Reklama

Towercom spustil v poslednom období viacero DVB-T2 vysielačov 4. multiplexu, ďalšie sú v pláne

Štvrtý celoplošný multiplex (MUX 4), ktorý šíri väčšinu kódovaných programov z terestriálnej platformy Plustelka v štandarde DVB-T2, môže prijímať viac obyvateľov Slovenska. Podľa zistení nášho portálu SatelitnáTV.sk šíria 4. multiplex už nejakú dobu nové vysielače Bralová skala (29. kanál), TVP Čadca (30. kanál), TVP Považská Bystrica (30. kanál) a Stará Ľubovňa – Kolník (38. kanál). Presné termíny ich spustenia nepoznáme, máme však potvrdené priamo od Towercomu, že všetky sú už v prevádzke.
Pokračovanie nižšie:

Na základe vydaných povolení možno očakávať, že sa pokrytie 4. multiplexu bude ešte rozširovať. Operátor má v pláne totiž spustiť minimálne dva DVB-T2 vysielače – TVP Kráľovský chlmec (22. kanál) a Rožňava – Dvievčenská skala (22. kanál).

Kompletný zoznam vysielačov aj s ich presnou polohou na mape, môžete nájsť v sekcii Vysielače. Stačí si iba vybrať krajinu a kliknúť na vybraný multiplex. Nechýba tam ani zoznam šírených programov s detailnými technickými parametrami.

Aktuálne je súčasťou štvrtého multiplexu 17 televíznych staníc (Dajto, Discovery, Doma, Eroxxx, Eurosport, Eurosport 2, Film+, JOJ HD, Markíza HD, Minimax, Prima Cool, Prima Plus, Jojko, VH1, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature). Všetky vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4 a sú štandardne kódované systémami Irdeto a CryptoGuard. Prístup k ním majú iba predplatitelia platformy Plustelka.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Okrem HD stanic je celá plustelka mazanica sd.na dvb T2 veľmi nízky dátový tok obraz je katastrofa.

  2. SB76
    Súhlasím. Tenis na Eurosporte – skoro nevidiet loptičku. Mazanica jak hovado. Len HD sú pekne…

  3. Keby bola kvalita za tie peniaze čo pýtajú zaplatím aj plustelku.Ale keď som videl tu kvalitu obrazu ktorá je katastrofálna prešla má chuť čo i len jedno euro im zato platiť.towercom keď chce platia ich zákazníkov musí im dať aj kvalitu.a nie henten SD humus v roku 2020 keď sú 4k tv.

    1. No keď budete frflat tak už žiadne rozširovanie nebude. Teraz sa musíte pochvalne vyjadrovať a písať v ktorých lokalitách čakáte na Markízu a spol. aby ešte rozširovali. Keď bude pokryté potom kritizujte technickú kvalitu.

    2. RE: Markíza
      Na Markízu je aj lacnejšie riešenie ako Plustelka – Antik SAT len za 0.99€, namiesto 5.90, či koľko tý plustelka stojí (alebo 4.90 v akcii, či ako). A set top box so zabudovanou kartou alebo s CI slotom prípadne čítačkou je drahší, a už porovnateľný aj so satelitným s UNI a antik sat karta sa dá kúpiť aj za 1.50 v NAY, jedine je ešte potrebná parabola, ale to tiež nie je asi problém. Stačí aj 80cm bez problémov. Ak by do plustelky dali balík za 2€ alebo nejak tak len ČT programy a HDčka Markíza a JOJ (a aj SDčka doma a dajto) a ostatné za ten príplatok, tak by mohli uspieť, inak nie. Ale aj tak by to bolo drahšie ako Antik, ale aspoň by netrebalo anténu na satelit, čo by vyšlo možno lacnejšie, ale za 1€ to určite nedajú v tom Towercome v plustelke.

  4. Tiez suhlasim, ze mat postavenu platenu ponuku v DVBT/DVBT2 v dnesnej dobe na SD staniciach je fakt zle. Kolko maju vlastne zakaznikov? To im ozaj ludia za to platia?

    1. Ja som ju donedavna este platil a obhajoval, ale dnes uz plustelku nesledujem, na dnesnu dobu je to uz fakt slabota. Ked raz clovek prejde na IPTV s HD archivom, pozrie si co chce a kedy chce, niet cesty spat…

  5. Towercom, keď rozširuje pokrytie tak nech pridá aj vysielač v Uhrovci.

  6. Zabúdaťe na signál z krizavi aj pred aprílom sa dalo Čadca a ďalej chítiť peto

    1. Ale veľmi malé % to chytilo v Čadci a okolí, lebo je v doline zakrytá okolitými vrchmi, kvôli tomu tam boli pôvodne až 3 analógové TV vykrývače ČADCA I, II, III (Husárikovci, Krkoškovci, Liškovci) a dokrytie FM pre Čadcu a okolie nebolo nikdy zrealizované (okrem Rádia_FM).

  7. A vysielač Borský Mikuláš zase nič. K27 by sa tam zišiel ako soľ.

    1. Nemáš signál? Ak chceš RTVS, JOJ, Markízu, ČT, tak si daj Antik sat. Momentálne na naše programy (aj české) stačí aj MPEG4 a môže byť aj s UNI, ale radšej by som ak už kupuješ prijímač kúpil aj s HEVC rovno, aby netrebalo v budúcnosti prípadne meniť. K tomu parabolu 80cm (ak nechceš ďalšie programy ako napríklad MTV, RTL, Eurosport DE, ARD, ZDF, RAI1, … tak stačí aj jedná pozícia, netreba motor, čo anténa + LNB nie je až tak drahé) a kartu Antik sat (v NAY za 1.50€) a potom len 0.99€ mesačne, dá sa zaplatiť aj vopredd na 60 mesiacov (takto to mám ja zaplatené) a nemala by sa teda meniť cena pre tých, čo to už majú vopred zaplatené. A ak chceš platené programy, tak antik sat má aj vyššie balíčky za 7.90€ alebo 11.90, či koľko presne. Viac na www,antiksat.sk a majú aj HBO balík za príplatok len 9.40€, neviem, či to má niekto za takú cenu a ešte k tomu všetko ide v HD (všetky HBO-čka aj Cinemax-y), a to PLUSTELKA nemá! Ak ak máš aj internet, tak si daj rovno set top box od nich a máš aj archív programov a ďalšie funkcie a netreba ti ani IPTV káblovku (vlastne IPTV/OTT služba je v tomto prípade kombinovaná so satelitnou na tom ich set top boxe).

    2. Niekde majú tie kombinované prijímače (sat + net) s kartou v akcii za 50 eur. Bežne mimo akcie sa pritom predávajú za 80-100 eur.

    3. Najlepšia ponuka voľného DVB-T / T2 vysielania je v Bratislava – západ a Záhorie, tam, kde sa dajú na anténu zachytiť signály z Maďarska, Rakúska, Českej republiky + slovenské + napr. voľné programy zo satelitu Astra 19,2°E. Všetko zadarmo.

    4. …prípadne v severozápadnej časti SR, kde sa dajú chytať naše, české a poľské stanice plus Nemci z Astry 1… 🙂

    5. Borsky Mikulas je pre Plustelku neperspektivny. Na Zahori si to bude platit minimum ludi, ked mas 25 programov z CR free. Jedine ze by tym chceli ludom zarusit (stazit prijem) CT mux na kanale 26.

  8. No veď aj načo by informovali divákov (podobné ako Henta – volič je h.vno). V ČR by profesionáli o tom informovali mesiac vopred, aj dátum aj čas na sekundu, kedy sa spustí, aj výkon a všetky technické parametre… V Banánovej republike absolútne nič 0 bodov… úplný amaterizmus…

    1. Towercom sa drží hesla „zatloukat, zatloukat, zatloukat!“ 🙂

  9. To zas je tu rečí!
    Jeden tu preferuje Antiksat, iný zas ďalšie platformy. Ja tvrdím, že všetko je fajn, všetko má svoj zmysel a význam.
    Jak vysielanie v terestriáli, tak aj cez sat, či IPTV. Mám s týchto možností skoro všetky a spokojnosť. Napr.je búrka, tak príjem z terestriálu je k „nezaplateniu“, všetko funguje. IPTV? Mám tiež, ale aby som to vyťahoval na piedestál, to nie, aj to má svoje nedostatky. Nič nieje 100%!
    Čo s toho vyplýva?
    Môj názor. Ak chce niečo niekto kritizovať, mal by si najprv odskúšať všetky dostupné možnosti príjmu signálu a to dlhodobejšie a až potom začať kritizovať a posudzovať, či odsudzovať.
    🙂

    1. Dobre povedané. Osobne dlhodobo kritizujem Towercom, a pritom Plustelku považujem za vydarený projekt. Za danú cenu prijateľná ponuka a na dobrom televízore SD programy nie sú také hrozné mazanice, ako tu poniektorí píšu. Zažil som od začiatku „naveky zadarmo“ Skylink s dodatočne zavedeným manipulačným poplatkom a aktuálne s vyraďovaním „áčkových“ športových a dokumentárnych kanálov a odhlásil som ho. Nevadí mi však, pokiaľ niekto Skylink preferuje, je to každého vec. IPTV prečo nie, aj keď na moderných smart TV mi kombinácia DVBT/T2 + youtube na dokumenty + nejaká stránka na free filmy pripadá ako lepšia voľba. Naviac teraz aspoň na Západnom Slovensku spustenie 50 kW vysielača MUX4 z Trenčína je veľký počin, umožňuje pootáčať antény horizontálne a pochytať naraz české aj slovenské multiplexy na obyčajný pasívny Sencor za 15 eur.

  10. check2:no neviem čo máš z očami ale môj nie lacný tv za 1.800€ nedokázal z SD programou teda vyčariť kvalitný obraz.mozes mať tv aj za 5.000€ keď tam je nízky dátový tok.chytam mux 24 T2 z hodonina.je tam TV Nova v SD z vyšším dátovým tokom 560p ale teda to SD a obraz sa da prirovnať k STV 1 1.080i.v našom dvb T2. Proste plustelka v SD mohla vysielať tak 10rokov dozadu a nie teraz.je platená má bit v HD väčšina programou a nie opačne!keď máš malú uhlopriečku do 80cm no tak ten obraz skusnes ale pochybujem že postavy vidíš ostro ako na joj cinema hd.asi toľko.

    1. Nie každý má doma tv za 1,8 litra! A keď ti mám pravdu povedať, ani po takom drahom bazmeku netúžim.
      Ďalším faktom je, že je úplne jedno, či budú tie SD programy prijímané z terestriálu, cez sat, alebo cez IPTV. Aj tak to vždy budú mazanice na tak veľkej uhlopriečke tv. Čiže darmo sa sťažuješ a odsudzuješ, v prvom rade si si buď nemal kupovať tak veľký televízor, alebo keď už, tak pripojiť k nemu adekvátny zdroj signálu.

    2. Tak po prvé, nezáleží na cene TV. Niektoré drahé TV nevedia dobre upscalovať SD obraz a potom je to mazanica, naopak sú lacné TV, ktoré majú slušný upscaling. Ale niektoré SD stanice budú mazanice aj na TV so špičkovým upscalingom, lebo majú malý dátový tok, ako tu už správne zaznelo, a/alebo mizerný processing obrazu, atď. Jednoduchý test: ak sú mazanice aj SD stanice skupiny RTL z Astry 19,2E, na vine je TV.

    3. Kvalita SD obrazu so satelitu Astra 19,2°E je vysoká, veľmi krásny obraz.

  11. towercom avizoval že multiplex 4.kanál 27. z borského mikuláša je v pláne neskoršie písaly že zo 4.multiplexu nič nebude???

    1. Towercom už v minulosti avizoval veľa veci. Po odchode Markízy z fta vysielania hovorili, že jednajú z tv spoločnosťami o náhrade za Markízu. Nič sa dlho nedialo. Potom zaradili Barrandov, Soukupovi dali vstupnú zľavu a keď mal potom začať platiť štandardný poplatok tak sa stiahol.
      Towercomu to nevadí, práve naopak, potrebuje mať v dvb-t čo najmenej fta staníc aby mal voľnú kapacitu pre Plustelku.

    2. Už dávno mal byť zrušený MONOPOL na celoplošné šírenie signálu, tak ako v ČR, kde je viacero poskytovateľov a trh vyzerá úplne inak, aj čo sa týka cien aj počtu staníc…

    3. Igor: so všetkým súhlas, až na to že Towercomu vyhovuje čo najmenej FTA staníc, aby mal voľnú kapacitu pre Plustelku. Naopak, na Plustelke prerába a príjmy od FTA staníc sú oveľa vyššie, pokiaľ mám správne informácie…

  12. mirinop.Jasne že mám sat k tej TV.Dvb t mám ako zálohu.Dalej v rodine majú plustelku a 80ky uhlopriečky od rôznych vyrobcov a môžem ti povedať že SD mazanie sú proste SD mazanie.ved si prepni na hd joj cinema a povedz mi či by si nechcel všetko v takej kvalite.kocky pri rychlich scénach atď.no a keď tebe to nevadí tak áno plustelka je pre teba stavaná.Alebo máš tv plustelku ako audio doplnok lebo keď hrajú tenis tak z tej loptičky na eurosporte vidíš lesa tak rozmazanu machulu.asi toľko.

  13. Plustelka v Rožnave funguje už asi rok, nie cez Dievčensku skalu, ale z vysielača na Edelenenyskej ulici asi Avis. Signál je dobrý, obraz aj v SD je veľmi pekný na TV Sharp made in Japan 101 cm uhlopriečka. Ano chcelo by to viac programov v HD, verím tomu že to v blízkej budúcnosti bude ak sa prejde na HEVC.

  14. SB76
    Treba si uvedomiť, že HD programy idú hlavne v doplnkovej službe Plustelka Viac. 🙂

    1. Ad SB76 Ja sa nemienim hádať. Mimochodom, mám LG SM8500PLA, čo je tiež relatívne drahý televízor, Nova Cinema sledujem zatiaľ na prechodovej sieti zo Zlína a je to rovnaká ne-mazanica ako predmetný Eurosport. Čiže absolútne v pohode.

  15. @#Goulddigger #EG4

    Ale Antik SAT Markízu na 16 st. východne nešíri, tak to potom berú od Orangeu ?

    1. Akože nešíri? Antik Sat mal Markízu & co. v ponuke od začiatku, ešte keď neexistoval Orange Sat. Teraz viaceré stanice títo dvaja operátori zdieľajú, tak je možné, že keď hľadáš podľa operátora napríklad na lyngsate, u Antiku Markízu nenájdeš, lebo ide z kapacity Orange. Ale v ponuke Antik Sat je.

Komentáre už nie sú povolené.