Reklama

Vyššie zabezpečenie systému Irdeto aktivoval Skylink na všetkých novo pridaných kanáloch

Skylink pokračuje v nasadzovaní vyššieho zabezpečenia systému Irdeto layer 2b. Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk je aktivované toto vyššie zabezpečenie na všetkých nových programoch, ktoré zaradil operátor do ponuky v tomto týždni (AXN White, AXN Black, Nicktoons, FilmBox Family, History HD a Vixen HD), vrátane tých z maďarského balíka.
Pokračovanie nižšie:

Vzhľadom k tomu, že vyššie zabezpečenie systému Irdeto je aktivované aj na všetkých programoch z maďarského balíka, odporúčame klientom, ktorí využívajú dekódovacie karty Irdeto a chcú si aktivovať maďarský balíček, aby si najskôr overili, či už majú licencované zariadenie s podporou systému Irdeto. V prípade, že takéto zariadenie mať nebudú, programy z maďarského balíka im nemusia fungovať.

Pripomeňme, že hlavným cieľom vyššieho zabezpečenia je znemožniť nelegálny príjem a zdieľanie kariet. Nijakým spôsobom by sa to nemalo dotknúť klientov, ktorí už majú licencované zariadenia Skylink ready, ako aj užívateľov už nových zariadení, ktoré pracujú so systémom Viaccess. Problém s príjmom však môžu zaznamenať bežní užívatelia, ktorí nemajú zariadenie s certifikovanou čítačkou kariet Irdeto. Ide najmä o satelitné prijímače s univerzálnou čítačkou kariet.

K dnešnému dňu je vyššie zabezpečenie systému Irdeto aktivované na 48 kanáloch. Kompletný zoznam prinášame na konci tejto správy. Zoznam staníc sa však môže kedykoľvek zmeniť. Operátor o svojich plánoch proti nelegálnemu príjmu totiž neinformuje a ani ich nechce komentovať. Do budúcna však možno predpokladať, že toto vyššie zabezpečenie už bude postupne aktivované na všetkých novinkách v ponuke Skylinku.

Ako zistiť či podporuje zariadenie vyššie zabezpečenie systému Irdeto layer 2b?

Najjednoduchší spôsob, ako si to overiť, je reálne si vyskúšať jeden z nižšie uvedených programov. V prípade, že sa nachádzajú v predplatenom balíku a nebude fungovať, s najväčšou pravdepodobnosťou máte zariadenie bez certifikácie systému Irdeto. Z balíčka Smart sú to napr. programy CANAL+ Domo HD či Šlágr Premium HD.

Zoznam staníc s aktivovaným vyšším zabezpečením Irdeto layer 2b (stav k 3.2.2021):

FrekvenciaPol.FECSRNorma/ModuláciaPočetProgramy
11778 MHzV2/329900DVB-S2 / 8PSK16ATV, Comedy Central Family, Comedy Central Hungary, Cool, Duna HD, Duna World / M4 Sport+, Fem3, Film+ HD Hungary, Galaxy4, HirTV, Izaura TV, M1 HD, M2 / Petofi HD, M4 HD, M5 HD, TV2 Comedy
11954 MHzH2/329900DVB-S2 / 8PSK21AXN Black, AXN White, Extreme Sports Channel, Mozi+, Muzsika TV, Nick Jr Hungary, Nickelodeon Hungary, Nicktoons CZ, Prime, RTL Gold, RTL Klub HD, RTL+, RTL2 HD, STORY4, Slager TV, Sorozat+, Spektrum Home, SuperTV2, TV2, TV4, Zenebutik
12012 MHzV2/329900DVB-S2 / 8PSK7CANAL+ Domo, CBS Reality, Cinemax HD, Filmbox Family, History HD, LALA TV, Slagr Premium HD
12090 MHzV2/329900DVB-S2 / 8PSK1Vixen HD
12110 MHzH2/329900DVB-S2 / 8PSK3Cinemax2 HD, HBO2 HD, HBO3 HD

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Rodicom to funguje hoci maju 5 rocnu sunku Strong som rad ze si nekupili drahy linux ako sused ten teraz moze pozerat akurat do neba.

    1. Stačí mať bezkartový modul Viaccess, fungujú všetky stanice

    2. neboj sa, sused kuká čo len chce, len sa tým chváliť nebude.

  2. No keď má sused prijímač s CI slotom tak mu doporuč modul k prijímaču.

  3. Radšej mu odporuč modul k prijímaču na antiksat, a bude ma to lacnejšie a bez dvíhania cien. Stačí len trochu pootočiť s parabolou

    1. Na Antik sat netreba modul, stačí karta za 1,50€ z Nay a môže využívať výhody dvojtunerových prijímačov.

  4. Doterajší platiteľ Maďarského balíka na Thore musí pretočiť a zaistiť či mu jeho prijímač dekóduje vyššie zabezpečenie. Vy ….. sa na to a dá sa k Telekomu. Ale oceňujem to že v Skylinku prešli rovno k veci a nespravili úpravu kódovania až keď budú mať zákazníci pretočené na 23,5e.

    1. Na Astre nie su vsetky madarske programy ktore su na Thore bude to mat na rozmyslenie ale pre nenarocneho divaka to bude urcite stacit a madarky zaklad ide aj cez antenu a zadarmo.

  5. Ak budú niekomu vyvolávať ohladne pretočenia paraboly na pozíciu 23e, stačí sa opýtať, či sú tam hudobné programy MTV, VH1, Moozdance. Ak nie, tak môžte prísť keď tam budú./usmievačik/.O tom, že to vyššie zabezpečenie má za úlohu len sťažovať život riadne platiacim divákom, škoda každého slova.

    1. Presne. Nechápem, čo Slizlink sleduje tým zavádzaním layer 2b. Rusov, Ukrajincov a Číňanov z ich nelegálneho biznisu ani omylom nevyšachuje. Príde o časť zákazníkov s drahými prijímačmi, ktorí majú väčšinou zaplatené vyššie balíky. Klienti Freesatu, ktorých chce prilákať na Astru 3B, sa mu na to môžu vykašľať, keď im dôjde, že budú musieť aj meniť zariadenia. Zabráni možno homesharingu, ale opäť s rizikom, že mu utečie časť klientov a značná časť z tých, ktorí zostanú, si Next kartu nekúpi… Škodia sami sebe. Želám im šťastný úpadok.

  6. „hlavným cieľom vyššieho zabezpečenia je znemožniť nelegálny príjem a zdieľanie kariet“
    pekný blud, práve veľké ruské alebo čínske zdieľačky fungujú aj s týmto vyšším zabezpečením bez problémov.
    „Problém s príjmom však môžu zaznamenať bežní užívatelia, ktorí nemajú zariadenie s certifikovanou čítačkou kariet Irdeto“
    trochu nešťastné vyjadrenie, pravé tí „bežní užívatelia“ vlastniaci prijímače za stovky EUR majú kvalitnejšie zariadenia v každom ohľade.
    To že lacné certifikované šunty majú zabudované irdeto je len vďaka tomu že nepodporujú nič navyše okrem jednoduchého pozerania alebo nahrávania. Žiadne možnosti inštalácie pluginov alebo stream popri pozeraní, alebo nahrávanie+pozeradie+stream všetko z rôznych TP sa u nich nekoná.

    Skylink tlačí na tento boj proti nelegálnemu zdieľaniu kariet no sám zákazníkom neponúka žiadnu alternatívu k pokročilejším viactunerovým settopboxom fungujúcim na E2. Celkovo to pôsobí skôr opačne, bojuje proti akýmkoľvek necertifikovaným prijímačom poprípade proti domácemu zdieľaniu no bez problémov toleruje veľké zdieľacie servre z Ruska alebo Číny a dokonca už aj tu u nás máme „providerov“ čo deklarujú funkčnosť aj s L2b. V podstate podporuje tieto veľké zdieľačky nakoľko značná časť užívateľov teraz namiesto kúpy zariadenia alebo modulu jednoducho prestane platiť kartu a začne platiť rusom a bude mať po problémoch. Ak by pri viactunerovom stroji nebol problém s obmedzením CAM – 1 tuner tak by bolo všetko fajn, no je tu toto obmedzenie a Skylink nie je schopný dodať žiadne takéto adekvátne zariadenie. Dodáva iba jednoduché, pomalé a škaredé mašinky ktoré sú totálne pod ich kontrolou. Presne ako nedávno keď Cryptobox Smart prijímače začali hlásiť chybu karty a oficiálny servis sa vyjadril že je vadná čítačka a treba ju vymeniť. Pritom irdeto karta RTVS v uvedenom prijímači funguje bez problémov ďalej. A čistou náhodou začali tieto mašinky odchádzať ľuďom najviac v mesiacoch november-december 2020 samozrejme všetky po záruke. Osobne poznám 3 prípady z úseku 2 týždňov, z toho 2 len 2 dni po sebe. Na fórach je kopec príspevkov s rovnakým problémom z rovnakého obdobia.
    Kto chce kam pomôžme mu tam. Len by ma zaujímalo či o tomto vie materská firma Canal+ alebo je to kapusta čisto značky Skylink.

    1. Presne tak, niet čo dodať. Každý, kto trochu rozumie problematike, krúti hlavou, že čo tým layer 2b vlastne Skylink sleduje. Iba si odháňa zákazníkov ku konkurencii a k nelegálnemu sharingu a jediné, čo môže získať, sú nejaké predaje Next kariet navyše. Silno pochybujem, že sa im to vyplatí.

    2. Môžem potvrdiť môj slovenský dodávateľ si bez problémov poradil so zvýšeným zabezpečením,netreba ani číňanov a Rusov.

  7. Koľko freesat zákazníkov má licencovaný Irdeto prijímač? Minimum, veď boli časy ked v Skylink ready šuntoch tie karty ani nešli. Väčšina fičí na lacných uni boxoch a la Amiko a pod., ktore nevedia ani preklopit ICE do Irdeta, alebo ked vedia, tak nevedia layer2b. Takže zbohom maďarský balík na Astre, dopadne ako OrangeSat. Vyššie zabezpečenie nie je kvoli zamedzeniu sharingu, je tu len na to, aby Skylink mohol v budúcnosti poukázať na diery v Irdete, následne ho vypnúť a prejsť iba na bezkartovu Nagru. A bude tma, tak ako v Digi.

  8. Dna 20.01, som poslal doporucene vypoved freesatu. Sranda ze az dnes 4.2. zaevidovali vypoved , no maju cas. Ale 1..2. som tam volal ci uz to maju , ze nie. Tak som madasko-prizvukujucej operatorke povedal ze DAVAM VAM VYPOVED aj telefonicky a taktiez ze si tento rozhovor nahravam. A zrazu mi volali ze moju vypoved zaevidovali k 1.2.2021. Takze takze… , medzicasom mam uz 1 rok Antik a nebanujem , naopak tie primace idu v pohode s conikom dalej… aj v pivnici aj u zeny v pracovni….
    Nam doma to staci , a ked si Jarda z Glisnikova mysli ze drapne klientov z 0,8W na madarsky balik s 0653 ,mozno 0B02 a potom ich odrovna L2B a nasledne utopi derave IRD, pochovava uplne nieco ine.
    Ja len tak … uz poslucham , mam rodinu.

    1. Amiko SHD 8550 IR. Ale bude utrum, ak tipujem v 2022 sa bude rusit aj Irdeto. Potom prejdem na nieco co podporuje rovno Nagru.

  9. Mam strong srt 7504 a ide na nom aj madarky balicek urcite zvladne aj hbo ked si predplatim.

    1. Určite máš super obraz na ňom. Ak teda nemáš ešte Orava CRT

  10. @JohnB neviem čo máš proti prijimaču strong ale obraz je super.Ja som ho kúpila svokre mala tv Samsung a pokazil sa tak som jej teraz kupila SONY KD43XH8077SAEP a obraz je super lepší ako na Samsungu ten bol 5 serie. A na sat prijímači nemusí nič doladovať všetko doladí samé ,pre staršiu osobu super sat prijímač.

    1. Niekedy zamrzne a restaruje sa ale najviac sa mi paci ze vsetko naladi sam a oznacuje programy s vysim zabezpecenim.

  11. @vectra a máš tam firmware verziu 0.3.6 ak nie tak si stiahni s Ellana alebo Omka a budeš mať pokoj aj svokre to zavše zamrzlo ale po nainštalovanom fw v pohode,nesťažuje sa už 5 rokov.

    1. Niekedy mu zasibalo pri zapnuti bola cierna alebo cervena obrazovka a isiel len zvuk alebo isiel obraz a zvuk nie a raz dokonca nechcel prijat kartu tak som ju ocistil a dal spet a prelepil pasku aby tam nesiel prach a je pokoj.

    2. Smart karta vytrca z boxu preto som to prelepil aby tam nesiel prach.

  12. Mám openbox S3 a maďarské programy nejdú. Dá sa stiahnuť softvér.

    1. Skús sa spýtať na Openbox S3 podpore a poradni: openbox.sk/poradna/

  13. @Feri treba v Menu – podmieneny pristup, treba nastavit typ karty – nie Cryptoworks, alebo Irdeto .A malo by to ísť.

  14. Aj ine programy bezia pod vysou ochranu nie len madarske napriklad History treba mat original irdeto citacku nie upravenu cryptoworks na ice karty.

  15. Ja mám Irdeto nastavené aj tak to nejde mám ice kartu a ešte aj next kartu a tá funguje go sat primači asi Skylink ready

    1. Ten primac ma upravenu uni citacku smart kariet preto to nejde musi mat original irdeto ako ma ten tvioj druhy.

    2. Feri a keď ich vymeníš tak že ice kartu dáš do gosat prijimača, tak tam idú tie programy?

    3. Feri, napíšte aký presne model máte oboch prijímačov. Ten Gosat je ppod Skylink ready a preto v ňom všetko ide. Ten kde máte možnosť prepínať cryptoworks vs irdeto je necertifikovaný s uni čítačkou a keď Vám v ňom nič nefunguje potrebujete do neho nahrať správny software ktorý skylink kartu zoberie v irdete – samozrejme okrem programov so spomínaným vyšším zabezpečením layer 2b. Irdeto karty nefungujú v každom takto upravenom software v necertif. prijímačoch, aj pokiaľ tam máte možnosť prepnúť na irdeto tak to nemusí fungovať. Pokiaľ máte kartu typu M7 tak tá Vám pôjde už iba v certifikovanom prijímači alebo v irdeto CAM module.

  16. Pre Feriho-na tých Openboxoch treba použiť modul, zatial soft na to nie je ale aj by bol, lenže to by sa musel posnažiť dodávatel, čo je firma abcom.Lenže oni majú vlastné prijímače, čo to podporujú.

  17. Od piatka na Astre 19,2E idú platené francúzske programy,ako FTA :Tcm Cinema HD,Cartoon Network HD,Boomerang HD,Toonami HD.

Komentáre už nie sú povolené.