Reklama

V českom DVB-T2 multiplexe 23 skončila TV NASA UHD

V susednej Českej republike bolo ukončené šírenie nekódovaného (FTA) programu TV NASA v UHD kvalite (UHD/H.265). Program, ktorý bol v ponuke tamojšieho celoplošného DVB-T2 multiplexu 23 mohli diváci sledovať od júna 2020. K odpojeniu programu došlo presne na nový rok 2021, náhradu za vyradenú stanicu divákom operátor zatiaľ neposkytol.
Pokračovanie nižšie:

NASA TV zaradil operátor Czech Digital Group do DVB-T2 multiplexu v rámci pilotného vysielania. Stanica prinášala vo vysielaní programy v UHD kvalite a to nielen z Medzinárodnej vesmírnej stanice, ale aj zábery z vesmíru. Pokiaľ by diváci mali aj naďalej záujem sledovať program TV NASA. Môžu si ho naladiť prostredníctvom družíc Eutelsat Hot Bird (13°E) či Thor (0,8°W).

Aktuálne je súčasťou českého DVB-T2 multiplexu 23 osem televíznych a jedna rozhlasová stancica (Nova Cinema, NOVA, Tv NOE, Radio Dechovka, TV Barrandov, BARRANDOV KRIMI, KINO BARRANDOV, Seznam.cz TV, Nazivo). Kompletnú ponuku všetkých multiplexov, aj so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dobré ránko redakcia zobudili sme sa,už je 5.1.2021 nevysiela už piaty deň

  2. Tak nejako ubuda UHD stanic. Od noveho roku skoncil aj UHD mux z Viedne 🙁 .. Nemate niekto info ci sa planuje obnovit?

    1. UHD v DVB-T/T2 nemá veľkú perspektívu, po digitálnych dividendách je zvyšná kapacita TV pásma na to príliš vzácna. Jeden UHD program zaberie miesto, ktoré by stačilo pre 3-4 FHD v HEVC, takže UHD bude v terestriáli skôr raritou, resp. ojedinelou technologickou demonštráciou. A prekvapivo ani na satelite, v IPTV a OTT distribúcii nie je toľko UHD staníc, ako sa pred pár rokmi čakalo, nejako to celé stagnuje.

Komentáre už nie sú povolené.