadna snaha na zvysenie kvality obrazu (bitrate je neskutocne slaby), atd.

    3. Ale dá sa prehrať nahrávky zo starého boxu do nového predpokladám. A ak sa pokazí samotný disk, tak potom nie. Ale kazí sa Set-Top-Box každý rok? Lenže v cloude máš nahrávky na Telekome 180 dní – je to síce najviac, no v porovnaní s diskom to nie je vždy postačujúce. Ja si nahrávam vybrané koncerty a awards shows (MTV (resp MTV Live HD) alebo iConcerts) a chcem si ich nechať aj niekoľko rokov a 180 dní je preto málo. Ale pre porovnanie:
      Slovanet – náš predošlý variant mal len 21 dní (a len programy s archívom, ostatné sa nedali nahrávať), sú aj iné varianty, ale stále je možné nahrávať len programy s archívom a určite nie neobmedzene, možno tiež tak do 60 – 100 dní, ale podľa mňa určite menej ako 180.
      Orange – bežne mal 60 dní (nedali sa však nahrávať väčšina HD programov a tiež české Prima/Barrandov), čas uloženia sa dal predĺžiť, ale hodina dlhodobého záznamu stála nehorázne peniaze, nedalo sa doobjednať paušálne úložisko na dlhodobé ukladanie trebárs za 1€ aspoň 12 hodín a tak, neviem, ako je tomu dnes s tým HD nahrávaním, ale vtedy to nešlo.
      A to ešte nehovorím o tom, že väčšina operátorov nemá na programoch bez archívu ani zastav-pretoč-spusti znovu (orange mal to vtedy cez USB riešené, ale na novej platforme asi už nie a riešil to v podstate archívom), slovanet to nemá pre programy bez archívu.
      Disk je jednoducho disk. Ak sa pokazí STB, tak OK, tak akceptujem to, no čo už, ale mať nahrávky <= 180 dní a nemožnosť si dlhodobo uložiť nejaké významené veci (pre mňa napríklad MTV EMA, MTV Video Music Awards, …), tak to je trošku blbé, preto jednoznačne radšej disk.

    4. A nahrávať sa dá aj cez ďalšie Set-Top_boxy, stačí aktivovať nahrávanie na ďalší Magio box a mať ich obidva zapojené do router-a. Aký je v tom problém? Že cez búrku nie je možné nahrávať? Ale ak si chcem niečo pozrieť len teraz (nie dlhodobo mať uložené), tak mám predsa archív, nie? A nahrávam veci, ktoré si chcem nechať dlhodobo, alebo nie sú v archíve.

Komentáre už nie sú povolené.