Reklama

LG predstavila novú verziu webOS s označením 6.0

Spoločnosť LG Electronics (LG) dnes oznámila uvedenie novej verzie platformy webOS s označením 6.0 pre svoje OLED, QNED Mini LED, NanoCell a UHD Smart TV. Vylepšená technológia LG ThinQ AI v systéme webOS 6.0 podporuje nové hlasové príkazy pre služby Google Assistant aj Amazon Alexa, čo viac ako kedy predtým uľahčuje správu TV a vyhľadávanie v streamovacích službách, na internete, aj v televíznych kanáloch.
Pokračovanie nižšie:

Nová verzia webOS ponúkne užívateľom aktualizovanú domovskú obrazovku, ktorá bola upravená podľa potrieb a meniacich sa návykov jednotlivých spotrebiteľov. Nová domovská obrazovka poskytuje rýchlejší prístup k najčastejšie používaným aplikáciám a zefektívňuje vyhľadávanie obsahu pomocou odporúčaní, založených na preferenciách používateľa a histórii prezeraní. Nová domovská obrazovka, zobrazovaná na celej ploche TV, na prvý pohľad zobrazuje preferovaný obsah, aj súvisiace informácie a funguje ako centrálny rozcestník pre nastavenie a lepšie využitie ekosystému webOS.

Ukážka webOS 6.0 (foto: LG)

Okrem nového designu ponúka Magic Remote jednoduchšie ovládanie pri použití rozpoznávania hlasu, spoločne s podporou LG pre viacero rôznych služieb využívajúcich umelú inteligenciu, ako LG ThinQ, Amazon Alexa alebo Google Assistant. Nový Magic Remote sa jednoducho ovláda, je úhľadný, ľahko sa drží aj používa a ponúka používateľsky prívetivejšie funkcie, vrátane rýchlejšieho prepojenia medzi televízorom a ďalšími zariadeniami. Rozšírenia sa dočkalo taktiež rozhranie klávesových skratiek pre prístup k populárnym poskytovateľom obsahu, ako sú Netflix, Amazon Prime Video a Disney+.* Magic Tap, funkcie využívajúce NFC v diaľkovom ovládaní Magic Remote, poskytuje okamžitý prístup k celému radu možností sledovania. Obyčajným dotykom smartfónu s podporou NFC a diaľkového ovládača môžu diváci zdieľať obsah zo svojich telefónov s televízorom alebo naopak. Používatelia si môžu prezerať obsah uložený vo svojich mobilných telefónoch na svojich televízoroch LG a naďalej používať svoje obľúbené aplikácie a funkcie pre smartfóny.

Vďaka najnovšej technológii umelej inteligencie, hlasovému ovládaniu televízora a diaľkovému ovládaniu Magic Remote stačí divákom len prehovoriť, aby získali informácie, ktoré potrebujú. Magic Explorer, vylepšená verzia Magic Link od LG, prináša informatívny obsah súvisiaci s tým, čo sa ukazuje na obrazovke, aby sa diváci mohli dozvedieť viac o hercoch a miestach aj ďalšie zaujímavé informácie o filmoch a programoch, ktoré sledujú. Funkcia závislá na obsahu taktiež prináša najjednoduchšie a najprívetivejšie nákupné zážitky pre produkty, ktoré sa objavujú vo vybraných vysielacích kanáloch a službách LG TV, vrátane živého TV vysielania, aplikácie Gallery, nastavenia TV a TV sprievodcu a to zmenou farby kurzoru, kedykoľvek má Magic Explorer informácie ku zdieľaniu.

A čo viac, nová funkcia Next Picks analyzuje preferencie divákov a vyhľadáva ďalší obsah odpovedajúci ich vkusu. S využitím údajov z histórie prezerania odporúča Next Picks dva živé programy z ponuky vysielania alebo set-top-boxu a taktiež jeden titul na VOD alebo aplikácie, ktoré najviac zodpovedajú predstavám divákom, čo im ušetrí čas a komplikácie pri hľadaní, čo sledovať ďalej.

Najnovšia verzia našej používateľsky prívetivej, otvorenej televíznej platformy webOS 6.0 predstavuje najvýznamnejšiu aktualizáciu od doby, kedy sme v roku 2014 webOS predstavili,“ povedal Park Hyoung-sei, prezident spoločnosti LG Home Entertainment Company. „S novou verziou webOS demonštruje LG svoj záväzok ponúkať služby, produkty a technológie, ktoré reagujú na potreby a želania našich vážených zákazníkov.“

Najnovšie televízie LG s webOS 6.0 budú k videniu vo virtuálnom stánku spoločnosti LG na veľtrhu CES 2021, ktorý začína 11. januára.

*Výber klávesových skratiek sa líši podľa krajiny.
** Niektoré funkcie a služby môžu dostupné podľa jazykovej podpory a krajiny použitia

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Všetky doterajšie verzie WebOS boli z hľadiska prehľadnosti, ovládania a ergonómie dosť veľká katastrofa. Hlasové ovládanie to zachraňuje iba čiastočne. Ale to robia v poslednej dobe všetci výrobcovia – prispôsobujú rozhranie idiotom, aby sa božechráň nemuseli chvíľu učiť, ako veci fungujú – a funkčnosť tým zákonite trpí.

  2. Ja mám ešte stále verziu 03.21.10 na LG UHD Smart TV, aj po kliknutí na aktualizáciu nenájde novšiu verziu. O čom sa vlastne v tomto článku píše?

    1. V článku sa píše o tom, že to je novší model. Máte starší model tak preto vam to nejde.

    2. To ze bol predstaveny novy sw neznamena, ze ho hned aj zverejnia. Treba pockat.

  3. @Marek19821
    Odkiaľ viete, aký mám televízor? 50UN8000 je modelová rada 2020, kúpený pred 2 mesiacmi. To nie je potravina, žeby sa za pár mesiacov pokazil.

    @igor
    Treba aj chápať čo sa číta. V článku bolo napísané, že vydali verziu 6.0. V modelovej rade 2020, ako som písal predošlému, je ešte verzia 03. Kde sú verzie 4 a 5, keď už hneď vydali 6-ku?

    1. Verzie 4 a 5 sú vo vyšších modeloch ja mám model z roku 2018 Oled55C8 a je tam verzia 04.

    1. Možno, to tak bude. Z článku iného zdroja to vyplýva ale aj tam je písané v podmienečnom spôsobe.
      Podstata môjho predošlého príspevku bola, že keď model 2020 má najnovšiu verziu 03.21.10, vydanú 26.11.2020, teraz predstavujú verziu 6, za 2 mesiace preskočili 2 verzie? Kde sú, a ku ktorým typom vydali verzie 4 a 5?

  4. Žiaľ a aj ďalšie špehovanie ľudí a domácnosti. A nezabudnite že spoločnosť LG sa vám hrabe v TV a nainštalujú a odinštalujú čo budú chcieť. U nás to už urobili. Veľmi neseriozny prístup. Už NIKDY viac túto značku

    1. Možno sa hrabu v telke a špehujú? Na to čo potrebujem pozerám mi kvalita a systém ako aj magic ovládač plne vyhovuje, skúšal si niekedy taký Philips a jeho užívateľské prostredie tak to je hrúza!

    2. Vypni automatickú aktualizáciu a nič ti nenainštalujú bez tvojho súhlasu.

Komentáre už nie sú povolené.