Reklama

TA3 sa vracia do DVB-T, nebude však zadarmo

Slovenský spravodajský kanál TA3 bude opäť dostupný divákom aj prostredníctvom celoplošného terestriálneho vysielania (DVB-T). Televízia však už nebude dostupná voľne (FTA), ale jej ďalšie šírenie má byť kódované systémami Irdeto a CryptoGuard. Pre príjem budú už diváci potrebovať dekódovacie zariadenie terestriálnej platformy Plustelka.
Pokračovanie nižšie:

Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk sa TA3 vráti do DVB-T v utorok 23. marca 2021. Šírená by mala byť pravdepodobne v druhom celoplošnom multiplexe, kde sa čoskoro objaví programová pozícia.

Kvalitný spravodajský obsah Televízie TA3 sme sa rozhodli priniesť našim zákazníkom v HD kvalite v rámci základného balíčka Plustelka Standard za nezmenenú cenu. Stanica bude k dispozícii v multiplexe MUX2 na pozícii kde v súčasnosti vysielame oznam o jej skorom zaradení,“ uviedol pre portál SatelitnáTV.sk Alexander Vlčko, riaditeľ sekcie marketingu a rezidenčného segmentu zo spoločnosti Towercom.

Spomeňme, že prevádzkovateľ TA3 sa rozhodol ukončiť distribúciu svojho programu voľne v terestriálnom vysielaní od 1. novembra 2020. Od tohto termínu tak mali možnosť prijímať TA3 iba klienti káblových, IPTV, satelitných či OTT operátorov.

Terestriálna platforma Plustelka zaradí TA3 do základného balíka Štandard, ktorý podľa aktuálneho cenníka ponúka od 4,99 € mesačne.

Aktuálnu ponuku šírených staníc v DVB-T/T2 môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Hurá, konečne sa dohodli. Ešte čo najskôr preísť na kodek Hevc H265, rozšíriť ponuku programov aj vo FullHD a možno aj 4K, ved pokus už bol pred niekoľkými rokmi myslím s olympiadou. Sú v Tower. noví manažeri, nech makajú páni na vylepšení pokrytia, ponuky a propagácie Plustelky. Terestrial je klasika príjmu a jednoduchosť inštalácie ktorá tu vždy bola, prečo ju nevylepšiť.

  2. Samotna propagacia DVB-T by bola potrebna . Pomozu aj lokalky a regionalky , len je treba prist s navrhom. Jednoducha antena ma svoju historiu.

    1. Bol by som zvedavý, kedy budem mať vyše 100 kanálov z DVB-T, ako ich mám teraz zo satelitu alebo kábla, a za akú cenu (mesačný poplatok).

    1. kto by platil za informaciez pondelka, ktore su prepierane este v piatok.

  3. Tá stoka TA 3 a ešte aj platená,fuj,hanba,kedy bude mať verejnoprávna RTVS vlastnú spravodajskú TV,ako jediná na svete ju nemá,potom keď ju bude mať,po TA 3 ani pes neštekne.

    1. Nepoznáš ani svet ani Európu. Hirek prevádzkuje madarska verejnoprávna TV? Či akú spravodajskú stanicu má madarska MTV. ORF v Rakúsku tuším tiež neprevádzkuje spravodajský kanál.

    2. Igor ja som na rozdiel od teba niekde bolMaďari majú spravodajskú M1,Češi ČT 24,Taliani Rai 24,Poliaci TVP Info,Nemci Tagesschau24,Briti BBC world,Turci TRT World,Japonci NHK World a atd nechce sa mi to všetko rozpisovať

    3. Borisko. Písal si o jedinej na svete. Dal som Ti príklad Rakúska (asi aj Svajciari ju nemajú, atď.). Keby si písal o RTVS ako jednej z mála tak to beriem. Nevedel som, že M1 je čisto spravodajská, nesledujem ju.

    4. Načo by mali Rakušania spravodajskú tv,majú spravodajské tv v nemeckom jazyku voľne na satelite rakùsku EO24,nemecké Euronews germany,ntv,n24,Tagesschau24 HD a aj SD a aj maďari majú okrem spravodajskej M1 voľne na satelite ešte aj Euronews Hungary a my máme čo?

    5. Borisko
      Teraz už prekrúcas. Písal si o jedinej verejnoprávnej ktorá nemá spravodajský kanál. Teraz už píšeš že načo by mali mať Rakúšania keď majú iné aj komerčné aj nemecké. To už je ale o niečom inom. Ja som reagoval na Tvoj prvý post a v tom ako si to napísal si nemal pravdu.

    6. Igor si už trápny ako matelko,račej nereaguj,keď neveš!!!!

  4. Práve som zvažoval iného operátora lebo mi konči predplatné ale týmto pádom to je jasné ostávam, v plustelke super.

  5. Vďaka nenažranosti Towercom-u pomaly neostane vo voľnom DVB-T žiadna stanica (okrem RTVS)….

    1. Keď sa vysielateľ rozhodne spoplatniť televíziu tak operátor s tým nič nespraví. Super, že TA3 bude v ponuke.

    2. V TA3 povedali dosť a nebudú platiť milióny ročne nenažranému Towercomu za to, že ich šíri…

      Viac sa im pozdáva, keď operátor platí televízií za to, že ju môže šíriť…

    3. K nenažranosti Towercomu – ČRa sú drahšie a ako to vyzerá v CZ ? Antena Hungaria je MONOPOL a ako to vyzerá v HU ?

    4. Sa vám zdá nenažraný, lebo nemáte s čím porovnať. Tak si len tak zo srandy preklikajte situáciu v FM rádiách. Sú rádiá, ktoré vysiela Towercom a sú rádia, ktoré majú vlastné vysielače. A zistíte, že v prípade prvých sa pindá len na obsah programu a u tých ostatných je okrem toho množstvo kritiky na technickú kvalitu či zvuku alebo samotného vysielača (brum, šum, výpadky). Takže ÁNO, dá sa aj lacnejšie ako s Towercomom, ALE vždy je to niečo za niečo.

    5. Tvoje pravdepobné v Holandsku a Dánsku to tak je voľne len štátne televízie

    6. Pridat komentar – nedivim sa, ze CRa by bola drahsia. Cena za sirenie sa pocita okrem ineho na pocty vysielacov a vyziareny vykon plus pokrytie. Skus pozriet pocet vysielacov v CR a SR a vyziarene vykony, v CR aj 100kW, u nas len par vysielacov ma max. 50kW aj to nie vsetky muxi. Avsak ak by nebol v CR Parizek bola by CRa este drahsia. Niektori si mozno pamataju ako to bolo na zaciatku digitalizacie.

    7. to by ma zaujímalo, ako môže byť polarizácia lepšia alebo horšia ?

    8. Nevedko, ide skôr o šírenie signálu s rôznou polarizáciou. Ku každej polarizácie treba vhodnú anténu a nie vždy pomôže iba otočiť o 90 stupňov.
      Bližšie napr.: https://sk.fmuser.net/content/?869.html
      Ale google ti pomôže nájsť aj ďalšie.

    9. H polarizácia sa lepšie šíri cez prekážky a lepšie sa vinie a horizontom

      V polarizácii prekážajú prekážky (budovy, komíny, hory) – pri TV analógu vznikali kvôli odrazom aj viac „duchovia“

      C polarizácia je lepšie obnoviteľná za horizontom

    10. m m, určite je to tak ako píšeš? ja sa do tohto až tak nevyznám, ale keď sa prechádzalo na digitálne vysielanie, tak na Slovensku sa zámerne zvolila vertikálna polarizácia práve z dôvodu členitosti terénu.

    11. @ diviak

      V polarizáciu zvolili kvôli lepšiemu mobilnému príjmu (ale to platí tak akurát na nížinách a nie v členitom teréne). V polarizácia je práve katastrofa pre členitý terén, V signál nabúra na prekážku a neprejde ďalej.

    12. m m, ja ti nechcem protirečiť, lebo ako som písal, nie som odborník, ale pozri napríklad sem https://www.mindop.sk/media-5144/tlacove-spravy-2726/prvy-multiplex-v-prevadzke

    13. Pri tých slabých výkonoch asi ťažko signál prejde za pohorie alebo cez železobetón…

  6. Bez spravodajskej stanice v ponuke to jednoducho nejde.

    1. Je to dobrá správa pre divákov antény- otázne je koľko zákazníkov stratili od novembra odchodom TA3 z ponuky.

    2. Nemalo by ísť, ale predsa ide. Spravodajská stanica by mala byť voľná, t.j. nekódovaná!

  7. To sa dalo čakať. Boli od začiatku na tomto dohodnutí scenári. Tak isto ako s Markízou a spol…

    1. Hirek v Maďarsku je tuším tiež spravodajská a je v kóde.

    2. Jojke končí tento rok zmluva z Towercomom a ak by ostali nadalej Joj,Plus a Wau bezplatné na Dvb-t,mohli by prejsť do mpeg-4 a v 2. Multiplexe a by ostalo dosť miesta,aby do neho pridali všetky platené stanice čo Jojka vlastný,včetne kanálov CS a urobili by samostnatný balíček,čisto len z kanálov Jojky,lebo ja naprýklad vôbec nepozerám a ani moja rodina,Markízu,Domu,Dajto a ani Primu Plus,tak nechápem prečo zato musíme platiť,ale to sa musia dohodnúť z Towercomom.

    3. Igor, to nie je Hírek, ale HírTV a nie je verejnoprávna stanica, ale súkromná.

    4. Divak. Ano mas pravdu Hir TV, viem ze je sukromna. Reagoval som na Janku lc, ze len u nas je spravodajska tv v kode.

  8. pre borisa- úplná pravda už som to raz písal ale jediná rtvs je v okolitých štátoch ktorá nemá tiež športový kanál???

  9. Odporný hnus ako môže byť spravodajská stanica v kóde to len na tomto hnusnom skorumpovanom Slovensku je možné

  10. Autor článku zavádza nepresnými informáciami. Kanál TA3 aj k dnešnému dňu v DVB-T stále je u poskytovateľa TEČKO. Viď ponuka www.tecko.sk.

    Pre Košickú kotlinu kanál K30.
    Pre Dolný Zemplín kanál K28.

    Towercom nie je jediný poskytovateľ programovej ponuky na Slovensku. Nezovšeobecňujte to.

    1. A TA3 nie je aj na K46/51 SMIŽANY u poskytovateľa Rupkki ? ? ?

    2. Radoko77@ jedine kto zavádza si ty.V článku sa píše o „celoplošnom DVB-T“. Rieš si svoje komplexy niekde inde.

  11. Načo je na foto nižšie v strede stožiara vysielača vpravo naboku vysunutý oranžový UHF anténny systém? Ide o náhradný, keď vypadne hlavný?:

    numbersia.com/sites/default/files/number_images/2019/10/vys_si2041.jpg

  12. Radšej satelit je tam mnoho tv zadarmo anténa len joj tv čo je úbohé a signál je všade z vesmíru

    1. ohladom satelitu ked je intezivna burka tak niektore stanice z Astry nejdu vobec ! V zime musis z taniera zhadzovat sneh, namraza, lad. Antena prijem cez DVB-T / DVB-T2 funguje vsetko, odporucam plzenske sito alebo Iskra

  13. S otázkou, prečo naša slávna vláda poskytuje TB iba na stanici súkromnej televízie TA3 a nie na verejnoprávnej (napr. na Jednotke), sa treba obrátiť na vládu. Keby využívali na šírenie verejnoprávnych informácií cez verejnoprávnu stanicu, kam platíme koncesionárske poplatky, by nikto neplakal za TA3.

    1. Vláda neposkytuje TB iba pre TA3, tlačové besedy sú pre všetky média (zvyčajne). RTVS, keďže nemá spravodajský kanál, nevysiela tlačovky štandardne naživo, nemá na to vo vysielaní priestor (iba vo výnimočných prípadoch, ak ide o niečo mimoriadne dôležité). Vysiela iba zostrihy z TB vo svojich spravodajských reláciách.
      Inak ja si myslím, že keď TA3 ohlásila odchod z bezplatného DVB-T, taj RTVS mala okamžite zareagovať spustením spravodajského kanálu a vyplniť medzeru na trhu. Prečo sa tak nestalo? Lebo peniaze!? Lebo neschopnosť!? A ktovie ako nakoniec dopadne ohlásený športový kanál. Licenciu získali tuším v apríli minulého roka a ak sa nemýlim, mali by začať vysielať do jedného roka. Zatiaľ to tak nevyzerá.

    2. Diviak, priestor by našli, keby chceli. Keď inde nie, tak aspoň na Trojke. Čo sa tam vysiela, kľudne môžu posunúť, alebo vynechať, ajtak ju málokto pozerá, aspoň by mali lepšiu sledovanosť.

  14. Pozícia pripravená,beží info o spustení 23.3.21-TA3 HD v Plustelke.Zákazníci obdržali e-mail o zaradení stanice do ponuky.

  15. rtvs porovnanie z čt- čt-1/ čt2/ čt3/ čt detský kanál/ čt art/ čt 24/ čt šport. stv -chudobné stv1/stv2/stv3.

    1. no a?
      ty si myslíš že na 2x menšom slovensku bude tak isto staníc ako v čr?
      a kto by to platil?polovičný počet koncesionárov ako v čr?
      už sa konečne zreálnite a začníte používať rozum a nie emócie

    2. Robo, keď to počítaš na počet koncesionárov, máš pravdu, ale keď sme už taký chodobný štát, že stačíme iba na 3 verejnoprávne stanice, mohli by sme ich lepšie využiť. Napr. kanál Trojka je v súčasnej skladbe jej programov veľké plytvanie.

    3. divák
      v tejto krajine stačí jedna stanica aj to je nadpomer.
      Tu by každý paholok chcel svetovú kvalitu ale táto spoločnosť v tejto krajine na to jednoducho nemá – už si to uvedomte

  16. Keby bola TA3 zadarmo tlačové besedy bi mohla RTVS vysielať no svojej novej stanici keby ju spustila mali ju spustiť v lete ked bola dobrá situácia.

    1. Už je 7:45 a TA3 stále nevysiela.Žeby páni z Towercomu mali iný kalendár.Zase sa im niečo podarilo

  17. pre tona
    stále tu roky rokúce naivní snílkovia píšu že prečo nemáme toľko programov ako česi .nie sú schopní ani za x rokov pochopiť jednoduchú vec, že na vysielanie kvalitných staníc potrebuješ peniaze a kvalitných ľudí ktorí to budú zabezpečovať -ani jedno tu nie je.
    Tu nefunguje zdravotníctvo,školstvo,súdy,vláda a pod. – nič tu poriadne nefunguje lebo je to na SK národným športom ale snílkovia snívajú svoje sny o staniciach.
    Ja som za – narobte si staníc ktoré budú stokami a budete za ne platiť 15 € mesačne potom sa možno z toho sna preberiete

  18. to je pekné že TA3 hodili na plustelku ale plustelka má malé pokrytie na slovensku ťiež som ju chcel ale mi odpísaly z vysielača že z Borského Mikuláša nie je v pláne 4. multiplex ale pritom minulý rok avizovaly že bude???

  19. pre xxxxx -bývam 20 km vzdušnou čiarou od bratislavského vysielača kamzík v tieni malých karpát zachytím len vkv rádio slovensko ktorý vyžaruje 100 kw. televýzne stanice nula bodov mám signál z vysielača borský mikuláš 1. 2. a 3. multiplex štvrtý bol v pláne kde vysiela i plustelka ale ako sa vyjadril towercom nebude a velká javorina nula percent.

  20. Prečo televizia TA3 nie je zadarmo ale je zakodovaná v DVB-T.Slovensko nieje dobrá krajina nič tu nieje normálne,súdy,zdravotnictvo,dôchodky,školstvo,media,cirkev

  21. pre luboša aké hurá žiadna sláva TA3 išla volne na DVB-T okolo pol hodiny ???

Komentáre už nie sú povolené.