Reklama

Televízia JOJ oslavuje 19. narodeniny, vysielanie spustila v roku 2002 na pozícii po TV Global

Komerčná televízia JOJ oslavuje dnes 2. marca 2021 svoje 19. narodeniny. Bolo to presne 2. marca 2002, kedy TV JOJ nahradila vtedajšiu TV Global, ktorá združovala niekoľko lokálnych televízií po celom Slovensku a vysielala ako cez terestriálne vysielače, tak aj cez satelit. Televízia odštartovala svoje vysielanie o 19. hodine hlavnou spravodajskou reláciou Noviny, hneď na to nasledoval priamy prenos finále súťaže krásy Miss Universe Slovenskej republiky 2002.
Pokračovanie nižšie:


Prvým generálnym riaditeľom televízie JOJ bol Richard Rybníček, ktorý ani nie po roku odišiel na post generálneho riaditeľa do verejnoprávnej STV, riaditeľom TV JOJ sa potom stal Milan Kňažko. Na poste generálneho riaditeľa TV JOJ sa ešte vystriedali Richard Flimel a František Borovský. Od 20. februára 2014 je riaditeľom TV JOJ Marcel Grega.

Televízia JOJ je dnes už súčasťou veľkej rodiny JOJ Group. Vo svojom portfóliu má aktuálne11 televíznych staníc (JOJ, JOJ PLUS, WAU, JOJko, Ťuki TV, JOJ Cinema, CS Film, CS Horror, CS Mystery, CS History a JOJ Family) a približne 20 internetových portálov, vrátane huste.tv.

Život v televízii sa ani počas mimoriadnej situácie v čase pandémie nezastavil. Televízia aktuálne pokračuje v nakrúcaní seriálov, magazínov a zábavných programov.

Aj v nadchádzajúcom roku sa diváci môžu tešiť na viacero noviniek. Už v stredu 10. marca štartuje fantazijno-historický seriál Slovania, plný slovenských i ukrajinských hereckých hviezd, ktorý JOJ produkovala spolu s Wandal production a ukrajinskými partnermi, na námet Veroniky a Jozefa Kolejákovcov, v réžii Petra Bebjaka a ďalších tvorcov. Ide o doteraz najnákladnejšiu produkciu televízneho seriálu na našom trhu, ktorá má ambíciu predčiť očakávania publika a odštartovať novú éru slovenského seriálu.

Diváci sa tiež čoskoro dočkajú aj nového seriálu Nemocnica, ktorý JOJ nakrúca podľa scenára Danice Hričovej a opiera sa o výkony mladej hereckej generácie, ktorú predstavujú napríklad Nela Pocisková, Richard Autner, Noël Czuczor, Marián Mitaš, Juraj Hrčka, Eva Mores a ďalší.

Na jeseň sa po prestávke vráti na obrazovky JOJ talentová show Česko Slovensko má talent vo svojej najnovšej sérii.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To boli časy: TV Global, VTV, Danubius Cable TV, Luna TV, TV Sever…

    1. Na počiatku bolo „OK3“ a federálny program „F1“

    2. A predtým ešte aj ÚPST – Ústredný program sovietskej televízie a po OK 3 aj krátko TA 3 (Televízna anténa 3) nie tá dnešná spravodajská TA3.

Komentáre už nie sú povolené.