Reklama

DVB-T: TV Komárno vysiela na novom kanáli

Miestny DVB-T vysielač v Komárne, ktorý prevádzkuje spoločnosť COM-MÉDIA, bol pred niekoľkými dňami preladený na nový vysielací kanál. Dôvodom je uvoľnovanie pásma 700 MHz a aj koniec platnosti pôvodného povolenia. Podľa informácie od našho čitateľa šíri DVB-T vysielač, ktorý je umiestnený priamo v meste Komárno, tamojšiu mestskú televíziu Komárno na novom 43. kanáli (650 MHz). Doteraz bola televízia dostupná na 53. kanáli (730 MHz).
Pokračovanie nižšie:

Divákom preto odporúčame, aby si preladili svoje zariadenia na nový vysielací kanál. V DVB-T multiplexe je dostupná iba televízia Komárno, ktorá sa identifikuje pod názvom DTV1 a vysiela v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-2).

Podrobnosti o novom povolení pre miestny vysielač v Komárne bohužiaľ nepoznáme. Regulačný úrad nám tieto údaje do dnešného dňa neposkytol. Kontaktovali sme ho pritom ešte koncom októbra.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. V diskusii na stránkach o rádiách niekto písal, že na Regulačnom úrade išla zamestnankyňa z Frekvenčného spektra do dôchodku, že preto sa čaká dlho na vydávanie povolení pre vysielače a asi aj preto nemá kto poskytovať odpovede, lebo asi tam ešte nie je nový zamestnanec.

Komentáre už nie sú povolené.