Reklama

Telekom začal poskytovať svoje služby na časti optickej siete konkurenčného Orangeu

Slovak Telekom rozširuje možnosti poskytovania svojich služieb o desiatky tisíc nových domácností. Od 1. apríla 2021 získal operátor prístup k časti optickej siete Orangeu. Cez sieť konkurenčného operátora začne poskytovať svoje portfólio služieb pevnej siete, a to širokopásmový internet aj digitálnu televíziu Magio TV.
Pokračovanie nižšie:

Objednávka služby a ich inštalácia bude prebiehať štandardne v Telekome a aj technikmi Telekomu tak ako sú zákazníci doteraz zvyknutí z inštalácie na vlastnej optickej siete.

Slovak Telekom prichádza v prvej fáze do 15 miest a v priebehu apríla bude môcť služby poskytnúť pre viac ako 66 tisíc domácností. Ak zákazníci mali doteraz vo svojej bytovke alebo dome k dispozícii optickú sieť iba od Orangeu, ale nie od Telekomu, budú môcť odteraz využívať aj služby Telekomu na sieti Orangeu.

Medzi päť najväčších miest s novým pokrytím patrí Nitra (14 750 domácností), Prievidza (11 950), Bratislava (10 400), Nové Zámky (7 050) a Topoľčany (5 150).

V ďalších siedmich mestách získa Telekom pokrytie v rozsahu niekoľkých tisíc domácností: Nová Dubnica (3 150), Prešov (3 100), Trnava (2 700), Krompachy (1 950), Žiar nad Hronom (1 200), Pezinok (1 100) a Piešťany (1 000).

Napokon sú tu tri lokality, kde Telekom získa pokrytie v menšom, ale dôležitom rozsahu vzhľadom na pokryté miesta. Medzi ne patrí Galanta (viac ako 900), Martin (viac ako 900) a Poprad (cca 600).

Všetky tieto nové lokality budú zaznačené aj na mape pokrytia na webe Telekomu. Zákazník si tak bude môcť skontrolovať, či už je v jeho mieste bydliska či pôsobenia nové optické pripojenie v priebehu apríla.

Operátor pokračuje aj v rozširovaní pokrytia vlastnej siete. Po dvoch rekordných rokoch s rastom pokrytia o 105 tisíc (2019) resp. 120 tisíc nových domácností (2020) aj naďalej napreduje a aktuálne už prekročil métu 778 tisíc pokrytých domácností vlastnou optikou.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Telekom potrebuje nahnať nových zákazníkov. Tak už aj iný poskytovatelia resp ich vybudovaná infraštruktúra je im zrazu dobrá. Bohužiaľ poruchova linka a riešenie porúch je mizerne. 3 pracovné dni. Už len v tomto majú alternatívny poskytovatelia navrch. Flexibilita žiadna.

  2. A signál na mobilné volanie v mojej lokalite už vyše 10rokov nevedia spraviť?

  3. To je skvely tah od Telekomu, internet je uz v dnesnej dobe komodita a jedina vec, kde sa da odlisit, je poskytovany obsah. A v tom je Telekom jednoznacny lider, uz niekolko rokov.
    Ludia, co maju Orange optiku by spravili najlepsie, keby prehupli na Telekom, primarne kvoli televizii.

  4. Neviete niekto, aká verzia MTV HU vám ide na optike/DSL? Mne namiesto MTV HU ide MTV Global resp Europe. Ide mi hlavne o lokálne bloky medzi 17 00 a 21 00. Ide vám MTV hits na MTV HU po 17 00? Alebo ide niečo iné ako napríklad Catfish resp Ridiculousness alebo niečo iné? Inak počas lokálnych blokov je pod logom MTV nápis mtv.co.hu a logo je celý čas, teda aj mimo lokálneho bloku biele, nie žlté.

    1. Stanice su v celej sieti rovnake. Ak nejde tebe, nepojde nikomu. Na satelite je HU verzia. Aspon zatial.

    2. @fajnsmeker
      Teda logo je biele alebo žlté? Je tam mtv.co.hu v čase 17-21? Ide v tom čase relácia MTV Hits alebo local chart? Vedel by si zdieľať screenshot? Lebo na optike ide MTV Europe/Global rovnaké ako na normálnej, tak aj na HU pozícii. Ide mi najmä o to, že na HU verzii ide viac hudobných programov a menej reality programov, ako na European/Global. Najmä blok 17-21. A ešte mám aj obľúbených maďarských intepretov (Rúzsa Magdi, …). Ale v programovom sprievodcovi je program pre normálnu verziu MTV HU aj na optike, len v skutočnosti tam ide MTV Global/Europe, ale podľa EPG je to normálna HU verzia. Inak nevidím opdstatnenie HU verzie, ak je to to isté ako Europe verzia (myslím v službe Magio ako takej), predpokladám, že to bolo takto zaradené omylom. V Telekome mi písali, ďakujeme za upozornenie, riešime to s dodávateľom, snažíme sa, aby to bolo vyriešené čo najskôr. Toto mi písali koncom Februára, ale zatiaľ žiadna zmena. Vedel by si poslať screenshot z SAT verzie Magio (aby bolo vidieť, že je to MTV HU – teda medzi 17 a 21) a aby tam bola aj stavová lišta magioboxu? Vedel by si zdieľať screenshot a poslať sem odkaz?

    3. Prečo tvrdíš, že aspoň zatiaľ, aký je dôvod, že by zrazu nemala ísť? Ono to nie že MTV HU prestala ísť, ale magio sme dali len nedávno (pred tým sme mali Slovanet), a od začiatku nešla správna verzia MTV HU. A so satelitnou službou nemám skúsenosti, nakoľko máme optiku. Slovanet nemal ani MTV Europe ani MTV Live HD, len MTV Hits a MTV 80s, potom už len VH1 a to bolo všetko. Telekom má (okrem MTV HU, ktorá nejde správne zatiaľ) v podstate všetko od MTV a ešte aj Stingray iConcerts (a ešte okrem MTV Music 24, čo ma jedine freesat ale ani ten mať dlho nebude po prechode na Astru). Ešte na MTV Germany mám satelit (FTA + antik sat ako záloha pre základ), kde mám ešte aj z 28.2 The Box group a NOW/Clubland group. A poľské z Hotbirdu (Eska Extra, …)

  5. Ešte by som spomenul občasné štvorčekovanie na niektorých programoch, napríklad iConcerts alebo MTV Live HD a prípadne ďalších. Minule iConcerts vypadlo aj úplne – ospravedlňujeme sa za dočasný výpadok. Ale len na pár sekúnd, potom to išlo. Inak Magio je fajn, až na občasné výpadky niektorých programov a ešte nesprávnu verziu MTV HU. Inak postrehol som nižší bitrate na niektorých programoch v HD, ale dá sa to celkom, oveľa lepšie, ako SD. Celkovo by som povedal, že Magio je zatiaľ to najlepšie, čo máme z doterajších služieb (UPC analóg, Fiber TV, Slovanet, Magio)…

  6. Dnes došlo k oprave názvu Nova sport 2 – SD verzia mala názov Nova Sport2 HD (teda Nova sport 2 HD bola dvakrát, ale raz išla v SD a raz v HD), teraz je názov už správny – Nova sport 2. Bolo ale potrebné ju presunúť nakoľko to bola ako keby nová pozícia. Už treba len opraviť MTV HU, aby išlo v správnej verzii, a bude všetko OK. A ešte možno zvýšiť bitrate na niektorých HD-čkách (MTV Live HD, Stingray iConcerts), ale to je len detail…

Komentáre už nie sú povolené.