Reklama

Towercom má nového riaditeľa, k zmene došlo aj na marketingovom oddelení

Telekomunikačný operátor Towercom má od januára 2021 nového generálneho riaditeľa. Od nového roku sa oficiálne ujal vedenia spoločnosti, ktorá prevádzkuje všetky štyri celoplošné multiplexy, ako aj terestriálnu platformu Plustelka, Rudolf Urbánek. Ten nahradil Ivana Peschla, ktorý bol vo funkcii od roku 2017.
Pokračovanie nižšie:

Rudolf Urbánek prichádza do Towercomu zo spoločnosti Microsoft Slovensko a Česko, kde posledné tri roky pôsobil ako generálny riaditeľ. „Prináša si so sebou viac ako 20-ročné skúsenosti z telekomunikačného a IT trhu na Slovensku a Čechách,“ komentuje nového šéfa samotný operátor.

Koncom roka 2020 došlo k zmene aj na marketingovom oddelení spoločnosti. Doterajšiu šéfku Miroslavu Letkovú nahradil Alexander Vlčko, ktorý pôsobil doteraz v O2 Slovakia, kde mal na starosti značku Tesco mobil.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Žeby konečne pozitívne zmeny? Návrat programov do free (nekodovaného) DVB-T?
    Aspoň TA3 … a čo Narkóza?
    A čo tak urobiť zmeny a prejsť na MPEG4? Veď TV schopné prijímať DVB-T v MPEG4 sa predávajú od roku 2009 … STB sa predávajú od 20€ … Nechápem prečo voľné programy (s výnimkou RTVS JednotkyHD/DvojkyHD/Trojky HD) fungujú stále v zastaralom pravekom MPEG2 formáte? … Vraj podľa Towercomu ľudia na to nie sú pripravení, čo je lož ..

    A prečo je RTVS v MPEG2 SD aj v MPEG4 HD? … SD kanály RTVS vyradiť a napchať Jednotku HD, Dvojku HD a Trojku SD v MPEG4 iba do verejnoprávneho multiplexu … Načo RTVS platí 2 multiplexy z vašich koncesionárskych peňazí? … Čistá zlodejina …

    Banda babrákov celý Towercom .. a vysielatelia typu Narkóza taktiež … Pokiaľ viem, Narkóza dostala zmluvu v prvom rade na terestriálne vysielanie .. ale asi to už neplatí

    1. @ 5er95bb :

      To že RTVS je v H264 u HD a ještě 3x duplicitně v MPEG-2 u SD není zlodějka Towercomu ale tunelování ze strany neschopného vedení RTVS které by mělo být okamžitě trestně stíháme za zpronevěru koncesionářských poplatků a z tunelování. Pokud má tento požadavek pro dva Muxy po Towercomu samotná RTVS a platí tak proč by to Towercom odmítnul?

      V prvé řade slovenští koncesionáři si musí stěžovat na patřičných místech za tento nehorázný tuneling a ze strany RTVS když už nejméně 11 roků se prodávají TV přístroje které jsou schopny příjmu HD v původním DVB-T při kodeku H264.

    2. Zdenek má tentoraz pravdu. A na návrat TA3 alebo Mrdkízy do FTA DVB-T/T2 zabudni, to nezávisí od Towercomu. Ani keby znížil ceny o 90%. Lebo keď majú telky dosť divákov v platených platformách, vysielatelia nebudú platiť ani úplne nízke poplatky, keď si naopak môžu nechať za svoju reklamou zamorenú brečku platiť od operátorov a diváci za nimi pôjdu v každom prípade ako také tupé ‚ouce‘.

  2. Kedy si konečne Towercom zoberie príklad z ČR? Tam sú desiatky FTA staníc … Znížiť ceny za vysielanie a tým pádom nalákať vysielateľov späť do DVB-T….

    Najviac celý Towercom do* urvil Roman Fischer … Za jeho éry bolo kopec nesprávnych rozhodnutí pri prechode na DVB-T … zvolil sa zastaralý formát MPEG2, vysoké ceny za vysielanie, zo začiatku i problémové pokrytie mimo krajských miest, proste prihral do karát Skylinku, ktorý vtedy ponúkal ponuku „navždy zadarmo“ …

    1. No to sice je hodně stanic zdarma, ale koukatelnych jen zlomek. Máme naladěných jen 20 stanic zbytek vymazán. Stejně na tv koukají děti a ty jen mají o puštěný ČT 😀 a Já ČT sport a seznam tv a nebo comedy Central.

    2. @Jen tak:
      …jen 20 stanic… ? 😀 Tak to vás ľutujem. U nás máme „až“ 7 staníc free, z toho pozerateľných… no škoda rečí. DVB-T je na Slovensku mŕtva platforma.

    3. Towercom si nemá prečo brať príklad z CRa pretoze má monopol. Ak by nebol v ČR Parizek, tak CRa by sa chovala rovnako ako Towercom a nebolo by ani v ČR toľko staníc ako je teraz. Monopol bez pravidiel nie je dobrá vec v žiadnom odvetví.

    4. Igor: presne tak. Keď už monopol, tak aspoň účinne a dôsledne regulovaný. V prípade Towercomu nič také ako kontrola a regulácia neexistuje.

  3. Markíza sa už do voľného vysielania nevráti pre malé percento divákov prijímajúcich iba cez anténu. To sa malo riešiť ešte pred prerušením vysielania DAJTO. Vtedy si Markíza robila prieskum v tom či pokračovať alebo nie. A podľa toho aj zareagovala.

    1. Neskorí prechod na dvb-t2 oproti CZ

    2. Avizované vypínanie analógu vtedy využilo Magio aj vtedy dcérska spoločnosť Towercomu – Skylink aj klamlivou kampaňou. U prvého menovaného zavádzaním, že prídete o príjem vysielania neuviedli pritom, že náhradou bude dvb-t u druhého menovaného Sk-CZ tv navždy zadarmo.

    3.Towercom po vypnutí analógu nevedel dosiahnuť rovnaké pokrytie. Oblastiam ktoré prišli o signál ponúkali možnosť pokrytia spustením z nejakého miestného prevádzača s tým, že mu budú uhrádzať prevádzku vysielača. Veď to bolo choré. Neskôr dopĺňali vysielače lenže kým to zrealizovali, ľudia už si zaobstarali iné spôsoby.

    4.Dnes je chyba, že nepreklopili mux2 a 3 do dvb-t mpeg4 a mux1 a 4 rovno do t2 h.265.
    Mohli to urobiť po 5 rokoch. Stačili by nám 1 VP a 1komerčná sieť na fta vysielanie.

  4. Inak je to pravda v Čechách majú kopu staníc vysielanich cez dvb ale pozrite čo ponúkajú za program samé sprostosti ale majú a mi Slováci máme hovno.

    1. V ČR majú v DVB-T2 zopár schopných FTA TV staníc, ako Prima Zoom, Max, Cool, Nova Cinema, Nova 2, ČT1, ČT2 (ktoré sú lepšie, ako naše verejnoprávne) a možno ešte nejaké, z tých sa dá vždy niečo schopné vybrať a zvyšný balast možno ignorovať. U nás je to oveľa horšie – bez AMC promo minulý mesiac a teraz bez NGC promo u nás vo free DVB-T(2) takmer niet čo pozerať, v najlepšom prípade maximálne nejaký ten film večer cez víkendy.

    2. Aké hovno? Veď stanice čo ponúkajú programy kde vysielajú samé sprostosti máme aj my. Len si za ne musíme zaplatiť.

  5. @ Juraj :

    Raději mět to „hovno“ než tu velkou komu nesledovatelných „sprostostí“!!!

    Aj na Moravě a ve Slezsku a ne jenom v Čechách (jak „ignorantsky“ nebo z „nevědomosti a neznalosti“ píšeš) je ta kopa stanic na kterých je jen jedna samá nesledovatelná ch.jovina a jedna je větší než ta druhá!
    Z celého českého pozemáku kromě České televize, moravskoslezská TV Noe a regionálek jako je východomoravská TV Slovácko nemo moravskoslezský Polar jsou následně ještě tak sledovatelné maximálně jen stanice Prima Max, Prima ZOOM a to je z té komerce asi tak vše!!!

    1. Čechy, Morava, Slezko, Moravské Slovensko, keď už chces byť presný.

    2. Zdenek – už by si s tým mohol konečne prestať. Keď niekto nespomenie Moravu a Sliezsko, to vôbec neznamená, že o nich nevie, ani že ich úmyselne ignoruje – len jednoducho nemá potrebu osobitne rozvádzať takú samozrejmú vec. A výraz „Čechy“ sa často používa ako synonymum pre celú ČR. Už ti to tu bolo viackrát povedané, tak už prestaň obťažovať s tým nacionalistickým vyplakávaním.

    3. Ty moravskosleszký mudrlant už minule si neodpovedal ľuďom, keď sa v diskusii pýtali, že, kde máš v občianskom preukaze, cestovnom pase, vodičskom preukaze alebo v inom doklade uvedené ako štát, bydlisko Moravu alebo Sleszko.

    4. Aj výraz „Česko“ sa často používa ako synonymum pre celú ČR.

  6. Vydržať priatelia DVBT čo táto výmena manažerov prinesie, dúfajme že k lepšiemu. Iná možnosť niet len MPEG 4 a prechod na H265 . Free antena len STV a regionalky dokiaľ budú vládať platiť a ešte ponuka viac setopboxov pre H265 s wifi, smart a pod.

Komentáre už nie sú povolené.