Reklama

AVIS: Dve televízie prešli v DVB-T do MPEG-4

Slovenské televízie, ktoré využívajú miestne DVB-T multiplexy prechádzajú postupne zo staršieho formátu MPEG-2 do novšieho a úspornejšieho MPEG-4 (H.264). V minulom roku sa to dotklo napr. TV Liptov. Podľa našich informácií došlo v týchto dňoch k takejto zmene aj u regionálnej televízie Severka a celoplošnej TV Romana, ktoré využívajú miestne DVB-T vysielače operátora AVIS. V oboch prípadoch sú stanice šírené aj naďalej v SD kvalite, ale už v úspornejšom kodeku MPEG-4.
Pokračovanie nižšie:

TV Severka môžu prijímať diváci voľne z miestnych DVB-T vysielačov v Žiline a Čadci. TV Romana je šírenia takmer v celej DVB-T sieti operátora AVIS po celom Slovensku. Jedná sa o približne 30 miestnych DVB-T vysielačov. Kompletný zoznam môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Pre príjem TV Severka a TV Romana je po zmene už potrebné prijímacie zariadenie, ktoré podporuje kodek MPEG-4 (H.264). Pri niektorých vysielačoch mohlo dôjsť aj k zmene technických parametrov, odporúčame preto spustiť nanovo vyhľadávanie staníc.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Kedy Brumty pridáš Televíziu Východ do regionálnych DVB-T multiplexov K27 Prešov a K28 Poprad-Tatry?

      Kedy Skratek poriešiš pre regionálny DVB-T multiplex Prešov K27 zvýšenie výkonu? A ak sa nedá na K27, tak nájdi nejaký iný kanál, kde by sa dal dať výkon 1 – 2 – 3 kW, tak aby sa pokrylo aj širšie okolie Prešova aj celá Košická kotlina (ako keď bol pôvodný 2 kW výkon na K41 – vtedy bolo kvalitné pokrytie celého Prešova aj širokého okolia).

  1. TV Romana už pár dní nejde z vysielača Prešov – Šibená hora. Teda včera večer nešla, dnes som nekontroloval. Ostatné programy z toho multiplexu idú bez problémov.

    1. U mňa bez signálu asi 5 mesiac.Ostatné ide všetko na100%,obec Halič a okolie.

  2. Načo to preklopili len do T mpeg4 SD, veď je v muxe ešte veľa miesta. To asi nebude tým, že sa budú pridávať programy to skôr Avis (Towercom) pýta viac peňazí. Mohli to preklopit do T2/hevc nech motivujú ľudí ku kúpe zariadení, keď bedakaju, že ľudia nie sú vybavení prijímačom. Potom mohli preklopit aj Plustelku. V Lokal muxoch pri T2/hevc mohli na voľnú kapacitu zaradiť Nasa uhd pre popularizáciu vysielania ako to urobila CRa v ČR.

  3. Redakcia opravte video pid 8144 audio pid 8147 PCR pid 8144 ma byt TV NOE HD +ďalšie

  4. V Presove a Poprade Tv Vychod zatial nespustime , vsetko je o financiach, tych niet. Regionalky nedostavaju z miest ani cent. Podobne aj z KSK je nula. A stat na nas kasle.

    1. Štát nemá dôvod financovať súkromné regiónálky. Radšej nech dá peniaze RTVS na regióny. Alebo nech si spustí RTVS kanál 24 aj so správami z regiónov a vypne SD kópie a rozhlas v DVB-T/2.

    2. No už tu nič k šťastiu nechýba len 24 hodinový „objektívny“ propobirmovaný, progenerátorový, prokremeľský a proopozičný kanál.

    3. Keby v RTVS rozmýšľali, tak urobia 24 hodinový športovo – spravodajský kanál a neplatia SD kópie. Rozhlas tiež nepatrí do DVB-T, ale na FM a DAB+. Tiež nechápem súkromné regionálky, ktoré by chceli sponzoring od štátu a samospráv. Však to robia z lásky k regiónu, alebo pre zisk? Samospráva si vie lacnejšie vytvoriť vlastné TV. Keby chceli. MPEG4!tu prezentujú, akoby prešli do UHD. Prokremeľská TV tu veru chýba. Russia Today by mohla byť v DVB-T v SK. Lepšie ako TV Romana z fondov EÚ.

    4. No určite, už len prokremeľská TV tu chýba… Ak chceš lži, hoaxy a hlúposti, nech sa páči, sleduj si RT na satelite, alebo bež na nazibook. Ešte navyše aj v DVB-T taký humus netreba.

    1. Treba si nanovo preladiť, nie každý tv a box to zvláda sám.

  5. A Bratislava Vlcie hrdlo vysiela? Vsak to zrazu nejde naladit.

  6. zhorsil sa prijem po preklopeni do mpeg4, co je pochopitelne. v takomto pocasi (mrholenie, dazd) je prijem za hranou. od lv vysielaca 4km

    1. Príjem sa ti nezhoršil z dôvodu Mpeg4 ( to sním nemá absolútne nič spoločné) , ale z iného dôvodu.

  7. Tá TV Romana z čoho žije? Normálne TV ani hudobné nikde. Asi by to nemali z čoho platiť. Romana tam zbytočne svieti asi z fondov EÚ. Však v AVISe – Towercom 2 nič moc nie je. Aj to má slabý výkon a pokrytie. Chýba konkurencia v DVB-T/2.

  8. pre L17-čo to píšeš za sprostosť že vypnúť rozhlas na DVB-T2 ???

Komentáre už nie sú povolené.