Reklama

Český rozhlas spustí v máji novú stanicu Radiožurnál Sport, bude v DAB+

Český rozhlas (ČRo) má v pláne spustiť 21. mája 2021 novú rozhlasovú stanicu zameranú špeciálne na šport s názvom Radiožurnál Sport. Novinka bude k dispozícii poslucháčom prostredníctvom DAB+ vysielačov multiplexu ČRo a tiež cez internet.
Pokračovanie nižšie:

Radiožurnál Sport sa zameria na športové prenosy, vstupy zo štadiónov, magazíny o profesionálnom a amatérskom športe, rozhovory, reportáže a hudbu. Vznik novej stanice dnes odsúhlasila Rada Českého rozhlasu.

Digitalizácia dlhodobo otvára možnosti, ako ponúknuť poslucháčom dokonalejšiu verejnú službu, najmä v podobe širšej programovej ponuky. Podujatia a správy o športe sú v rozhlasovom vysielaní jedny z najobľúbenejších a najpočúvanejších, preto verím, že vysielaním novej stanice Radiožurnál Sport urobíme radosť všetkým športovým fanúšikom a že si stanica veľmi rýchlo nájde svoje publikum,“ povedal generálny riaditeľ Českého rozhlasu René Zavoral.

Radiožurnál Sport bude vysielať denne od 6:00 do 24:00. Vo zvyšnom čase bude preberaný program zo stanice ČRo Radiožurnál.

Máme pred sebou obdobie mimoriadne bohaté na športové udalosti. Počas 12 mesiacov budeme vysielať z letných aj zimných olympijských hier, majstrovstiev sveta v hokeji, majstrovstvá Európy vo futbale a mnohých ďalších športových podujatí, na ktoré má Český rozhlas vysielacie práva, „uviedol šéfredaktor Rádiožurnálu Ondřej Suchan a dodal: „Vznik novej stanice ale rozhodne neznamená, že šport zmizne z vysielania Rádiožurnálu. Poslucháči dostanú všetko, na čo sú na našej stanici zvyknutí, Radiožurnál Sport bude nadstavbou pre skalných športových fanúšikov.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dnes je veľkou výhodou „Rádio cez internet“. Prináša neporovnateľný komfort a príjem z celého sveta. Dnes počúvam rôzne české aj slovenské rádiá už len cez internet. Parádička.

    1. My doma rádio tiež už len cez NET , máme internetový rádioprijímač alebo cez appku v TV, vonku na chate cez mobil rádio Country.cz

  2. A čo teraz, si objavil Ameriku, tu píšu o DAB to treba podporovat internet má už každý dnes keď chce

  3. Ja taky pres internet Rádiožurnál šport vysilal už pred 2 rokmy Ms Bratislavy a mel jsem lepší správy a prenosy jak Rádio Slovensko

  4. viki @ Keby si čítal a nerozčuľoval sa nad svojou neschopnosťou, tak by si zistil-že v článku sa píše aj o internetovom šírení novej stanice Radiožurnál Sport.

  5. Pred 2rokmi vysilal pres internet jsem na Slovensku a počúval jsem ho

  6. Rádiožurnál šport informoval nejem Ms čo se hralo ten deň ve svete športu živé prenosy ms ty atraktívni trieda Kanada USA kdo je robote a múze počúvať rádio jako ja tak 1 budete sportaci spokojeni

Komentáre už nie sú povolené.