Reklama

V ČR spustili nový DVB-T2 vysielač multiplexu 24, ktorý sa nachádza v blízkosti našich hraníc

Spoločnosť Digital Broadcasting spustila v utorok 9. marca 2021 nový DVB-T2 vysielač multiplexu 24 v lokalite Brumov-Bylnice v Zlínskom kraji. Na novinku nás upozornil čitateľ Zdenek. Vysielač, ktorý je umiestnený v blízkosti hraníc so Slovenskom, šíri multiplex 24 na 42. kanáli (642 MHz). Podľa platného povolenia môže byť maximálny povolený výkon vysielača 0,5 kW.
Pokračovanie nižšie:

Nový vysielač zlepšil pokrytie multiplexu 24 v Zlínskom kraji a čiastočne môže zasahovať aj na naše územie. Podľa prevádzkovateľa pokrýva tento multiplex už 97,1% obyvateľov ČR.

Multiplex 24 šíri k dnešnému dňu celoplošné programy Nova, Nova Action, Nova 2, Nova Gold, Paramount Network, JOJ family, Relax, Rebel, CS Mystery, ABC TV, Galerie, Klenot TV, Sport 5, Šlágr TV, Televize přes anténu, ako aj rozhlasové stanice Rádio Čas, Rádio Čas Rock a Rádio Dálnice. V niektorých regiónoch sú tiež dostupné regionálne televízie JTV, ZAK TV, rtm plus Liberecko, V1, Info TV Brno a Jižní Morava, TV MORAVA, POLAR HD, LTV PLUS a TVS.

Aktuálnu ponuku jednotlivých českých multiplexov, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Reálne by ma zaujímalo, čo sa z toho ide v okolí. Piešťan, 28km od CZ hranice, či sa oplatí kúpiť nový set-top box na Dvbt2 pre otca?

  1. V okolí Pieštan pojdu /ale treba vyskúšať s dobrou antenou /všetky 3 cz muxy okrem tohoto ktorý má slabučké vysielače mne pri Trenčíne idú všetky 3 muxy vpohode.

    1. Odkedy sa preladovalo a v CZ presli na DVBT2, tak mi prestali ist vsetky cz programy. Celkovo mam 35 programov aj s plustelkou. Antena smerova Iskra P-47N H-pol na Brno + zosilnovac a malu antenu V-pol nasmerovanu na vysielac Zavada. Viete mi prosim poradit, ako ich chytit? vdaka

    2. Neviem, či to 2x sito bude dobrá rada – sfázovanie antén je totiž robota pre profíka.

    3. Mne raz jeden predávač v Elektre povedal, že sa 2 SITÁ dajú spojiť aj tak, že dva káble – medený drôt s medeným a strieborné opletenie s opletením a do jednej koncovky : o ) ale nikdy som to neskúšal, takže neviem, či to funguje…

  2. Pri Trenčíne anténa Televés DAT BOSS všetky Cz muxy /okrem 24- slabé vysielače/ vačšinou pohode

  3. Na Slovensku už pomaly nič nevysiela ju vzduchom. Všetko je platené.

  4. Stará Turá stred – 6 poschodie chytám na „sito“ s vylepšeným zosilňovačom dobre programy SK: 21K , 23k, 27k (Plustelka) 39k a CZ 33k (Nova….60%/100%) a 40k (Prima…50%/80%) ale 26K = ČT1, 2….dosahuje intenzitu 60% ktorá vypadáva/kmitá po cca 2s, no kvalita je pritom 0%. Pár dní to v januári šlo prijímať 40%/60%, no vrátilo sa to na popísaný stav. Neviem čím to je spôsobené, na 29k pred preladením na 26k sa dali programy dobre prijímať. Vie niekto poradiť ?

    1. Môže to byť čokoľvek … v prípade K26 to môže byť problém so SFN, problematický príjem je aj na mnohých miestach v Čechách a na Morave … ale môže byť, že Tvoj „vylepšený zosilňovač“ schytáva nejaký silný signál zo susedných pásiem (450, 800, 900 MHz) a nevie sa s ním popasovať, zavolaj si niekoho s merákom (nie s prenosným televízorom, čo ukazuje percentá).

    2. Na 29 vysiela Nitra na 26 zosilnili Maďari všetky české sú poodtlacane s tou istou frekvenciou našimi a maďarskými . Vôbec sa nediv.Daj selektivne dvojca

Komentáre už nie sú povolené.