Reklama

TV JOJ získala vysielacie práva na viacero významných športových podujatí

JOJ Group rozšíri v najbližších rokoch vysielanie svojich TV staníc o viacero športových prenosov. Najväčším ťahákom budú určite Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ale aj iné atraktívne športy.
Pokračovanie nižšie:


JOJ Group získala výhradné vysielacie práva na Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji IIHF pre územie Slovenskej republiky, a to už od roku 2024 do roku 2028. Diváci tak budú môcť fandiť svojim hokejistom na jej obrazovkách už počas šampionátu v susednom Česku v roku 2024. Práva na vysielanie má JOJ Group k dispozícii pre všetky typy streamov na všetkých dostupných platformách pre územie Slovenska ako jediný televízny vysielateľ.

Komerčný vysielateľ získala takisto výhradné televízne a digitálne práva na vysielanie mnohých ďalších významných medzinárodných športových súťaží. Čoskoro tak budú môcť slovenskí diváci fandiť pri obrazovkách televízií JOJ Group napr. Petre Vlhovej vo svetovom pohári v alpskom lyžovaní (od sezóny 2021/22), šprintérovi Jánovi Volkovi a ďalším skvelým slovenským športovcom na svetových športových podujatiach.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Kvalita aj kvantita týchto prenosov výrazne utrpí. Pre diváka len –

    1. Nuž,keď RTVS sa len vyhovára na nedostatok peňazí a koronu…

  2. Verejnopravna ORF vzdy este raz VZDY ak sutazi vo vyznamnej sutazi v akomkolvek sporte rakusan tak dava prenos.

  3. Stačila tv nova 90letech komentár spätný a reklama poraď to bude dilo jeste že mám CT šport ten čo nemá bude chudák rozkuskovane

  4. Do roku 2024 joj plánuje tiež odchod z dvb-t fta, takže bude klasickou platenou stanicou, urobí rebranding a reprofilizaciu jednej stanice, kde budú dávať aj športy, podobne ako je Dajto.

    1. Od 2024 je neskoro to musí skôr od 2021 kedže má alpské lyžovanie

    2. Joj má ešte platnú zmluvu na šírenie v dvb-t, tuším do 2023.

    3. Mohli by spraviť zákon, že kazdá komerčná televízia so sídlom na slovensku s celoslovenským zameraním by musela mať hlavný program dostupný zadarmo v HD v DVBT. T.j. Markíza, Joj, TA3, LUX, TV8. Ostatné programy (Doma, Dajto, Plus, Wau,…) by mohli byť aj platené.

    4. Alebo, každá programová služba na ktorú by bola vydaná licencia, by musela byť šírená voľne aspoň v SD a zároveň zrušiť MONOPOL na celoplošné šírenie a vytvoriť aj podmienky pre ďalší rozvoj regionálnych sietí.

    5. Xxxx
      Chcem len upozorniť, že naša RVR vydáva licencie aj pre programy, ktoré nie sú pre naše územie, ďalej pre programy, ktoré majú územný rozsah aj SR ale nevysielajú tu a väčšina, čo tu vysiela sú platené stanice. Takže chces aby takéto platené stanice vysielali v dvb-t kodovane v SD. Časť z nich už má Plustelka. Je ich ale toľko, že by na to kapacita nestačila. Ak niekomu niečo budeš prikazovať, tak si tu licenciu prenesie do iného štátu, kde takéto podmienky nie sú.

  5. JOJ Group všade v DVB-T(2) zatiaľ vysiela v SD okrem:
    1. multiplex: JOJ Cinema HD;
    4. multiplex: JOJ HD…

    1. Keď prestanú vysielať fta prejdú do plustelky a budú všetky v HD. Towercom potrebuje miesto v muxoch pre platené kanály preto je snaha obmedziť fta ponuku. Teraz odchádza TA3, za pár rokov joj group… Možno ostane v dvb-t fta len RTVS mux, ostane platené a v hevc.

    2. A keď odíde TV JOJ z voľného vysielania cez anténu DVB-T a začne byť kódovaná ako TV Markíza a TA3, tak ako sa to bude riešiť ? ! ?

      Päť rokov neuvidíme MS v hokeji na RTVS, práva získala iná slovenská televízia. Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji IIHF bude v rokoch 2024 až 2028 vysielať na území Slovenskej republiky televízia JOJ:

    3. Napr. moze JOJ poskytnut RTVS sublicenciu pre vysielanie zapasov SK timu.

    4. Nakoniec to bude úplne inak že vraj jojka plánuje športový kanál pre slovensko

    5. Nesúhlasím s tvrdením, že Towercom má snahu obmedziť FTA ponuku kvôli miestu pre platené stanice Plustelky. Markíza a spol. odišla z vlastnej iniciatívy, TA3 takisto. Towercom na Plustelke takmer určite prerába, s tými 10-14k abonentov (podľa rôznych zdrojov) nebude mať tržby ročne ani milión € (vrátane Plustelky Viac). No a na druhej strane inkasuje oveľa väčšie milióny od FTA staníc za ich šírenie vo svojich MUX-och. V Towercome by za týchto podmienok boli úplne na hlavu, ak by vytláčali FTA stanice zo svojich vysielačov. S tou sublicenciou pre RTVS je to čistá špekulácia, okrem toho by to Joj group potrebovala mať ošetrené v zmluve s IIHF, bez toho nemôže ďalej svojvoľne postupovať vysielacie práva inému subjektu.

    6. SPQR
      Towercom potrebuje viac miesta, aby mohol zvysit pocet stanic a ked prejde na HEVC moze poskytovat aj viac HD programov, co bude za 2-3 roky nevyhnutnost, pretoze konkurencne neobstoji a narast zakaznikov by bol nerealny.
      Markiza aj TA3 odisli z dovodu neumernych finacnych narokov za sirenie v dvbt. Dobrovolne sa rozhodli odist ale z dovodu vysokych cien za sirenie v monopolnom prostredi. Sledovanost TA3 neutrpi kedze su v ostatnych platformach a usetrene peniaze za dvbt sa budu hodit.
      Podla uverejnenych informacii ma JOJ kupenu licenciu pre dane sporty pre vsetky formy sirenia, takze sa da predpokladat, ze bude mat moznost poskytnut cast prav aj tretej osobe. Este je to daleko, uvidi sa ci to budu vysielat v dvbt na fta stanici alebo vytvoria nieco platene.

    7. SPQR
      Towercom potrebuje viac miesta, aby mohol zvysit pocet stanic a ked prejde na HEVC moze poskytovat aj viac HD programov, co bude za 2-3 roky nevyhnutnost, pretoze konkurencne neobstoji a narast zakaznikov by bol nerealny.
      Markiza aj TA3 odisli z dovodu neumernych financnych narokov za sirenie v dvbt. Dobrovolne sa rozhodli odist ale z dovodu vysokych cien za sirenie v monopolnom prostredi. Sledovanost TA3 neutrpi kedze su v ostatnych platformach a usetrene peniaze za dvbt sa budu hodit.
      Podla uverejnenych informacii ma JOJ kupenu licenciu pre dane sporty pre vsetky formy sirenia, takze sa da predpokladat, ze bude mat moznost poskytnut cast prav aj tretej osobe. Este je to daleko, uvidi sa ci to budu vysielat v dvbt na fta stanici alebo vytvoria nieco platene.

  6. Dostať DVB-T priestor na Slovensku do takejto „pozície“ to chce naozaj „odborníkov“. Kedy a kde sa stala chyba?

    1. Prvá chyba sa stala pri predaji štátneho podniku Rádiokomunikácie. Na ostatné veci (terajší stav) sa treba pýtať na Protimonopólnom úrade, Regulačnom úrade, Rade pre vysielanie a retransmisiu, Vláde SR, NR SR atď.

Komentáre už nie sú povolené.