Reklama

Antik TV pripravuje aplikáciu aj pre smart TV od LG

V súčasnosti môžu užívatelia využívať Antik TV nielen na dodávaných boxoch od operátora, ale aj vo viacerých vlastných zariadeniach. K dnešnému dňu má operátor dostupnú svoju aplikáciu aktuálne už pre smartfóny a tablety (iOS a Android), ako aj zariadenia Apple TV, všetky set-top-boxy a televízory so systémom Android TV. Poslednou novinkou sú už aj smart televízory Samsung s operačným systémom Tizen od roku výroby 2017.
Pokračovanie nižšie:

Podľa Antik Telecomu sú smart televízory Samsung prvé, kde je dostupné menu systém 3. generácie. Aplikácia Antik TV v novom dizajne poskytuje prístup k všetkým TV programov služby, ako aj desiatky rádií a záberov z dopravných a turistických kamier. Všetky programy sú už pritom šírené v novom kodeku HEVC, ktorý umožňuje šírenie programov vo vysokom rozlíšení s nižším dátovým tokom. Aplikáciu si pritom môže otestovať zadarmo každý, vzhľadom k tomu, že okrem bezplatného balíka, je každý kanál k dispozícii zadarmo pre všetkých po dobu 5 minút.

„Už viac ako rok vyvíjame nové používateľské rozhranie televíznych služieb, ktoré bude postupne slúžiť na všetkých podporovaných platformách. Tešíme sa, že dnes môžeme našim klientom sprostredkovať prvý pocit už z tretej generácie menu systému Antiku práve na Samsung televízoroch,“ vysvetľuje Vlastimil Lakatoš, manažér TV služieb ANTIK Telecom. „Prvýkrát je hlavné menu postavené na agregácii obsahu a to bez ohľadu na to, kde sa konkrétne relácie naozaj nachádzajú – napríklad v živom vysielaní či archíve. Divák si ták nájde predmet svojho záujmu oveľa rýchlejšie ako v minulosti.“

Pri príležitosti predstavenia novej aplikácie pre televízory Samsung tiež Antik informoval, že počas tohto roka pribudne aplikácia Antik TV aj pre smart televízory značky LG a s rozširovaním dostupnosti na ďalšie platformy má v pláne aj naďalej pokračovať.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Antiku dlhodobo chýbala aplikácia pre SmartTV. Aj tento krok ukazuje trend v spôsobe príjmu televízie dnes a v blízkej budúcnosti. SmartTV s pripojením na internet je realita a satelity a antény súpostupne vytlačené na okraj.Uvítal by som aplikáciu SmartTV Antik aj pre televízory skupiny Vestel : Toshiba, JVC, Hitachi, Sencor,Finlux,Hyundai…

    1. Aplikácia pre Android je dostupná bez ohľadu na značku TV.
      Kto nemá v TV Android, môže si kúpiť Android „box“ za pár eur.
      ANTIK ponúka vlastné IPTV prijímače, ktoré majú väčší komfort ovládania, ako „aplikácie“.

      Satelitné vysielanie má stále svoje prednosti. Hlavne vysoký dátový tok bez vyťaženia lokálnej (počítačovej) siete. Funguje aj vtedy, keď má internet výpadok.
      Ideálnym riešením je stream cez satelit a archív cez IPTV.

    2. Samsung a LG nevyrábajú Android TV, ponúkajú SmartTV s vlastným operačným systémom. Čítal som recenziu na TV Philips AndroidTV ,ktorá dopadla veľmi zle-televízor zamŕzal. Iné značky AndroidTV môžu byť na tom lepšie. K tomu roku „89“-doplnkové krabičky a set top boxy , to sú veru retro veci.Takou cestou ja už nejdem.

    3. Televízory LG a Samsung sú najpredávanejšie značky na CS trhu.

    4. Re: koncesionár
      Android majú tie ďalšie smart TV, ktoré si vymenoval.
      Pre Samsung a LG aplikáciu ANTIK má. Tak kde je „problém“?
      Ak nie si náročný a viacej Ti záleží na módnom „imidži“, ako kvalitnom technickom riešení, tak Ti stačí aj „všetko v jednom“. Ale sú aj náročnejší užívatelia. Pre mňa je TV len obrazovým monitorom.
      Aj zvuk počúvaš cez zabudované „chrchlátka“ v TV? Asi áno, keď nechceš „retro“ doplnkové krabičky.

  2. Koncesionár LG sprístupňuje svoj operačný systém aj pre iných výrobcov tv, dobrý krok. Do starých to však už nebude.

  3. CELÉ ZLE … existuje univerzálny štandard HbbTV, ktorý funguje (mal by) na všetkých zariadeniach, ale oni sa budú se..ať s appkami pre každý operačný systém (alebo aj jeho ročník) zvlášť ! Mám pocit, že tí „programátori“ si to vymýšľajú len preto, aby si udržali svoje teplé fleky.

    1. terpes piatecez deviate, porovnavas OTT sluzbu operatora a hbbtv, ktore si vyraba a zivy sam vysielatel

    2. naopak, ešte málo o tom vieš … si predstav, že existuje operátor, ktorý má archív, rádiá a lokálne programy realizované cez HbbTV

  4. Apka pre samsung bola este vo februari znacne okliestena, tz. 20programov, bez archivu a bez epg, zmenilo sa to?

    1. mas tam uz vsetky kanaly velkeho balika , archiv asi tak skoro necakaj, nieto este tiemshift

  5. Kamilo no nevie či testovacia verzia oni to spustili 2.2. a mne to slape jak hodinky je pravda že mám tv Samsung 2018 operačný systém Tizen a mne to slape možno pre ostatné Tv to je v testovacom režime…

Komentáre už nie sú povolené.