Reklama

Dva športové kanály naladíme v novembri cez anténu nekódovane

Diváci, ktorí prijímajú programy prostredníctvom antény, budú môcť počas celého novembra sledovať dočasne voľne dva platené športové kanály Sport 1 a Sport 2. Druhý z nich je pritom šírený v SD aj HD. V SD kvalite je k dispozícii Sport 2 na špeciálnej promo pozícii v druhom multiplexe, kde nahradil filmový kanál JOJ Cinema, ktorý bol šírený nekódovane počas októbra. Vysielanie programu v HD je dostupné v prvom celoplošnom multiplexe, ktorého je program bežne súčasťou, podobne ako SD verzia Sport 1.
Pokračovanie nižšie:

Počas voľného vysielania sa môžu diváci tešiť na priame prenosy z Ligy národov, Formuly 1, hokejovej KHL, tureckej Süper Lig či domácej hokejovej Tipos Extraligy. Vždy aktuálny program staníc môžete nájsť v TV Programe.

Programy Sport 1 a Sport2 HD sú štandardne v terestriálnom vysielaní kódované systémami Irdeto a CryptoGuard, prijímať ich tak môžu bežne iba zákazníci Plustelky. Oba športové programy vysielajú v rámci prvého celoplošného multiplexu, ktorý už šíri signál v novom štandarde DVB-T2.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To je síce pekné, že budú športové kanály Sport 1 a Sport 2 v novembri volné ale čo z toho keď tam nemajú TA 3.

    1. Pre tvorcu web stránky!
      Zaujímajte sa o DVB-T! Požiadajte RTVS o to, koľko platí ročne towercomu za šírenie signálu, rovnaké sa opýtajte ČŤ, koľko tam platia za DVB-T, a prineste článok o tom, prečo máme z verejných zdrojov financovať súkromnú firmu towercom. Viete čo je zaujímavé?

      Opýtajte sa ČT, koľko platí towercomu že sú v DVB-T! Ak nič, opýtajte sa towercomu, prečo ak zadarmo šíria České TV stanice, prečo majú nehorázne vysoké ceny pre stanice Slovenské!

    2. pre redakciu:

      A ešte sa opýtate, či je zákonne v poriadku, že stanice RTVS sa šíria okrem jedného verejnoprávneho multiplexu MUX 3 aj v ďalšom komerčnom multiplexe MUX 1. Proste, či je zákonne v poriadku, že sa platí aj za verejnoprávny multiplex a aj komerčný multiplex a zistite koľko sa platí. A či vedia o tom Najvyšší kontrolný úrad, Ministerstvo financií, Ministerstvo kultúry, Vláda SR, Národná rada SR, Rada pre vysielanie a retransmisiu…

  2. v česku na anténe vysielajú nasa uhd len tak a náš towertroll by mohol vysielať napríklad euronews „len tak“ ako náhradu za ta3 aby udržali tých pár ludi čo sa ešte pozerajú na dvbt

    1. Na Slovensku v DVB-T vysiela ČT1/2 a vyhodili Slovenskú spravodajskú TA3!
      treba odobrať towercomu frekvencie a dať ich českých rádiokomunikáciam, keď i tak towercom šíri len české TV stanice.

    1. Problém je, že cez koncesionárske poplatky stále budeš financovať podvodníkov z towercomu, ktorí šíria zahraničné TV stanice a vyhadzujú Slovenské!

      RTVS by im mala vypovedať zmluvu tiež. Aj RTVS môžeš prijímať cez internet. Radšej investovať do skvalitnenia internetu, DVB-T na sSlovensku neplní z ich pôvodného poslania už nič! Ak teda to poslanie nebolo šíriť len inojazyčné TV stanice a vyhadzovať slovenské!

    2. Prečo si dávaš Skylink? Daj si prosím Antik sat. Ja ho mám a ide v pohode. Odporúčam prijímač AB Cryptobox 752 HD, pôjde antik karta priamo (bez modulu) a len za 0.99€, pôjde aj Markíza aj TA3 a aj ČT. Ak si dáš motor, tak máš aj športové (eurosport), detské (KIKA, Disney, Nick, Super RTL) a iné stanice bezplatne k tomu a pokiaľ nepotrebuješ extra veľa filmových a dokumentárnych programov, tak Skylink ti ani netreba. A aj na 19.2 ide celkom dosť dokumentárnych programov a tiež aj na 28.2 – DMAX, N24 Doku, Kabel1 Doku, TLC, Welt der Wunder, HGTV – 19.2, Food XP, Travel XP, Smithsonian, Blaze – 28.2 akurát tých filmových bude tak pomenej, ale to až tak nevadí – TELE5 – 19.2, Talking pictures – 28.2 a ponuka hudobných TV kanálov je FTA cez motor) ešte lepšia ako na latenom Skylinku – The Box, Box Hits, Magic, Kerrang, Kiss, Clubland, NOW 70s, NOW 80s, NOW 90s – 28.2, MTV, Deluxe music, Go TV – 19.2, Eska Extra, 4Fun, 4Fun Dance, NUTA, GOLD TV, Stars TV, ONE Music TV – 13, The Voice, Magic TV – 39, CITY TV – 45, 1Music, UTV – 0.8 (W)…
      PS: Nevýhodou FTA programov sú len reklamy a ak sa jedná o zahraničné TV, tak aj nutnosť znalosti jazyka, ak sa naučíš jazyk, tak môžeš sledovať zaujímavé programy zdarma a naše môžeš mať aj X krát lacnejšie cez Antk ako v platenom balíku Skylinku, ktorý nemá v ponuke už ani Discovery/Eurosport!

    3. Ďakujem za ponuku ANTIK u , poviem susedovi ten sa práve rozhoduje čo zobrať.

    4. Načo motor, stačí ďalšie LNB do multifeedu.

  3. Haloo páni v Plustelke zobuďte sa už slovenské spravodajstvo ste dali preč z ponuky. To čo tam je za šikovný tím .

    1. Nechali ČT1 a ČT2. Čo tam po slovenských staniciach, tie budeme pozerať už len cez internet!
      Anténa je zbytočná!

      Môžu dať novú kampaň, najväčší podiel inojazyčných staníc na celom svete, ponúka Towercom Slovensko!
      A najmenej slovenských staníc v rámci Slovenska, jedine towercom!

    2. za blbosť sa platí – slováci si iné ani nezaslúžia(aspoň budú vedieť češtinu a môžu potom ísť mluviť do Prahy za pokladňu či do skladu.)

    3. vvvv – presne tak. 🙂
      Luky – ČT1 a 2 sú dobré stanice, lepšie ako RTVS 1 a 2. Ale predovšetkým TA3 odišla na vlastnú žiadosť, nevyradil ju Towercom. Takže plačeš na nesprávnom hrobe. Okrem toho, môžeme si za to sami – keby sa všetci vypatlanci po odchode Mrdkízy (tiež z vlastného rozhodnutia) nehrnuli húfne k plateným operátorom, aby mohli pozerať svoje stupídne telenovely a Farmu, TA3 by si toto nedovolila. A takto o 3 roky odíde aj Jojka a v DVB-T zostane zadarmo len RTVS a Lux.

  4. Towercom nám dá zadarmo 2 športové stanice, zadarmo číri ČT ale vyhodia TA3, lebo im dávajú nehorázne finačné podmienky na šírenie!
    Nie aby im ponúkli zadarmo 1mbit HEVC, aby bolo spravodajstvo a malo aspoň zmysel mať anténu, nie, towercom ich vyštval!

    Towercom, koľko vám platí ČT za to, že ich šírite cez Slovenské DVB-T?
    Že by nič?

    Koľko ste chceli od TA3, pri výrazne nižších požiadavkách na pásmo, ako zadarmo dávate ČT1 ČT2?
    Vyradia Slovesnskú spravodajskú TV, aby nám vnucovali všetko české stanice!

  5. satelitnatv.sk opýtajte sa towercomu, koľko dostávajú platené od ČT za to že ich ČT1 a ČT2 je v Slovenskom DVB-T!
    Prečo namiesto TA3 vysielajú len modrý oznam, keď TA3 neboli ochotní dať férovú ponuku, alebo takú istú ako zahraničnej ČT!
    A akú majú predstavu o DVB-T, kde pomaly sú už len po česky vysielané stanice! ČI RTVS im to bude z našich peňazí opäť kompenzovať, že si objedná daľie pásmo, kde dá xtú kópiu kanálov v inom kódovaní!

    V ČR sa ČT zmestí do jedného muxu. Na polovičnom Slovensku je rozlezené v dvoch!!! a to s polovičným množstvom kanálov oproti ČT!

    SR – STV1, STV2, STV3 v 2 muxoch (dvojnásobné náklady).
    ČR – ČT1, ČT2, ČT3, ČT Šport, ČT:D v jednom muxe (2násobok staníc za polovičné náklady)!

    Na toto nech odpovedá RTVS! LAanejšie bude každému chudobnému dôchodcovi poslať 20 eurový STB (bežná cena maloobchodná) ako platiť každý rok vysielanie v 2 muxoch len preto, aby vysielali v nepotrebnom MPEG2!

  6. Keby som cez antenu nemal madarsku m4 sport tak antena je davno zvesena lebo nase dvbt je onicom a ze vraj aj joj odide o 2 roky.

    1. Niekoľko rokov používam anténu na vešanie klobás.Bol to omyl.Užívam si už len satelit.

  7. Aj za Markízu mala byť náhrada v dvb t a je sprepačenim hovno.Len by chceli platiť ale môžu byť radi že ich niekto pozerá je to všetko jedna banda ako všade!!!

  8. TA3 asi sama odišla z pozemného vysielania alebo sa mýlim? Komerčné mi nechýbajú, ak chcem na satelite (na 19,2°) si pozriem čo-to (ale nie ohlupováky) lacnejšie a s menším reklamným smogom.

    1. TA3 jednala s towercom o cene. Towercom dáva neprijateľné monopolné podmienky.
      Towercom teraz zadarmo vysiela modrý oznam, zadarmo vysiela ČT1, ČT2 ale od TA3 chcel neprijateľne vysoké poplatky!
      Výsledkom je, že nemáme dostupnú slovenskú spravodajskú TV, namiesto ktorej towercom vysiela modrý oznam. T.j. niet lepšieho dôkazu, že towercom dáva neprimerané finančné požiadavky, keď nemá žiaden problém miesto TV streamu vysielať modrú obrazovku, nechať mux neobsadený.
      Towercom by kedykoľvek mohol začať vysielať TA3, kedykoľvek!

    2. Obráť sa so so sťažnosťami na Protimonopólny úrad, Regulačný úrad, Ministerstvo financií, Ministerstvo kultúry, Vláda SR, Národná rada SR, Rada pre vysielanie a retransmisiu, že čo odpíšu na spomínane „neprimerané finančné požiadavky“ a „neprijateľné monopolné podmienky“.

      A detto aj na Najvyšší kontrolný úrad, že či je zákonne v poriadku, že RTVS platí okrem verejnoprávneho multiplexu MUX 1 a j za šírenie v komerčnom MUX 1.

  9. luky
    napíš aké konkrétne neprijateľné podmienky dával Towercom TA3.
    Daj nám aj sumy koľko pýtal za vysielanie TA3 v DVBT.
    Zaujíma ma to – ty si asi bol na tom jednaní tak budem rád ak sa dozviem nejaké info zo zákulisia.

  10. Načo TA3….nech si ju p. Kmotrík nechá,aj tak je nekorektná….

  11. Towercom spolu s telekomunikačným úradom podľa mňa výrazne pomoholi k devastácii terestriálneho priestoru na SK v neprospech občanov. To čo sa tu deje nemá obdobu. Žiadny logický koncept, ceny, kvalita, likvidovanie cezhraničných (českých) presahujúcich signálov… Ako má toto konkurovať niekomu? Navyše tie zdvojené verejnoprávne televízie na dvoch multiplexoch to je nehoráznosť. Niet divu, že od antén všetci postupne odišli. Všetko v neprospech bežného občana ktorý napríklad v česku nepotrebuje platiť jak blbec keď mu stačí napr 20 kanálov. O kvalite vysielania a toho čo česi dokázali vo svojich verejnoprávnych kanáloch (v jednom multiplexe) ani nehovorím. Paradoxne pri Trnave veselo chytím maďarské mux na 4 kanáloch!

    1. Ale má. Pokiaľ chceš len základné funkcie – sledovať TV a nič viac, na to je super, ide stabilne, nemrzne a nepadá. Ale už také EPG je zbabrané, vymazáva sa a nie a nie refreshnuť, YouTube v patch FW viac nejde ako ide, IPTV je síce rýchle, ale do zoznamu sa nedá dať viac než 16 staníc, čím sa stáva paródiou, funkcia Big2Small ide katastrofálne, tucet ďalších bugov používanie tiež nespríjemní… Hardware má na tú cenu slušný, ale FW vyvíja nejaká veľmi čudná parta. Už nikdy nekúpim prijímač bez Enigmy 2. Ideálne by bolo, keby malo viac boxov multiboot s E2, Androidom a možno ešte s nejakým ďalším Linuxom na hranie pre geekov (Define OS, Debian, OpenELEC…)

Komentáre už nie sú povolené.