Reklama

Telekom príde o exkluzivitu na jeden TV program, do ponuky ho budú môcť zaradiť iní operátori

Telekom má v ponuke aktuálne viacero televíznych staníc na ktoré má exkluzivitu. Patri medzi ne aj TV Folklorika, ktorá oslávi čoskoro svoje tretie narodeniny. Hudobný televízny kanál, ktorý sa zameriava okrem iného aj na naše tradície a históriu, odštartoval svoje vysielanie 1. júna 2018. Od svojho štartu bol k dispozícii iba pre klientov TV služieb Telekomu (Magio TV, Magio Sat a Magio GO). O niekoľko mesiacov neskôr ho do svojej ponuky pridala následne aj sesterská DIGI TV.
Pokračovanie nižšie:

Iní operátori stanicu do ponuky zaradiť nemohli, vzhľadom k tomu, že Telekom mal na ňu exkluzivitu. To by sa však malo čoskoro zmeniť. Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk bude môcť od júna 2021 zaradiť do ponuky TV Folklorika akýkoľvek operátor, ktorý sa dohodne s vysielateľom. Telekom tak už nebude mať po troch rokoch exkluzivitu, program však v ponuke operátora zostane.

Za TV Folklorika stojí spoločnosť MC Box. Vo vysielaní sa zameria hlavne na folklór a tradície, no nechýba ani škola tanca, programy so zameraním na našu tradičnú kuchyňu, ako aj ďalšie zaujímavé relácie o našej malej krajine a jej histórii. Aktuálny televízny program stanice nájdete na našom webe v sekcii TV Program.

Skupina Telekom má aktuálne exkluzívne práva nielen na TV Folklorika, ale aj všetky DIGI Sporty či stanice Comedy House, Ťuki TV a BBC Earth. V prípade dokumentárneho programu BBC Earth platí exkluzivita zatiaľ len do roku 2022.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Super možno to pridá Skylink. Aspoň babka sa poteší. Folklorika je dobrý nápad, keď RTVS nevie podporiť Slovensku kultúru. Mali by ísť po vzore TVP Alebo ČT, ta ma aspoň ČT ART.Jedna šou na STV bola, Zem spieva, aj to už skončila.

    1. Ten telekom by chcel mať všetko navždy, nenažranci

    2. prečo nenažranci to je ako s canal+ Domo tiež nebude inde iba u skylinku ala exkluziv

    3. RTVS má celkom dobrú reláciu o folklóre – Kapura.
      Zem spieva mala nelogickú „súťažnú“ formu. Cudzí scenár s „autorskými právami“. Skĺzlo to propagandy multikulturalizmu.

      Folkloriku som videl pár krát len náhodne (Mágio nemám), vyzerá to byť lepšie, ako gýčové stanice Šláger a Senzi.

  2. Dúfam, že TV Folkloriku zaradia aj ďalší operátori. Už to mali umožniť dávno, nie dat prednostne právo len Telekom.

  3. @Ivo, presne tak kultúra a šport ma byť pre každého. Takže za to palec hore. Ešte BBC Earth a bude koniec monopolu.

  4. Osobne ma až tak táto stanica neoslovila…myslím si, že nemá potenciál nato aby sa jednalo o exklúzivný program jedného operátora. Na informácie o kultúre, folklóre a národných tradíciach by mal mať nárok každý občan, ktorý o ne prejavý záujem. Ak chce operátor vytvárať exkluzívne programy je to v poriadku, ale ich programová štruktúra by nemala mať charakter verejne dostupneho programu

  5. Telekom by mohol poriešiť správnu verziu MTV HU v ponuke Magio TV Optik v balíku Maďarský extra.

    1. @SiTy
      MTV HU neskončilo. MTV Europe skončilo a nahradilo ho MTV Global. MTV HU pred tým preberalo program MTV Europe. Po zmene na MTV Global teraz preberá z MTV „Poľska“…
      Viac info tu:
      https://www.itizaps.net/zapper/mtv-europe.html
      https://www.itizaps.net/zapper/mtv-hungary.html
      A taktiež mi MTV HU ide cez m3u8 VLC streamy. Teda asi keď cez streamy ide, tak potom asi neskončilo, a potom by ho mal mať aj Telekom v ponuke. Vlastne niekto aj písal, že na satelite Magio ide MTV HU, ale na optike nejde. A MTV HU nešlo ani pred MTV Global, vtedy išlo MTV Europe, teda bez lokálnych blokov a reklám. Teda Telekom to asi pekne dlho nemal v správnej verzii. Dnes som znovu písal do Telekomu, tak uvidíme, čo mi odpíšu. Snáď sa to nejak pohne. Minule mi napísali, že riešia to s dodávateľom, a že snažia sa to vyriešiť čo najskôr. Tak uvidíme, čo odpíšu teraz…

    2. PS:
      Zabudol som spomenúť samozrejme predovšetkým lokálny blok od 17:00 do 21:00, ktorý sa nezmenil v súvislosti s MTV Global/Europe nijak, ten stále ide, a išiel aj pred tým. A predovšetkým o tento mi ide…
      MTV Europe/Global – aj je pod pozíciou MTV na Telekom:
      https://www.horizon.tv/sk_sk/tv/channel-asset.html/546676775239/location/604944423340.html
      MTV HU – malo by byť pod pozíciou MTV HU na Telekom, ale nie je, je tam to isté ako MTV Europe/Global:
      https://www.horizon.tv/hu_hu/tv/channel-asset.html/858598439249/location/552442407296.html

    1. Neviem, ale orange vraj končí zmluva už čoskoro, potom to možno bude možné…

  6. U mňa ok skvor konečne len pre určitú skupinu „malú“ takže v poho

  7. Mohli by zrušiť exkluzivitu aj na televíziu Premiersport a Digisporty.

  8. Ešte by mohli vyriešiť problém s Fuel TV, ktoré nejde cca od víkendu…

  9. Folklorika je predovsetkym tunel, cez ktory mozu unoscovia slovenskeho folkloru (P.N. a jeho biele kone) vytahovat z RTVS velke kese: To, co natocia pre telekomovsku stanicu Folklorika, to este raz ‚zrecykluju‘ pre rovnomennu relaciu vo verej.televizii a dostanu za to milion rocne.
    Folklorika (aj vsetky ich podobne projekty, napr. Senzi) by zasluzila krachnut….. a aby sa temou folkloru zacali zaoberat radsej nejaki seriozni tvorcovia, namiesto hentychto pofidernych.

  10. Nechápem, k čomu je dobrý ten kanál Comedy House? … Donekonečna tam vysielajú „skrytú kameru“ … Načo takýto odpad Telekom vysiela?

Komentáre už nie sú povolené.