Reklama

TV Šlágr obnovila terestriálne šírenie v ČR, vysiela však v iných DVB-T/T2 sieťach

Televízia Šlágr obnovila počas ostatného víkendu terestriálne šírenie svojho programu v rámci Českej republiky. Diváci tak môžu opäť prijímať voľne (FTA) tento hudobný program s prvkami teleshoppingu. Nutné je však preladenie prijímacích zariadení, vzhľadom k tomu, že prevádzkovateľ vstúpil do nových DVB-T a DVB-T2 sietí, konkrétne ide o MUX24 (DVB-T2), PS13 (DVB-T2) a RS7 (DVB-T).
Pokračovanie nižšie:

Po vstupe do nových DVB-T/T2 sietí sa zmenilo aj terestriálne pokrytie. Obtiažnejší bude príjem programu hlavne na území Slovenska v blízkosti hraníc s Českou republikou. Vysielače multiplexov MUX24 (DVB-T2), PS13 (DVB-T2) a RS7 (DVB-T) nemajú totiž taký presah na naše územie, ako vysielače MUX 22 (DVB-T2), MUX23, (DVB-T2), PS 12 (DVB-T2) či MUX3 (DVB-T), z ktorých bolo možné prijímať program do piatka 28. augusta 2020.

Obnovenie terestrického vysielania sa týka iba hlavného programu Šlágr. Druhý program v DVB-T/T2 dostupný už nie je.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Bude to akási „návnada“ pre pripravovanú Skylink Anténa,bez Šlágru to proste nejede

    1. Návnada? To ťažko, jednoducho vysielateľ zmenil operátora, aby ušetril. A toľko kriku a zasväteného kuvikania bolo okolo toho, že DVB-T2 v ČR bude spoplatnené, muhehe…

  2. Slartibartfast@ sám neveríš tomu čo si napísal.

  3. Má pravdu předsedo, ono s tím placením ke to tak asi , jak napsaný titulek který jen uvádí lidí v omyl. Skylink chce placené dvb-t/2 , ale . Je tam to ale , bude to jen v Praze s středních Čechách protože už jednou žádali o kmitočty na dvb-t/ 2 a nic nedostali. Dva muži ano můžou uniknout třeba jako kompenzace za zúžení kmitočtového spektra ale to je plánovaný jak pro mux ČT a mux pro české radiokomunikace. Nevidím moc prostoru pro placený mux a když tak budou muset nést všechny náklady a kdo by kupoval set top boxy pro tři tv který má doma a to by asi musel mít kartu zvlášť a to se asi i platí jiné poplatky. Sám sem zvedavej ale ať si to testují jak chtějí v Praze jim to treba půjde. Já osobně bych neplatil za Primu ani noví v HD když obsah chybí a hlavně tam jsou jen samé reklamy.

    1. V Praze již placené DVB-T bylo … dokonce dva multiplexy – Freedom TV (by DVBExpert) … jak dopadlo ?
      No nijak ! A tohle bude jak cez kopirák … tyhle koksaře nemám rád.

  4. Oprava: Dva muxy můžou vzniknout , ale to nejspíš dostanou dvě společnosti , ČT a CRA. Pocitá se že vznikne celkem 6 Muxu ale kdo je dostane to je otázkou. Prima a Nova vše jen opakuje a kam přepneme jen reklama a k čemu je pak HD když je v tv to samí . Jsme prostě zhýčkaný a osobně to co dávají na nově a primě úplně stačí SD vysílání . Odpad platit nehodlám a už vůbec ne když to bude opět jenom odpad v HD.

  5. Slager
    Nie je to moc poctive od Peterku, ze neplatil za sluzby a myslel si, ze mu to prejde v CRa. Vobec dopredu svojim divakom verejne neoznamil takuto zasadnu zmenu a urobil si z nich dobry den. Co si mysli, ze ked 1/3 divakov teraz nema moznost prijimat Slager, ze s radostou prejdu na platene platformy aby mohli Slager sledovat? No uvidime… V kazdom pripade sa mu znizi v DVBT2 sledovanost a tym zrejme aj vynosy z reklamy. Vyzera to, ze predaj CD/DVD a nejake promo mu uz vela penazi neprinasa tak sa vydal cestou cisto platenej TV.
    Skylink a DVBT2
    Myslim si, ze Skylink sa bude uchadzat o dva volne multiplexy z dovodu, aby ich nedostala konkurencia (Parizek a CRa) a aby sa nemohla este viac rozsirovat FTA ponuka programov. Proste bude tieto kmitocty blokovat a vysielat tam platenu ponuku. Ak mu to nepriklepnu tak sa bude odvolavat a sudit, aby co najviac oddialil spustenie dalsich novych muxov.

    1. Na Slovensku aj v ČR mali dávno urobiť zákon, že pozemné šírenie FM, DVB-T / T2 a DAB+ cez anténu má byť voľné, bez poplatkov a kódovania.

    2. Igor: s tým o Peterkovi úplný súhlas. A názor, že Skylink chce prioritne blokovať 2 MUX-y je zaujímavý, má logiku a som náchylný tomu veriť. Ale zišlo by sa viac argumentov – máš nejaký zdroj, z ktorého si čerpal, či ide len o Tvoj vlastný odhad?

    3. DVB-T2: ale potom by sa zmenilo len to, že by tu nebola Plustelka a ponuka FTA staníc by bola tá istá. Nemáme tu ďalšie stanice, ktoré by chceli vysielať FTA, takže preto. Ak by nemohli vysielať v platenej ponuke, jednoducho by nevysielali v DVB-T/T2 vôbec a finito. Nikto by tým nič nezískal a diváci Plustelky by stratili.

  6. dvb-t2-máte pravdu lenže na slovensku to nikoho nezaujíma zisky sú na prvom mieste.

    1. Nemá pravdu, čítaj vyššie. A zisky sú vždy na prvom mieste, nikto nebude podnikať či pracovať zadarmo, prípadne so stratou.

  7. Memôžem vôbec chytiť verejnoprávné čtv. Od preladenia to nejde. Dovtedy to išlo na 100%. Kanál 40 chytám ale K26 nejde. Je dobrý signál pri Bratislave?

    1. Signálu (resp. signálov) na K26 je viac ako treba, preštuduj si diskusie na českých serveroch (napr. ten s názvom podľa krivky charakteristickej pre anténu na príjem satelitov) na tému K26 SFN.

Komentáre už nie sú povolené.